Työllisyyspalvelut

Nokian kaupunki järjestää 1.8.2017 alkaen työllisyyspalvelut kuntansa työttömille henkilöille, jotka saavat Kelan työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa. Kyseessä on kokeilu, joka jatkuu vuoden 2018 loppuun saakka. Taustalla on laki julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta (505/2017). Kaupunki palvelee kokeilun aikana myös alueen työnantajia.

Työllisyyskokeilun tarkoituksena on edistää asiakkaiden työllistymistä ja pääsyä oikea-aikaisten palveluiden piiriin. Tämä mahdollistaa myös paikallisten, laadukkaiden sekä asiakaslähtöisten lähipalveluiden tuottamisen.

Kokeilun toteuttavat Tampereen kaupunki, Kangasalan kunta, Lempäälän kunta, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Pirkkalan kunta, Vesilahden kunta, Ylöjärven kaupunki, Sastamalan kaupunki ja Punkalaitumen kunta. Kokeilu pohjustaa työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuun siirtämistä maakunnille vuoden 2019 alusta alkaen.

Otamme sinuun yhteyttä

Asiakaspalvelussa on elo-syyskuussa siirtymävaihe, jolloin asiakastiedot siirretään TE-toimistosta asteittain asiakkaiden kotikuntiin. Nokian kaupunki ottaa yhteyttä kaupungille siirtyviin asiakkaisiin 29.9.2017 mennessä. Kohderyhmään kuuluvat asiakkaat saavat työllistymistä tukevaa palvelua sekä henkilökohtaisen vastuutyöntekijän, jonka tehtävänä on kartoittaa asiakkaiden tilanne ja tukea työnhaussa.

Miten sinun tulee toimia

Odota yhteydenottoa ja huolehdi, että yhteystietosi ovat aina ajan tasalla sähköisessä Oma asiointi –palvelussa. Asiointikanavana säilyy Oma asiointi –palvelu, jossa voit tarkastella entiseen tapaan tietojasi ja muokata niitä.

Jos olet sopinut Pirkanmaan TE-toimiston kanssa työnhakuun liittyvistä tapaamisista, palveluista tai tehtävistä, ne on muistettava hoitaa sovitusti määräaikaan mennessä. Käytössäsi ovat edelleen myös TE-hallinnon Oma asiointi -palvelu sekä valtakunnallinen TE-hallinnon puhelinpalvelu.

Katso myös lisätietoja: Usein kysytyt kysymykset

Huomioithan, että Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto hoitaa kokeilun aikana kokeilualueen ansiosidonnaista päivärahaa saavien asiakkaiden palvelut. Lisäksi myös TE-toimisto palvelee Pirkanmaan työnantajia.