Liikuntavinkit ja liikuntakampanjat

Tälle sivulle kootaan erilaisia liikuntavinkkejä kaikkien iloksi. Kurkkaa vinkit ja lähde liikkumaan! Myös sinä voit saada liikuntavinkkisi näkymään tällä sivustolla, lähettämällä sen liikuntaunelmia – lomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä liikuntapalveluihin. Avoimet kampanjat löydät sivun alaosasta.

Lainattavat liikuntavälineet

Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virta on paikka josta voit lainata lähes 100 erilaista liikutavälinettä maksutta omalla kirjastokortillasi. Kiinnostaisiko kokeilla esim. bmx-pyörää, sup-lautaa tai vaikka slack line -tasapainoliinaa? Myös perinteiset kuntoiluvälineet aina käsipainoista kahvakuuliin löytyy valikoimastamme! Lisää valikoimaan voit tutustua paikanpäällä käymisen lisäksi myös katsomalla videon: Kirjaston liikuntavälinelainaamo, tai selaamalla sivun oikeasta reunasta löytyvää pdf -tiedostoa. Välineitä voit lainata suoraan kirjastosta tai varata ne ensin kirjaston verkkosivuilta. Lisätietoja tarvittaessa myös terveysliikuntakoordinaattorilta tai kirjastosta.

Liikuttavat lähiliikuntapaikat

Nokialla on paljon erilaisia lähiliikuntapaikkoja joista löytyy aktiviteetteja monen eri-ikäisille. Kiinnostaisiko esimerkiksi ulkokuntosali, leikkipuistot, pelailu kavereiden kesken, parkour tai skeittaus?

Tennis & Koripallo

Kiinnostaisiko kokeilla tennistä tai koripalloa? Nokialla on käytettävissä lähiliikuntapaikkoina useita eri koripallotelineitä sekä tenniskenttiä omatoimiseen harrastamiseen. Kenttiä löytyy esimerkiksi Keskusurheilukentän läheisyydestä, Vihnuskadun varrelta. Mikäli sinulla ei ole omia välineitä, voit hyödyntää pääkirjaston liikuntavälinelainaamoa.

Skeittaus & Parkour

Nokialla on mahdollisuus harrastaa sekä skeittausta että parkouria! Monipuoliset skeittirampit löydät jäähallin lähettyviltä, keskusurheilukentältä. Tarvittaessa pääkirjaston liikuntavälinelainaamosta on lainattavissa potkulauta, rullalauta sekä kypärä kokeilua varten!

Parkouria pääset kokeilemaan kahdessa eri toiminnallisessa puistossa. Puistot sisältävät monipuolisesti erilaisia esteitä parkourin harrastamiseen. Toiminnalliset puistot löydät sekä Tiesenpuistosta Koskenmäenkadulta että Harjuniityn koulun pihasta. Harjuniityn puisto on käytettävissä kouluaikojen ulkopuolella.

Harjuniityn parkour-telineet
Kuvaaja: Kalle Saarinen
Tiesenpuiston parkour-telineet
Kuvaaja: Kalle Saarinen

 

Ajankohtaiset kampanjat & tapahtumat

Tulevat liikuntatapahtumat

Viimeiset muokkaukset tehty 01.08.2023