Nuorisovaltuusto

Nokian nuorisovaltuusto yli 20 vuotta!

Nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttamistoimielin, jonka ensisijaisena tehtävänä on edustaa nuoria kaupungin päätöksenteossa ja edistää nuorten asemaa kaupungissa. Nuorisovaltuuston asema on säädetty kuntalain 26 § :ssä, missä sanotaan, että kuntien on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava ryhmä nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Nuorisovaltuustoon saa hakeutua kaikki Nokialla asuvat tai opiskelevat 13-21 vuotiaat nuoret. Nuorisovaltuustokausi kestää yhden vuoden tammi-joulukuu. Kokouksia pidetään noin 1-2 kertaa kuukaudessa, torstaisin klo 17 Kerholan kellarikerroksessa. Nuorisovaltuustoon mahtuu 25 edustajaa

Toimi näin

Mikäli koet Nokialla, että jokin asia on nuorten kannalta heikosti tai nuorten mielipidettä ei ole huomioitu tai sinulla on idea, ota rohkeasti yhteyttä nuorisovaltuustoon.

Jos kiinnostuit ajamaan nokialaisten nuorten asioita ja haluat vaikuttaa nuorten asioihin yhdessä virkamiesten ja poliitikkojen kanssa, sekä olla mukana tekemässä nuorille tapahtumia, niin ota yhteyttä sähköpostitse tai tule seuraavaan nuorisofoorumiin.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Lapsiystävällinen kunta

Nuorisovaltuusto edistää Unicefin lapsiystävällisen kunta ohjelman tavoitteita Nokian kaupungissa. Lapsiystävällinen kunnan tavoiteena on tehdä YK:n lapsen oikeudet tunnetuksi ja nokialaisten alle 18 – vuotiaiden lasten ja nuorten ääni yhdenvertaisesti kuuluviin kaupungin palvelujen suunnittelussa, kehittämisessä ja päätöksenteossa, sekä arvioinnissa. Nuorisovaltuusto on mukana lapsen oikeuksien viikolla marraskuussa. Lue lisää: Lapsiystävälinen kunta Nokialla

Nuorisovaltuuston puheenjohtajisto vuonna 2020

Puheenjohtaja Markus Koski, varapuheenjohtaja Ville Viikki
1.sihteeriksi valittiin Anni Toivainen ja 2. sihteeriksi Viola Paavola

Miten pääsen mukaan nuorisovaltuustoon?
Tulosta, täytä kaavake ja tule nuvan seuraavaan kokoukseen: Nuorisovaltuuston ehdokassitoumus

Suora yhteys nuorisovaltuuston jäseniin: nuorisovaltuusto(a)nokiankaupunki.fi

Nuorisovalstuuston jäsenet yhteiskuvassa. Kuvassa seitsemän nuorta, joista viisi seisoo takana ja kaksi kyykyssä edessä. Puheenjohtajat seisovat keskellä takana ja pitävät yhteisesti käsissä nuijaa.
Nuorisovaltuuston jäsenistöä vuonna 2020