Liikuntavinkit ja liikuntakampanjat

Tälle sivulle kootaan erilaisia liikuntavinkkejä kaikkien iloksi. Kurkkaa vinkit ja lähde liikkumaan! Myös sinä voit saada liikuntavinkkisi näkymään tällä sivustolla, lähettämällä sen liikuntaunelmia – lomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä liikuntapalveluihin. Avoimet kampanjat ja tulevat koulutukset löydät sivun alaosasta.

Lainattavat liikuntavälineet

Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virta on paikka josta voit lainata lähes 100 erilaista liikutavälinettä maksutta omalla kirjastokortillasi. Kiinnostaisiko kokeilla esim. bmx-pyörää, sup-lautaa tai vaikka slack line -tasapainoliinaa? Myös perinteiset kuntoiluvälineet aina käsipainoista kahvakuuliin löytyy valikoimastamme! Lisää valikoimaan voit tutustua paikanpäällä käymisen lisäksi myös katsomalla videon: Kirjaston liikuntavälinelainaamo, tai selaamalla sivun oikeasta reunasta löytyvää pdf -tiedostoa. Välineitä voit lainata suoraan kirjastosta tai varata ne ensin kirjaston verkkosivuilta. Lisätietoja tarvittaessa myös terveysliikuntakoordinaattorilta tai kirjastosta.

Liikuttavat lähiliikuntapaikat

Nokialla on paljon erilaisia lähiliikuntapaikkoja joista löytyy aktiviteetteja monen eri-ikäisille. Kiinnostaisiko esimerkiksi ulkokuntosali, leikkipuistot, pelailu kavereiden kesken, parkour tai skeittaus?

Tennis & Koripallo

Kiinnostaisiko kokeilla tennistä tai koripalloa? Nokialla on käytettävissä lähiliikuntapaikkoina useita eri koripallotelineitä sekä tenniskenttiä omatoimiseen harrastamiseen. Kenttiä löytyy esimerkiksi Keskusurheilukentän läheisyydestä, Vihnuskadun varrelta. Mikäli sinulla ei ole omia välineitä, voit hyödyntää pääkirjaston liikuntavälinelainaamoa.

Skeittaus & Parkour

Nokialla on mahdollisuus harrastaa sekä skeittausta että parkouria! Monipuoliset skeittirampit löydät jäähallin lähettyviltä, keskusurheilukentältä. Tarvittaessa pääkirjaston liikuntavälinelainaamosta on lainattavissa potkulauta, rullalauta sekä kypärä kokeilua varten!

Parkouria pääset kokeilemaan kahdessa eri toiminnallisessa puistossa. Puistot sisältävät monipuolisesti erilaisia esteitä parkourin harrastamiseen. Toiminnalliset puistot löydät sekä Tiesenpuistosta Koskenmäenkadulta että Harjuniityn koulun pihasta. Harjuniityn puisto on käytettävissä kouluaikojen ulkopuolella.

Harjuniityn parkour-telineet
Kuvaaja: Kalle Saarinen
Tiesenpuiston parkour-telineet
Kuvaaja: Kalle Saarinen

 

Ajankohtaiset kampanjat & tapahtumat

Toukokuu on LIIKUNTAKUU!

Liikkua voi monella tavalla ja monesta eri syystä! Osa kuntoilee pitääkseen toimintakykyä yllä, toinen pelaa pallopelejä hauskuuden ja sosiaalisten suhteiden vuoksi, kolmas taas kulkee työmatkat pyörällä säästääkseen rahaa ja ympäristöä. Olipa syy liikkua mikä vaan, liikunta tekee hyvää! Toukokuu on LIIKUNTAKUU -kampanjan tavoitteena on saada kuntalaiset liikkumaan. Kampanjan aikana jaetaan erilaisia liikuntavinkkejä Nokian liikuntapalveluiden somessa (#liikkuvaminä2022 #nokianliikuntavinkit2022) ja järjestetään maksuttomia tai edullisia liikuntatapahtumia, joissa pääsee testaamaan erilaisia liikuntamuotoja! Toukokuussa vietetään mm. Unelmien liikuntapäivää, pyrähdetään Nokian kympille ja käynnistyypä silloin myös koko kesän kestävät kilometrikisat! Toivottavasti inspiroidutte tulevista kampanjoista ja tapahtumista, sekä annatte näkyä, että toukokuu tosiaan on LIIKUNTAKUU! Lähde mukaan liikkumaan – itsesi takia!

Kilometrikisa 1.5.-22.9.2022

Kilometrikisa on Suomen varmasti tunnetuin ja suurin pyöräilykampanja, jonka tavoite on houkutella ihmisiä pyörän selkään. Leikkimielisessä kisassa joukkueet kilpailevat siitä, kuka polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja. Haastamme kaikki nokialaiset muodostamaan omia joukkueitansa kisaan esimerkiksi kaveriporukoiden, työyhteisöjen, seurojen tai järjestöjen kesken! Kaikki kilometrikisaan osallistuvat nokialaiset kartuttavat myös Nokian kuntasarjan kilometrejä, joten muistakaa merkata kotikunnaksenne Nokia! Jos ette saa muodostettua omaa joukkuetta, niin Nokian kaupungin avoimeen joukkueeseen pääsee osallistumaan koodilla: Liikkuvaminä2022

Kävelykipinä 1.5.-30.9.2022

Kävelykipinä on Tahko Pihkala -seuran järjestämä kampanja, joka haastaa kaikki suomalaiset kävelemään. Toukokuusta syyskuuhun kestävässä kampanjassa on kaksi osaa: yhdistysten ja kuntien järjestämät paikalliset kävelytapahtumat sekä kaikkien halukkaiden kesken käytävä kävelykilometrikisa. Haastamme kaikki nokialaiset mukaan luomaan omia joukkueitansa kävelykilometrikisaan kavereiden, työyhteisöjen, seurojen ja järjestöjen kesken! Haastamme myös seurat ja järjestöt mukaan järjestämään kävelytempauksia ja tapahtumia kampanja-ajalle. Tapahtumien ja tempausten ei tarvitse olla isoja kaikille avoimia tilaisuuksia, vaan ne voivat olla myös pienimuotoisia, oman seuran sisäisiä tapahtumia. Halutessanne voitte ilmoittaa kävelytapahtumanne tapahtumakalenteriin. Nokian kaupungin avoimeen kävelyjoukkueeseen pääsee halutessaan mukaan koodilla: Liikkuvaminä2022

Viimeiset muokkaukset tehty 27.5.2022