Tietosuoja ja rekisteriselosteet

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus on tullut voimaan toukokuussa 2016 ja sitä sovelletaan kansallisesti 25.5.2018 alkaen. Tietosuoja-asetusta sovelletaan henkilötietojen käsittelyyn sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Asetuksen tavoitteena on varmistaa, että ihmisten oikeus henkilötietojen suojaan ja sitä kautta yksityisyyteen toteutuu myös digitaaliaikana.

Tietosuoja-asetuksen tarkoituksena on lisätä henkilötietojen käsittelyn avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Asetus vahvistaa rekisteröityjen oikeuksia valvoa henkilötietojensa käsittelyä. Asetuksessa on säädetty henkilötietolakia tiukemmat seuraamukset asetuksen vastaisesta henkilötietojen käsittelystä. Tietosuoja-asetuksessa säädetään henkilötietojen käsittelyä koskevista periaatteista, jotka ohjaavat henkilötietojen käsittelyä.

Tietosuojaperiaatteita ovat:

  • käsittelyn lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys
  • käyttötarkoitussidonnaisuus
  • tietojen minimointi
  • tietojen täsmällisyys
  • tietojen säilytyksen rajoittaminen
  • tietojen eheys ja luottamuksellisuus
  • rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus

Nokian kaupungin tietosuojavastaaviksi on nimetty:
Terttu Haataja, Konsernipalvelut ja yleishallinto
Elina Kekki, Terveyspalvelut
Reeta Ranta, Sosiaalipalvelut

Tavoitat meidät kaikki samasta sähköpostiosoitteesta:

tietosuojavastaavat(at)nokiankaupunki.fi

Tietosuojakysymyksissä sähköpostiin ei kannata laittaa yhteydenottovaiheessa arkaluontoisia tietoja kuten syntymäaikaa tai henkilötunnusta. Lyhyt tapahtumakuvaus ja omat yhteystiedot riittävät, Sinuun otetaan yhteyttä ja kysytään tarkempia tietoja. Huom! perusturvan tietosuojalomakkeet löytyvät tästä.

Viralliseen tietopyyntölomakkeeseen pääset tästä.

Vaatimus rekisteritietojen korjaamisesta – tulosta ja täytä lomake tästä.

Lokitietojen tarkastuspyyntölomakkeeseen pääset tästä.

 

Tietopyyntölomake palautuu sähköisesti.

Rekisteritietojen korjaamislomakkeen ja paperilomakkeella olevan tietopyynnön palautusosoite on
Nokian kaupunki/kirjaamo
Harjukatu 23, PL2
37101 Nokia

 

Perusturvan tietosuojalomakkeiden lähetysosoite alla:

Perusturvapalveluiden kirjaamo, Harjukatu 21, 37100 Nokia

Sähköpostiosoiteperusturvapalvelut@nokiankaupunki.fi

Kuntalaisen rekisterit

Kuntalaisia koskevaan rekisteri-informointiasiakirjaan pääset tästä.