Vapaaehtoistyö

Täältä löydät tietoa Nokian kaupungin organisoimista vapaaehtoistyönmuodoista, tulevista koulutuksista ja voit ilmoittautua mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Vapaaehtois- ja vertaisohjaajatoiminta

Tulevat koulutukset

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Vapaaehtois- ja vertaisohjaajatoiminta

Ulkoiluystävä

Ulkoiluystävänä voi toimia omalle iäkkäälle vakiparilleen viikoittaisten lenkkien muodossa, kuukausittaisilla yhteislenkeillä Vihnuskodin asukkaiden kanssa tai joustavin aikatauluin vaihtuvien iäkkäiden tukena. Vapaaehtoiseksi ulkoiluystäväksi voi ilmoittautua koulutuksen kautta tai olemalla yhteydessä terveysliikuntakoordinaattoriin (yhteystiedot sivulla). Katso sivun alareunasta milloin seuraava koulutus järjestetään.

Vihnuskodin yhteislenkit järjestetään joka kuun ensimmäisenä (arki) tiistaina klo 13.00. Lähtö on Vihnuskodilta, Vihnuskatu 5. Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi ulkoiluystäväksi alla olevista linkeistä viimeistään edellisen viikon torstaina, jotta osaamme varautua oikealla ulkoilijoiden määrällä.

Vihnuskodin yhteislenkki 3.10.2023

Vihnuskodin yhteislenkki 7.11.2023

Jos sinä tai läheisesi kaipaatte ulkoiluystävää tueksi iäkkään ulkoiluun, olkaa yhteydessä terveysliikuntakoordinaattoriin. Yritetään löytää teille sopiva ulkoiluystävä!

Nuorten loma-agenttitoiminta

Loma-agenttitoiminnassa vapaaehtoiset nuoret suunnittelevat ja budjetoivat sekä järjestävät kaupungin tarjoamaa lomaohjelmaa muille nuorille yhdessä nuorisopalveluiden työntekijöiden kanssa. Kesäloma-agentiksi voi ilmoittautua tammi-helmikuun aikana alla olevalla lomakkeella. Järjestämme ensimmäisen tapaamisen maaliskuussa. Ilmoitamme kevään tapaamisaikataulun ja paikan ilmoittautuneille.

Kulttuuriluotsi

Kulttuuriluotsit lähtevät kaveriksi erilaisiin kulttuurikohteisiin, jonne ei tulisi yksin lähdettyä. Luotsin voi pyytää mukaan esimerkiksi taidenäyttelyyn, urheilutapahtumaan tai konserttiin. Kulttuuriluotsit eivät ole oppaita, joten heillä ei tarvitse olla erityistä tietoa vierailtavasta kohteesta. Kulttuuriluotsitoimintaa järjestetään yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Nokian yhdistyksen kanssa. 

Kaupungin kulttuuripalvelut sopii yhteistyöstä Nokian eri kulttuurikohteiden kanssa, jotta kulttuuriluotsitoimintaa pystytään järjestämään sujuvasti. Mukaan toimintaan haluavat kulttuurikohteet voivat ilmoittautua kulttuuripalveluihin. 

Kirjakaveri

Kirjakaverit on kirjastopalveluiden uusi tapa tuottaa kirjaston kotipalvelua yhdessä vapaaehtoisten kanssa. He mm. kuljettavat kirjoja niille nokialaisille, jotka eivät itse pysty kirjastossa asioimaan. Nimensä mukaisesti kirjakaverit ovat kavereita, joten parien niin halutessa he voivat myös jäädä keskustelemaan maailman menosta asiakkaidensa kanssa kirjatoimitusten yhteydessä. 

Setorin vertaisohjaajat

Ikäihmisten olohuoneessa, lähitori Setorilla, voit esimerkiksi järjestää toiminnallisia tuokioita, tulla juttukaveriksi ikäihmiselle tai olla muuten lähitorin arjessa apuna.

 

Tulevat koulutukset:

Tällä hetkellä ei ole tiedossa uusia koulutuksia

 

 

Ilmoittaudu vapaaehtoistoimintaan

Tällä lomakkeella voit ilmoittautua kaupungin vapaaehtoistoimintaan.

  • Yhteystiedot

  • Vapaaehtoistoiminta

Päivitetty: 15.8.2023