Nokia-tietoa

Nokia on kasvava, lähes 35 000 asukkaan kaupunki Pirkanmaalla, Suomen vetovoimaisimmalla Tampereen kaupunkiseudulla. Nokialla yhdistyvät kaupunkiseudun monipuoliset palvelut sekä pienen kaupungin ihmisläheinen tunnelma. Nokialla voi nauttia kauniista asuinympäristöstä ja ihmisläheisistä palveluista eikä suurkaupungin sykkeeseenkään ole pitkä matka. Omakotitontit ja hyvät liikenneyhteydet ovat houkutelleet kaupunkiin 2000-luvulla runsaasti uusia asukkaita.

Nokialla voimme nauttia samanaikaisesti sekä kauniista asuinympäristöstä että ihmisläheisistä palveluista ja samalla Tampereen kaupunkiseudun tasokkaista erikoispalveluista, kuten korkeakouluista, teattereista, taidemuseoista, konserteista ja niin edelleen. Osa näistä erikoispalveluista on sijoittunut Nokialle: täältä löytyy muun muassa kylpylähotelli, golfkenttä, jäähalli ja seudun parhaat hiihtoreitit.

Nokia sijaitsee valtateiden 3, 11 ja 12 solmukohdassa ja kaupungista on hyvät kulkuyhteydet kaikkiin suuntiin. Tampereen keskusta on vain 15 minuutin ajomatkan päässä ja junat pysähtyvät Nokian rautatieasemalla usean kerran päivässä. Äkkilähtö ulkomaillekin on helppoa, sillä Tampere – Pirkkalan lentoasema sijaitsee vain 15 kilometrin etäisyydellä Nokian keskustasta.

Nokia tunnetaan vahvana teollisuuden kaupunkina, jonka maaperässä ovat Nokia-konsernin juuret. Eikä teollinen perinne ole vain historian havinaa, sillä teollisuuden työpaikkoja on edelleen lähes puolet kaikista työpaikoista. Teollisuus on edelleen tärkeä työllistäjä ja kaupungin vireyttäjä ja tarjoaa myös mahdollisuuksia kaupungin jatkuvalle kehittymiselle. Tunnetuimpia nokialaisia tuotemerkkejä lienevät Nokian Renkaat, Nanso ja Molok-syväkeräysjärjestelmät sekä paperimerkit Nessu, Embo, Emilia ja Lotus.