Aukioloajat

Tarkista aineiston saatavuus ja uusi lainasi PIKI-verkkokirjastossa osoitteessa piki.fi.

Kirjasto- ja  kulttuuritalo Virran aukioloajat


Kirjaston poikkeavat aukioloajat keväällä 2024 löytyvät tästä artikkelista.

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan asiakaspalvelu

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan asiakaspalvelu sijaitsee Virran ensimmäisessä kerroksessa. Avoinna ma 12–15 ja ti–pe klo 9–15.

Ennakkoon sovittaessa mahdollisuus asiointiin myös muuna aikana.

Kahvila

Aidan Herkut -kahvila on avoinna ma-to 9-17 ja pe 9-16. Poikkeusaukioloajat kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Taidetilat Raami ja Romu

Virran näyttelytiloissa voi vierailla vapaasti ilman ennakkovarausta. Koululaisryhmät voivat varata näyttelykäynnin omalle luokalleen arkiaamuisin klo 8-10 välille hyvinvoinnin ja vapaa-ajan asiakaspalvelusta sähköpostitse hyvinvointijavapaa-aika(at)nokiankaupunki.fi tai puhelimitse 03 5652 0100.

Pääkirjaston palautusluukku

Palautusluukkumme Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa sijaitsee pääoven vieressä. Palauttaminen kirjaston palautusluukkuun on asiakkaan vastuulla. Palautusluukkuun voi palauttaa aineistoa myös aukioloaikojemme ulkopuolella. Huomioithan eräpäivien lähestyessä, että palautusluukkuumme jätetty aineisto ei kirjaudu palautuneeksi luukussa. Luukun kautta palautettu aineisto käsitellään seuraavana kirjaston palveluaikana. Luukkuun voi jättää aineistoa, joka on lainattu PIKI-alueelta. Suurikokokoinen aineisto (esim. kahvakuula) ei välttämättä mahdu palautusluukusta.

Saapuminen pääkirjastoon

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta sijaitsee Nokian keskustassa hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Yleisön sisäänkäynnit ovat Härkitiellä ja Välikadulla Toivontoria vastapäätä.
Nokian keskustassa on runsaasti maksuttomia pysäköintipaikkoja. Käytä aikarajoitetuilla paikoilla pysäköintikiekkoa. Talon edustalla on useita pyörätelineitä.

Omatoimiaikana pääkirjaston ovet ovat avoinna ja voit käyttää kirjaston palveluja omatoimisesti. Sisäänpääsy ei vaadi tunnistautumista kirjastokortilla.

Esteettömyys

Virran suunnittelussa on huomioitu erilaisia käyttäjäryhmiä. Kysy lisää esteettömyydestä asiakaspalvelustamme tai pyydä saapuessasi apua henkilökunnalta, jos tarvitset tukea Virrassa asiointiin tai tiloissa liikkumiseen.

  • Välikadun sisäänkäynnin edessä on kolme merkittyä liikuntaesteisten pysäköintipaikkaa.
  • Välikadun sisäänkäynniltä on katutasosta esteetön kulku näyttelyihin, Pajatiloihin, Hiomo-saliin ja hissille, jolla pääsee talon muihin kerroksiin.
  • Taksien jättöpaikka on Härkitien pääsisäänkäynnillä.
  • Härkitien puolella pääovella on pitkä, kapea luiska, jossa on 180 asteen käännös.
  • Ulko-ovilla on kyynärpainikkeet.
  • Osassa tiloista on korkeita kynnyksiä.
  • Kaikissa kerroksissa on inva-WC:t.
  • Hiomo-salissa ja kirjaston asiakaspalvelupisteillä on induktiosilmukka.

Linnavuoren kirjasto

Linnavuoren kirjasto on avoinna omatoimiseen käyttöön joka päivä klo 9-19. Omatoimiaikoina kulku Linnavuoren kirjastoon tapahtuu kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Omatoimiaikojen lisäksi kirjastovirkailija on paikalla ma ja ti 9-15, to 12-19 sekä pe 11-16. Päiväkohtaiset aukioloajat löydät tältä sivulta.

Kirjastoauto

Kirjastoauton aikataulun löydät kirjastoauton verkkosivuilta. Tulostettuja aikatauluvihkoja on saatavilla pääkirjaston asiakaspalvelusta. Yllättävistä muutoksista tiedotetaan kirjastoauton facebook-sivulla. Näet viestit myös kirjastoauton verkkosivuilta, paitsi jos käytät yksityistä selausta.