Vapaaehtoistyö

Täältä löydät tietoa kaupungin organisoimasta vapaaehtoistyöstä ja voit ilmoittautua mukaan tuleviin koulutuksiin. Tällä hetkellä Nokian kaupungin organisoimana voi toimia vapaaehtoisena iäkkään ulkoiluystävänä, Setorin vertaisohjaajana ja kauppakaverina.

Vapaaehtois- ja vertaisohjaajatoiminta

Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluissa on alettu kehittää vapaaehtois- ja vertaisohjaajatoimintaa. Ulkoiluystävät ovat ulkoiluttaneet iäkkäitä nokialaisia jo useamman vuoden ajan ja tänä kesänä saimme käynnistettyä myös nuorten vertaisohjaajatoiminnan loma-agettien muodossa. Lähiaikoina on tarkoitus luoda käytännöt myös kulttuuriluotsi- ja kirjakaveritoiminnalle. Vapaa-aikapalveluiden vapaaehtoiset ja vertaisohjaajat koulutetaan ennen tehtävän aloittamista ja heille järjestetään säännöllisesti vertaistapaamisia ja tulevaisuudessa myös jatkokoulutuksia. 

Ulkoiluystävä

Ulkoiluystävänä voi toimia omalle iäkkäälle vakiparilleen viikoittaisten lenkkien muodossa, kuukausittaisilla yhteislenkeillä Vihnuskodin asukkaiden kanssa tai joustavin aikatauluin vaihtuvien iäkkäiden tukena. Vapaaehtoiseksi ulkoiluystäväksi voi ilmoittautua koulutuksen kautta tai olemalla yhteydessä terveysliikuntakoordinaattoriin (yhteistiedot sivulla). Katso sivun alareunasta milloin seuraava koulutus järjestetään.

Vihnuskodin yhteislenkit järjestetään joka kuun ensimmäisenä (arki) tiistaina klo 13.00. Lähtö on Vihnuskodin aulasta, Vihnuskatu 5b. Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi ulkoiluystäväksi alla olevista linkeistä viimeistään edellisen viikon torstaina, jotta osaamme varautua oikealla ulkoilijoiden määrällä.

Vihnuskodin yhteislenkki 7.2.2023

Vihnuskodin yhteislenkki 7.3.2023

Vihnuskodin yhteislenkki 4.4.2023

Vihnuskodin yhteislenkki 2.5.2023

Jos sinä tai läheisesi kaipaatte ulkoiluystävää tueksi iäkkään ulkoiluun, olkaa yhteydessä terveysliikuntakoordinaattoriin, Sini Karsa 0444860917. Yritetään löytää teille sopiva ulkoiluystävä!

Nuorten vertaisohjaaja

Nuorten vertaisohjaajatoiminta käynnistyi toukokuussa loma-agenttitoiminnalla, jossa nuoret vapaaehtoiset suunnittelivat ja ohjasivat kaupungin tarjoamaa kesäohjelmaa muille nuorille. Toimintaa on tarkoitus jatkaa vaihtelevilla teemoilla myös jatkossa. 

Kulttuuriluotsi

Kulttuuriluotsit ovat vapaaehtoisia, joita voi pyytää kaveriksi vierailemaan kulttuurikohteisiin. He ovat kulttuurista kiinnostuneita kuntalaisia, eivät varsinaisia oppaita. Tulossa

Kirjakaveri

Kirjakaverit toimivat lainakirjojen välittäjinä heille, joilla ei ole mahdollista itse päästä kirjastoon. Kirjakaveri voi myös jäädä keskustelemaan kirjallisuudesta tai vaikka maailman menosta palvelua käyttävän kotiin. Tulossa 

Setorin vertaisohjaajat

Ikäihmisten olohuoneessa, lähitori Setorilla, voit esimerkiksi järjestää toiminnallisia tuokioita, tulla juttukaveriksi ikäihmiselle tai olla muuten lähitorin arjessa apuna.

Kauppakaveri

Kauppakaverit ovat ikääntyneiden apuna kauppareissulla esimerkiksi tuotteiden punnituksessa, tuoteselosteiden lukemisessa tai pakkaamisessa. Kauppakaverit päivystävät Nokian Prismalla tiistaisin ja torstaisin 13.9.2022 alkaen. Tiistaina klo 9:30 – 11 ja torstaina klo 12 – 14.

 

Tulevat koulutukset:

Ei tulossa olevia koulutuksia

 

 

 

Ilmoittaudu vapaaehtoistoimintaan

Tällä lomakkeella voit ilmoittautua kaupungin vapaaehtoistoimintaan.
  • Yhteystiedot

  • Vapaaehtoistoiminta

Päivitetty: 4.1.2023