Liikuntavinkit

Tälle sivulle kootaan erilaisia liikuntavinkkejä kaikkien iloksi. Kurkkaa vinkit ja lähde liikkumaan! Touko-kesäkuussa 2021 julkaisemme liikuntavinkkejä myös sosiaalisen median kanavillamme facebookissa ja instagramissa, ota seurantaan #nokianliikuntavinkit2021. Myös sinä voit saada liikuntavinkkisi näkymään tällä sivustolla, lähettämällä sen liikuntaunelmia – lomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä liikuntapalveluihin.

Lainattavat liikuntavälineet

Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virta on paikka josta voit lainata lähes 100 erilaista liikutavälinettä maksutta omalla kirjastokortillasi. Kiinnostaisiko kokeilla esim. bmx-pyörää, sup-lautaa tai vaikka slack line -tasapainoliinaa? Myös perinteiset kuntoiluvälineet aina käsipainoista kahvakuuliin löytyy valikoimastamme! Lisää valikoimaan voit tutustua paikanpäällä käymisen lisäksi myös katsomalla videon: Kirjaston liikuntavälinelainaamo, tai selaamalla sivun oikeasta reunasta löytyvää pdf -tiedostoa. Lisätietoja tarvittaessa myös terveysliikuntakoordinaattorilta tai kirjastosta.

Liikuttavat lähiliikuntapaikat

Nokialla on paljon erilaisia lähiliikuntapaikkoja joista löytyy aktiviteetteja monen eri-ikäisille. Kiinnostaisiko esimerkiksi ulkokuntosali, leikkipuistot, pelailu kavereiden kesken, parkour tai skeittaus?

Tennis & Koripallo

Kiinnostaisiko kokeilla tennistä tai koripalloa? Nokialla on käytettävissä lähiliikuntapaikkoina useita eri koripallotelineitä sekä tenniskenttiä omatoimiseen harrastamiseen. Kenttiä löytyy esimerkiksi Keskusurheilukentän läheisyydestä, Vihnuskadun varrelta. Mikäli sinulla ei ole omia välineitä, voit hyödyntää pääkirjaston liikuntavälinelainaamoa.

Skeittaus & Parkour

Nokialla on mahdollisuus harrastaa sekä skeittausta että parkouria! Monipuoliset skeittirampit löydät jäähallin lähettyviltä, keskusurheilukentältä. Tarvittaessa pääkirjaston liikuntavälinelainaamosta on lainattavissa potkulauta, rullalauta sekä kypärä kokeilua varten!

Parkouria pääset kokeilemaan kahdessa eri toiminnallisessa puistossa. Puistot sisältävät monipuolisesti erilaisia esteitä parkourin harrastamiseen. Toiminnalliset puistot löydät sekä Tiesenpuistosta Koskenmäenkadulta että Harjuniityn koulun pihasta. Harjuniityn puisto on käytettävissä kouluaikojen ulkopuolella.

Harjuniityn parkour-telineet
Kuvaaja: Kalle Saarinen
Tiesenpuiston parkour-telineet
Kuvaaja: Kalle Saarinen

 

Ajankohtaiset kampanjat & tapahtumat

Liikkuva Minä! -kampanja

Tule mukaan liikkumaan 1.5.-31-10.2021 Liikkuva minä – kampanjan tahtiin! Osallistu seuraamalla tai lähettämällä liikuntavinkkejä, kerryttämällä kävely- ja pyöräilykilometrejä tai liikkumalla juuri sinulle mieluisalla tavalla!

Nokian kymppi!

Kävelykipinä -tempauksen ansiosta vanha kunnon Nokian kymppi on kierrettävissä tänä vuonna omatoimisesti 10.-31.5.2021. Reitti on merkitty merkkausnauhoilla, 5km lenkki oranssilla ja 10km lenkki sinisillä, mutta mikäli olet ensikertalainen kannattaa napata reittikartta mukaan. Reittikartan löydät sivun oikeasta reunasta löytyvästä pdf -tiedostosta. Paperiversioita kartoista on noudettavissa myös Kirjasto- ja kulttuuritalo Virrasta, Scandic Hotel Edenistä ja Nokian uimahallista. Lähde lenkille! Tapahtuman löydät myös facebookista! #nokiankymppi2021 #liikkuvaminä2021 #kävelykipinä2021

Kävely- ja pyöräilykilometrikisat

Lähde mukaan reippailemaan ja ulkoilemaan Nokia voittoon! Kisoihin voit osallistua joko yksin tai joukkueena. Olet myös tervetullut meidän kaikille nokialaisille, nokialla työskenteleville tai muuten vaan itsensä nokialaisiksi kokeville avoimeen joukkueeseen: Nokian kaupunki. Mukaan pääset rekisteröitymällä kisasivustoilla: kävelykilometrikisa ja pyöräilykilometrikisa, joukkueen koodi: liikkuvaminä .

 

 

Sivusto päivitellään toukokuun 2021 ajan… Viimeiset muokkaukset tehty 20.5.2021