Nuorisovaltuusto

Nokian nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttajakanava, jossa kannattaa olla mukana.

Nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttamistoimielin, jonka ensisijaisena tehtävänä on edustaa nuoria kaupungin päätöksenteossa ja edistää nuorten asemaa kaupungissa. Nuorisovaltuuston asema on säädetty kuntalain 26 § :ssä, missä sanotaan, että kuntien on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava ryhmä nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Nuorisovaltuustoon saa hakeutua kaikki Nokialla asuvat tai opiskelevat 13-21 vuotiaat nuoret. Nuorisovaltuustokausi kestää yhden vuoden tammi-joulukuu. Kokouksia pidetään noin 1-2 kertaa kuukaudessa, torstaisin klo 17 kirjasto- ja kulttuuritalo Virran pajatilassa tai etänä Teams-alustalla. Nuorisovaltuustoon mahtuu 25 edustajaa

Toimi näin

Mikäli koet Nokialla, että jokin asia on nuorten kannalta heikosti tai nuorten mielipidettä ei ole huomioitu tai sinulla on idea, ota rohkeasti yhteyttä nuorisovaltuustoon.

Jos kiinnostuit ajamaan nokialaisten nuorten asioita ja haluat vaikuttaa nuorten asioihin yhdessä virkamiesten ja poliitikkojen kanssa, sekä olla mukana tekemässä nuorille tapahtumia, niin ota yhteyttä sähköpostitse tai tule seuraavaan nuorisofoorumiin.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Nuorisovaltuusto vuonna 2021

Puheenjohtaja Markus Koski
Varapuheenjohtaja Laurana Huhtakangas
1.sihteeri Anni Toivainen
2. sihteeri Toivo Laaksonen

Tiedotusvastaava Viola Paavola
Silja Asikainen
Joonas Onkalo
Mimmi Pohjamo
Kerttu Kallioharju
Lauri Kulmala
Siiri Setälä
Tiitu Teuho- Markkola
Elias Tuominen
Joonas Äärilä

Miten pääsen mukaan nuorisovaltuustoon?
Tulosta, täytä kaavake ja tule nuvan seuraavaan kokoukseen: Nuorisovaltuuston ehdokassitoumus

Suora yhteys nuorisovaltuuston jäseniin: nuorisovaltuusto(a)nokiankaupunki.fi

 

Lapsiystävällinen kunta

Nuorisovaltuusto edistää Unicefin lapsiystävällisen kunta ohjelman tavoitteita Nokian kaupungissa. Lapsiystävällinen kunnan tavoitteena on tehdä YK:n lapsen oikeudet tunnetuksi ja nokialaisten alle 18 – vuotiaiden lasten ja nuorten ääni yhdenvertaisesti kuuluviin kaupungin palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja päätöksenteossa, sekä arvioinnissa. Nuorisovaltuusto on mukana lapsen oikeuksien viikolla marraskuussa. Lue lisää: Lapsiystävälinen kunta Nokialla