Nuorisovaltuusto

Päivitetty 9.1.2024

Nokian nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttajakanava, jossa kannattaa olla mukana.

Nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttamistoimielin, jonka ensisijaisena tehtävänä on edustaa nuoria kaupungin päätöksenteossa ja edistää nuorten asemaa kaupungissa. Nuorisovaltuuston asema on säädetty kuntalain 26 § :ssä, missä sanotaan, että kuntien on asetettava nuorisovaltuusto tai vastaava ryhmä nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Nuorisovaltuustoon saa hakeutua kaikki Nokialla asuvat tai opiskelevat 13-21 vuotiaat nuoret. Nuorisovaltuustokausi kestää yhden vuoden tammi-joulukuu. Kokouksia pidetään noin 1-2 kertaa kuukaudessa, torstaisin klo 17 nuorisotila Nuksussa (Pirkkalaistori 1). Nuorisovaltuustoon mahtuu 25 edustajaa

Toimi näin

Mikäli koet Nokialla, että jokin asia on nuorten kannalta heikosti tai nuorten mielipidettä ei ole huomioitu tai sinulla on idea, ota rohkeasti yhteyttä nuorisovaltuustoon.

Jos kiinnostuit ajamaan nokialaisten nuorten asioita ja haluat vaikuttaa nuorten asioihin yhdessä virkamiesten ja poliitikkojen kanssa, sekä olla mukana tekemässä nuorille tapahtumia, niin ota yhteyttä sähköpostitse tai tule seuraavaan nuorisofoorumiin.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Nuorisovaltuusto vuonna 2024

Puheenjohtaja Ramona Kaapu
Varapuheenjohtaja Elvi Olkinuora
1.sihteeri Julius Johansson
2. sihteeri Aaro Grönblom

Vilho Tolonen
Eetu Törmälä
Samu Pentti
Tiia-Maria Ylipaholuoma
Sofia Ojala
Silja Valpas
Roponen Juhani
Ilveskoski Jaakko
Smirnova Daria
Snåre Sara

Miten pääsen mukaan nuorisovaltuustoon?
Ilmoittaudu sähköisellä ehdokassitoumuksella 

Suora yhteys nuorisovaltuuston jäseniin: nuorisovaltuusto(a)nokiankaupunki.fi

 

Lapsiystävällinen kunta

Nuorisovaltuusto edistää Unicefin lapsiystävällisen kunta -toimintamallin tavoitteita Nokian kaupungissa. Mallin tarkoituksena on auttaa kuntia YK:n lapsen oikeuksien toteutumisessa. Yksi tavoitteista on kehittää alle 18 – vuotiaiden lasten ja nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia kaupungin palvelujen suunnittelussa ja päätöksenteossa sekä arvioinnissa. Nuorisovaltuusto on mukana lapsen oikeuksien viikolla marraskuussa.  Lue lisää: Lapsiystävälinen kunta Nokialla