Tervetuloa Nokialle!

Nokia on kasvava, 35 000 asukkaan kaupunki Pirkanmaalla, vetovoimaisella Tampereen kaupunkiseudulla. Kaunis luonto, hyvät palvelut ja keskeinen sijainti tarjoavat erinomaiset edellytykset asumiselle. Nokialla toimii noin 2000 yritystä ja kaupungilla on monipuolinen elinkeinorakenne sekä vahva teollisuusperimä. Täällä syntyy uutta.

Nokialla on tarjolla paljon aktiivista ja yhteisöllistä harrastus- ja järjestötoimintaa niin urheilun kuin kulttuurinkin parissa. Uima– ja jäähalli, golf- ja frisbeegolfkentät sekä lähiliikuntapaikat ja leikkipuistot tuovat liikkumisen iloa kaikenikäisille.

Kaupunki kasvaa perheiden mukana

Nokian kaupunki on muuttovoitossa valtakunnan kärkipäätä. Monipuoliset asuinalueet luonnon ja palvelujen äärellä houkuttelevat niin uusia kuin pitkäaikaisia nokialaisia. Kasvavassa ja kehittyvässä kaupungissa investoidaan keskustaan sekä uusiin asuinalueisiin, kuten Tervasuohon ja Sammalistoon, Viinikanniemeen sekä Harjuniittyyn. Nokian kasvava asuinalue Harjuniitty tarjoaa luonnonläheisen ja rauhallisen paikan perheille. Päiväkoti ja yhtenäiskoulu liikuntahalleineen, nuorisotiloineen ja leikkipuistoineen ovat kotien vieressä. Suositulta alueelta myydään ja vuokrataan uusia omakotitontteja vuosittain.

Äiti, isä ja kaksi lasta pelaavat korttia perheen olohuoneessa.

Nokia on lapsiystävällinen kaupunki

Nokia sai UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen vuonna 2021 ensimmäisenä kuntana Pirkanmaalla. Lapsiystävällinen kaupunki on kiinnostunut lasten ja nuorten näkemyksistä ja ottaa heidät mukaan kehittämään palveluja ja kaupunkiympäristöä. Työ tähtää yhdenvertaisuuden ja lapsen oikeuksien entistä parempaan toteutumiseen.

Nokialla kehitetään toimintatapoja haavoittuvassa asemassa olevien lasten moninaisuus ja erilaiset tilanteet huomioiden. Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvää lapsuutta ja nuoruutta nokialaisille lapsille. Toimintasuunnitelmassa keskitytään lasten ja nuorten osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja mielenterveyden edistämiseen. Kaupungin päätöksenteossa arvioidaan myös erilaisten päätösten vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Nokia on lähellä

Lähijunalla tai bussilla Nokialta Tampereelle – ja takaisin. Sujuva joukkoliikenne tarjoaa etenkin työmatkalaisille ja opiskelijoille joustavat yhteydet ja ympäristöystävällisen kulkutavan. Uudet Nokia-Tampere-lähijunavuorot sujuvoittavat arjen liikennöintiä ja työmatkailua entisestään elokuusta 2022 alkaen. Maksuttoman liityntäpysäköinnin ansiosta pyörän tai auton voi jättää päiväksi parkkiin ja jatkaa matkaa rennosti eteenpäin.

Nokialle rakennetaan uusi matkakeskus, joka palvelee tulevaisuudessa lähi- ja kaukojunia, linja-autoja, yksityisautoja, jalankulku- ja pyöräilyliikennettä sekä liityntäpysäköintiä. Matkakeskuksen läheisyyteen rakennetaan myös uusia kerros- ja pientaloja. Liikenneyhteydet ovat Nokialta nopeat myös autolla, sillä valtatiet kulkevat vierestä. Alle puolessa tunnissa kotiovesi eteen aukeaa Pyhäjärven, moottoritien tai kiitoradan kautta koko maailma.

Tapahtumia, nähtävää ja koettavaa

Nokialla voi harrastaa monipuolisesti eri lajeja koripallosta frisbeegolfiin, teatteriin tai mediataiteeseen. Kaupungin liikuntapaikat tarjoavat hyvät mahdollisuudet ohjattuun tai omaehtoiseen kuntoiluun ympäri vuoden.

Täällä toimii lukuisia urheilu- ja kulttuurijärjestöjä sekä muita eri alojen yhdistyksiä, joiden toimintaan voivat osallistua kaiken ikäiset. Laajasta tarjonnasta jokainen voi löytää itselleen sopivan, saman henkisen harrastusporukan.

Yhdistysten toimintaan ja syksyllä alkaviin harrastusryhmiin voi tutustua vuosittain elokuussa järjestettävällä Harrastustorilla. Pääkirjasto on osa kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaa. Pääkirjastossa on käytössäsi yli 90 000 teoksen kokoelmat ja kattavat kirjastopalvelut. Kirjastopalveluiden lisäksi voi Virrassa tutustua Nokian historiaan, vierailla taidenäyttelyissä ja tapahtumissa.

Visit Nokia tuo yhteen kaupungin matkailukohteet ja tapahtumat

Lukuisat nähtävyydet, museot, teatterit ja konsertit tarjoavat unohtumattomia kulttuurielämyksiä Nokialla ympäri vuoden. Isot musiikkitapahtumat tuovat Suomen ykkösartistien kattauksen kaupunkiin kesäisin.

Scandic Eden Nokia -kylpylähotelli, tyylikäs Nokia River Golfin golfkeskus, historiallinen Tehdassaari ja Hinttalan kotiseutumuseo ovat matkailijoiden suosikkikohteita. Myös kulttuuririkas Siuron kylä monipuolisine aktiviteetteineen viehättää kävijöitä vuoden ympäri.

Lisää nokialaisista tapahtumista ja elämyksistä: visitnokia.fi

Isä, äiti ja pieni poika tutkivat luonto-opastetta Hakavuoren luontopolulla.

Nokia tunnetaan tehtaistaan ja kansainvälisistä menestystarinoistaan

Nokia tunnetaan vahvana teollisuuden kaupunkina, jonka maaperässä ovat Nokia-konsernin juuret. Nokialla on noin 1900 yritystä ja noin 12 000 työpaikkaa. Nokian suurimpiin teollisiin työnantajiin kuuluvat mm. Nokian Renkaat Oyj, AGCO Power Oy, Purso Oy, Patria Aviation Oy, Oy Essity Finland Ab sekä Molok Oy.

Nokian monimuotoinen Kolmenkulman yritysalue tarjoaa vapaita yritystontteja eri kokoisille kaupan ja teollisuuden toimijoille. Yritysalue sijaitsee valtateiden 3, 11 ja 12 risteyksessä. Alueen saavutettavuus ja hyvä liikenneverkko ovat yrityksille tärkeitä, jotta materiaalivirrat kulkevat sujuvasti ja toiminnalle on edellytyksiä kasvaa.

ECO3-yritysalueelle on rakentumassa teollisen mittakaavan uudenlainen ja monialainen bio- ja kiertotalouden liiketoiminta-alue. ECO3 sijaitsee Suomen kasvukäytävällä, Kolmenkulman yritysalueella Nokialla. ECO3:n ydin muodostuu bio- ja kiertotalouden yrityksistä, joiden toiminta tarjoaa mahdollisuuksia monille uusille bio- ja kiertotalouden, vesitalouden ja energia-alan teknologia- ja palveluyrityksille. Itsenäisten yritysten alueesta syntyy perinteiset toimialarajat ylittävä uutta luova ekosysteemi, jossa toisen jäte on toisen hyödyke.

Kaupungin elinkeinopalveluiden asiantuntijat ovat sitoutuneita tukemaan yrityksiä tontin etsinnästä juuri oikeiden verkostojen luomiseen.

Tutustu palveluidimme yrityksille: businessnokia.fi ja eco3.fi