Tietosuoja ja rekisteriselosteet

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus on tullut voimaan toukokuussa 2016 ja sitä sovelletaan kansallisesti 25.5.2018 alkaen. Tietosuoja-asetusta sovelletaan henkilötietojen käsittelyyn sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Asetuksen tavoitteena on varmistaa, että ihmisten oikeus henkilötietojen suojaan ja sitä kautta yksityisyyteen toteutuu myös digitaaliaikana.

Tietosuoja-asetuksen tarkoituksena on lisätä henkilötietojen käsittelyn avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Asetus vahvistaa rekisteröityjen oikeuksia valvoa henkilötietojensa käsittelyä. Asetuksessa on säädetty henkilötietolakia tiukemmat seuraamukset asetuksen vastaisesta henkilötietojen käsittelystä. Tietosuoja-asetuksessa säädetään henkilötietojen käsittelyä koskevista periaatteista, jotka ohjaavat henkilötietojen käsittelyä.

Tietosuojaperiaatteita ovat:

  • käsittelyn lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys
  • käyttötarkoitussidonnaisuus
  • tietojen minimointi
  • tietojen täsmällisyys
  • tietojen säilytyksen rajoittaminen
  • tietojen eheys ja luottamuksellisuus
  • rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus

Nokian kaupungin tietosuojavastaaviksi on nimetty:
Terttu Haataja, Konsernipalvelut ja yleishallinto
Elina Kekki, Terveyspalvelut
Reeta Ranta, Sosiaalipalvelut

Tavoitat meidät kaikki samasta sähköpostiosoitteesta:

tietosuojavastaavat(at)nokiankaupunki.fi

Tietosuojakysymyksissä sähköpostiin ei kannata laittaa yhteydenottovaiheessa arkaluontoisia tietoja kuten syntymäaikaa tai henkilötunnusta. Lyhyt tapahtumakuvaus ja omat yhteystiedot riittävät, Sinuun otetaan yhteyttä ja kysytään tarkempia tietoja. H u o m! perusturvan tietopyyntölomake löytyy tästä.

Viralliseen tietopyyntölomakkeeseen pääset tästä.

Vaatimus rekisteritietojen korjaamisesta – tulosta ja täytä lomake tästä.

Lokitietojen tarkastuspyyntölomakkeeseen pääset tästä.

 

Tietopyyntölomake palautuu sähköisesti.

Rekisteritietojen korjaamislomakkeen ja paperilomakkeella olevan tietopyynnön palautusosoite on
Nokian kaupunki/kirjaamo
Harjukatu 23, PL2
37101 Nokia

 

Perusturvan tietosuojalomakkeiden lähetysosoite alla:

Perusturvapalveluiden kirjaamo, Harjukatu 21, 37100 Nokia

 

Kuntalaisen rekisterit

Kuntalaisia koskevaan rekisteri-informointiasiakirjaan pääset tästä.