Hakijalle

Miksi lukioon?

Opiskelu lukiossa on vaativaa, mutta samalla myös hyvin antoisaa. Lukiossa sinulla on mahdollisuus hankkia itsellesi hyvä ja monipuolinen kielitaito, vahvat matemaattiset taidot sekä laaja-alainen yleissivistys. Lukiossa opit myös yhteistyö- ja ryhmätyötaitoja sekä tieto- ja viestintätekniikkaa. Lukion käytyäsi voit hakea jatko-opintoihin niin yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin kuin ammatillisten oppilaitosten ylioppilaspohjaisille linjoille. Kotimaisten oppilaitosten lisäksi voit lähteä rohkeasti opiskelemaan myös maamme rajojen ulkopuolelle ulkomaisiin oppilaitoksiin.

Opiskelu lukiossa vaatii motivaatiota, pitkäjänteisyyttä sekä vastuun ottamista omista opinnoista. Opinnoissa menestyminen edellyttää, että pidät lukuaineista ja olet valmis tekemään paljon töitä opintojesi eteen.

Seutulukioiden yhteinen lukiokoulutusta esittelevä video.

 

Nokian lukio

Nokian lukion esite (pdf)

Nokian lukio on monipuolinen yleislukio. Opiskelijoita on tällä hetkellä noin 320, kaksoistutkintoa suorittaa noin 50. Meillä on tarjolla laaja ja laadukas kurssivalikoima opiskelijoillemme, muun muassa kertauskursseja kirjoitettavissa aineissa.

Nokian lukion kansainvälinen toiminta on aktiivista. Kuulumme European School Network -kouluverkostoon, jonka kautta opiskelijamme voivat lähteä vaihtoon eurooppalaiseen kouluun. ESN järjestää myös erilaisia projekteja, esimerkiksi tiede-, musiikki- ja urheiluleirejä. Kansainvälisyyskasvatuksen kursseilla tutustutaan kulttuurien väliseen viestintään ja opitaan suvaitsevaisuutta.

Nokian lukion kielivalikoima on laaja. Meillä voit opiskella:

  • englantia (A1)
  • ruotsia (B1)
  • saksaa (A2, B2, B3)
  • ranskaa (A2, B2, B3)
  • venäjää (B2, B3)
  • espanjaa (B3)

Nokian lukion urheiluluokalle voivat hakea ohjatusti ja aktiivisesti harjoittelevat urheilijat. Ryhmän lukujärjestykset pyritään laatimaan niin, että opiskelijoille järjestyy mahdollisimman hyvin aamuharjoitusaikoja. Opiskelijat saavat aamuharjoituksista kurssisuorituksia. Ohjatut harjoitukset järjestetään jääurheilussa, koripallossa, salibandyssä ja jalkapallossa. Ne urheilijat, joiden lajeihin ei synny ohjattua harjoitusryhmää, harjoittelevat valmentajan laatiman suunnitelman mukaan ja pitävät harjoituspäiväkirjaa.

Nokian lukiossa voi suorittaa valtakunnallisen puheviestinnän näyttökokeen, josta saa erillisen todistuksen sekä tehdä lukiodiplomeja seuraavissa aineissa:

  • liikunta
  • teatteri-ilmaisu
  • kuvataide
  • musiikki

Opiskelijakuntamme ja tutorimme toimivat aktiivisesti ja luovat omalta osaltaan hyvää ja kannustavaa opiskeluilmapiiriä. Katso kertomuksia ja kuvia aiempien lukuvuosien touhuista ja tapahtumista: Nokian lukion vuosikertomukset.

Nokian lukion Instagram

Nokian lukion Facebook