Tottijärvi-Vahalahden koulu 1-6

Tottijärvi-Vahalahen koulu on perusopetuksen alakoulu, joka toimii kahdessa eri toimipisteessä. Molemmissa on luokka-asteet 1-6.

Osoitteet

Opintie 1
37310 TOTTIJÄRVI
Sarkolantie 476
37180 SARKOLA
Vahalahden koulu

Puhelinnumerot

vs. rehtori:  +358401334469

kanslia:  +358356522305

Tottijärven ja Vahalahden koulut sijaitsevat naapurikylissä Nokian reunamilla, Sastamalan ja Vesilahden rajojen tuntumassa. Koulut toimivat saman hallinnon alla ja henkilökunta on yhteistä. Oppilaita kouluissa on lukuvuodesta riippuen 120-135. Välimatkaa koulujen välillä on n. 9 km.

Molemmissa yksiköissä on luokkatasoja ensimmäisestä kuudenteen luokkaan. Tottijärvellä opiskellaan yhden luokkatason ryhmissä ensimmäisenä ja toisena kouluvuonna ja yhdysluokissa luokilla 3.-4. ja 5.-6. Vahalahdessa opiskellaan yhdysluokissa 1.-3. ja 4.-6.

Molemmat koulut sijaitsevat maalaismaisemassa, luonnon keskellä. Yhteistyötä tehdään aktiivisesti vanhempainyhdistysten ja urheiluseurojen kanssa ajatuksella “koko kylä kasvattaa.”

Tottijärven koulu

Yli 140-vuotias Tottijärven koulu on yksi Suomen vanhimmista kouluista.Tottijärvellä on aktiivinen kyläyhteisö ja tiiviissä yhteistyössä koulun kanssa toimivat monet yhdistykset, kuten Tottijärven Urheilijat, Tottijärven vanhempainyhdistys sekä metsästysseura Totin erä. Koulu on kylän lasten kohtaamispaikka myös iltaisin ja suuri liikuntasali onkin aktiivisessa käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Salissa järjestettävä harrastustoiminta sekä talvella koulun piha-alueella sijaitseva jääkiekkokaukalo tarjoavat paljon tekemistä vapaa-ajalla. Myös Tottijärven päiväkoti sijaitsee samassa pihapiirissä, joten koulupäivän mittaan nähdään usein iloisia kohtaamisia, kun sisarukset näkevät toisiaan päivän aikana.

Vahalahden koulu

Hieman yli 120-vuotias Vahalahden koulu sijaitsee Nokian Sarkolassa. Koulussa toimivat yhdysluokat 1-3 ja 4-6. Koulu koostuu kahdesta rakennuksesta. Päärakennuksessa on luokkien lisäksi, sali, käsityöluokat ja iltapäiväkerho. Toisessa rakennuksessa on ruokala ja musiikkiluokka sekä yksityinen Perhepäiväkoti Tuulenpolku. Koululle ominaisia piirteitä ovat luonnonläheisyys, perinteiden arvostus ja kodinomaisuus.Vahalahden koulu