Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1.-2.-vuosiluokan sekä erityisen tuen piirissä oleville 3.-9.-vuosiluokan oppilaille. Toiminnasta peritään kuukausittainen asiakasmaksu. Huoltajat voivat hakea asiakasmaksuun alennusta tuloperustein.

Iltapäivätoiminnalla pyritään vähentämään lasten yksinäistä aikaa koulupäivien jälkeen. Toiminta alkaa koulupäivän päättymisestä ja voi jatkua klo 16.30 saakka lapsen sopimuksesta riippuen. Iltapäiväryhmät toimivat kouluilla tai niiden läheisyydessä kaupungin tai palveluntuottajan tiloissa. Toiminnassa tavataan kavereita, harrastetaan, ulkoillaan, leikitään ja vietetään erilaisia teemapäiviä. Asiakasmaksuun sisältyy välipala.

Toimintapaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella ja haku järjestetään keväisin. Toimintapaikkaa voi hakea myös kesken toimintakauden. Toimintaa järjestetään kunnan päättämässä laajuudessa. Kunta voi tuottaa itse palvelua tai ostaa sitä palveluntuottajalta. Toimintaa ei tarjota koulun loma-aikoina. Kunta vastaa iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Toimintapaikkaa haetaan lapselle, jos huoltaja on estynyt huolehtimasta lapsen turvallisista iltapäivistä koulupäivän jälkeen työn, opiskelun tai muun syyn vuoksi.

Toimi näin

Ohjeistus alempana sivulla. Lisätietoja toiminnasta antaa kerhokoordinaattori.

Palvelun maksullisuus 

Maksullinen

Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Maksu saa olla 570 tunnin osalta enintään 120 euroa ja 760 tunnin osalta enintään 160 euroa.

Iltapäivätoiminta 2022-2023

 

 

Iltapäivätoiminnan paikkaa ei erikseen tarvitse hyväksyä! Täytä sen sijaan iltapäivätoiminnan henkilötietolomake 31.7.2022 mennessä, katso ohjeet:

Henkilötietolomakkeen täyttäminen

 

Tutustumistunti 9.8.2022

Halutessaan kerhopaikan saaneet voivat huoltajansa kanssa käydä tutustumassa kerhon tiloihin ja ohjaajiin

  • tiistaina 9.8.2022 klo 14.00-15.00 (kaikki muut alakoulut paitsi Harjuniitty)
  • tiistaina 9.8.2022 klo 16.00-17.00 (Harjuniitty)
  • Tutustumistuntia ei järjestetä Alhoniityn KYO ja Rajasalmen TAO ryhmille.

 

Toimintapaikkaa haetaan sähköisellä lomakkeella sivun oikeasta reunasta. Tutustu alla oleviin linkkeihin ennen hakua.

 

Iltapäivätoiminta 2021-2022