Työllisyyspalvelut

Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu päättyi 31.12.2018 ja asiakkaat siirtyivät kunnilta TE-toimiston asiakkaiksi 1.1.2019. Pirkanmaalla julkisista työvoima- ja yrityspalveluista vastaa TE-toimisto. Uusien asiakkaiden ohjaus kuntien palveluiden piiriin on päättynyt 1.10.2018. Kokeilun piirissä on vielä noin 20 000 asiakasta.

Alueellinen kokeilu huolehtii asiakaskohderyhmään kuuluvien palveluista aina 31.12.2018 asti. Jos olet työllistymistä edistävässä palvelussa kokeilun kautta, palvelu jatkuu normaalisti aina sen päättymiseen asti.

Muutoksen piiriin kuuluvat asiakkaat siirretään automaattisesti kunnilta TE-toimistoon asiakastietojärjestelmässä eikä siirrosta aiheudu toimenpiteitä asiakkaalle. Asiakassiirron alkuvaiheessa asiakaspalvelussamme saattaa esiintyä ruuhkaa.

Kokeilun päättyminen ei aiheuta muutoksia työttömyysturvaasi

Palveluiden siirtyminen ei vaikuta työttömyysturvaasi. Muista kuitenkin hoitaa työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille sovittuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaasi ei tule katkoksia. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla ja asioi tarvittaessa Oma asiointi –palvelun kautta.

Näin asioit TE-toimiston kanssa

Tuleva asiakassiirto perustuu lakiin

Pirkanmaalla käynnistyi 1.8.2017 työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu, joka päättyy 31.12.2018. Kokeilun aikana Tampereen kaupunkiseudun kunnat sekä Sastamala ja Punkalaidun ovat tarjonneet työllisyyspalveluja työttömille työnhakijoille. Tuleva muutos kohderyhmän palveluissa perustuu lakiin julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta.

Alueellinen työllisyyskokeilu Pirkanmaan TE-toimiston kotisivuilla

Alueellinen työllisyyskokeilu Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden sivuilla