Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet Nokian kaupungin järjestämisvastuulta Pirkanmaan hyvinvointialueelle

Kaikkien pirkanmaalaisten eli myös nokialaisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastuspalvelut ovat siirtyneet 1.1.2023 lukien Pirkanmaan hyvinvointialueen järjestämisvastuulle. Nokian kaupungilta hyvinvointialueelle siirtyneitä palveluita ovat muun muassa sosiaali- ja terveysasemien sekä hammashoitoloiden, neuvoloiden, kotihoidon, sosiaalityön, lastensuojelun, vammaisten ja ikäihmisten sekä sairaaloiden, ensihoidon ja paloasemien palvelut.

Vaikka palveluita järjestävä organisaatio on vaihtunut, ei käytännön palveluihin ja asiointiin ole tullut suuria muutoksia.

Voit edelleen asioida samoissa paikoissa kuin aiemmin, ja ottaa yhteyttä suoraan Nokian terveyskeskukseen, oman alueesi neuvolaan tai kaupungin sosiaalipalveluihin samalla tavalla kuin aiemminkin. Varaamasi ajat ja paikkasi hoitojonossa eivät muutu. Lähetteet sekä asiakas- ja potilastiedot säilyvät ja siirtyvät hyvinvointialueelle.

Löydät kaikki Pirkanmaan sosiaali- ja terveyspalveut jatkossa Pirkanmaan hyvinvointialueen eli Pirhan sivuilta soitteesta www.pirha.fi

Voit myös käyttää sähköistä asiointia.

Kiireelliseen ja kiireettömään hoitoon hakeutuminen

Kiireetön ja kiireellinen vastaanotto jatkavat toimintaansa Nokialla samalla tavalla kuin aiemmin. Lähiterveysasemalla kiireellistä hoitoa voidaan tarjota terveysaseman ollessa auki.

Kiireellinen:

Yhteydenotto puhelimitse arkisin kello 8-18 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 9-18 numerossa 03 384 5066. Puhelinpalvelu toimii takaisinsoittoperiaatteella.

Kiirevastaanotto on avoinna arkisin kello 8-18 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 9-18.
Osoite on Vihnuskatu 3, käynti järven puolelta. Infektiovastaanoton sisäänkäynti löytyy järven puolelta sijaitsevilta ambulanssiovilta.

Jos harkitset päivystykseen hakeutumista, voit kysyä ohjeita ja neuvoja vuorokauden ympäri numerosta tutusta numerosta 116 117.

Kiireetön:

Ajanvaraus ja hoidon tarpeen arviointi on mahdollista puhelimitse arkisin kello 8-14 numerossa 03 384 5060. Puhelinpalvelu toimii kiireettömissä yhteydenotoissa takaisinsoittoperiaatteella. Takaisinsoitto pyritään hoitamaan saman päivän aikana, viimeistään seuraavana päivänä.

Terveyskeskusairaala

Nokian Terveyskeskussairaala Nokian yksikkö puhelin osastonsihteeri  050 395 6279.

Nokian  Terveyskeskussairaala  Lempäälän potilastiedustelut 050 395 6275.

Ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta tai arviota hoidon tarpeesta

Hyvinvointialueen verkkosivuilla (sivun oikeassa alakulmassa, puhekupla vihreällä pohjalla) on käytössä Pirbotti-chat, jossa voit kysyä neuvoa. Chattiin pääsat hyvinvointialueen verkkosivujen oikeassa alareunassa olevan vihreän puhekuplan kautta. Pirbotti-chat auttaa sinua löytämään tietoja Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluista. Pirbotti-chat palvelee arkisin kello 8-18.

Kun tarvitset ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta tai arviota hoidon tarpeesta, soita Pirkanmaan terveysneuvonnan uuteen numeroon 03 384 5000. Terveysneuvonta palvelee joka päivä klo 7–22.

Yleinen neuvontanumero eli Sote-luuri

Ellet löydä tietoa verkosta, sosiaali- ja terveyspalvelujen yleinen neuvontanumero eli Sote-luuri auttaa sinua numerossa 03 384 5050 arkisin klo 8–16. Sote-luurissa ei käsitellä asiakastietoja tai palvelun ja hoidon tarvetta.

Hätätilanteessa soita 112.

Lisätietoa verkossa pirha.fi.

Pirkanmaan hyvinvointialue, kuvituskuva

Muutokset kaupungin kotisivuilla

Nokian kaupungin kotisivuilla muutos näkyy niin, että sosiaali- ja terveyspalveluiden osio poistuu, ja tilalle tulee ohjaus Pirkanmaan hyvinvointialueen Pirhan sivuille www.pirha.fi. Lisäksi tulet löytämään sivuiltamme tärkeimmät yhteydenottokanavat ja puhelinnumerot.

Hyvinvointialueen toiminnan aloittaminen ei vaikuta hoidon laatuun tai hoitoon pääsemiseen.

Sote-uudistuksen valtakunnalliset verkkosivut

Mikä ei muutu?

Kiireetön ja kiireellinen vastaanotto jatkavat toimintaansa Nokialla samalla tavalla kuin aiemmin. Lähiterveysasemalla kiireellistä hoitoa voidaan tarjota terveysaseman ollessa auki.

Hoito- ja asiakkuussuhteesi eivät muutu. Nykyiset ajanvarauksesi, lähetteesi sekä asiakas- ja potilastietosi säilyvät.

Palvelut tuotetaan tutuissa kuntien ja Taysin sekä hyvinvointialueen palveluntuottajina jatkavien ulkoistettujen tai yhtiömuotoisten palveluntuottajien palvelupaikoissa.

Mikä muuttuu?

Osa kuntien sote-palvelujen lankanumeroista muuttuu. Uudet numerot tulevat Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuille www.pirha.fi. Muuttuvissa numeroissa on kevään ajan soitonsiirto ja vuoden loppuun asti tiedote. Kaikki matkapuhelinnumerot ja Taysin numerot säilyvät ennallaan.

Palveluihin pääsyn kriteerit, palkkiot ja korvaukset sekä asiakasmaksut yhtenäistyvät koko Pirkanmaalla. Joihinkin etuuksiin ja  asiakasmaksuihin tulee pieniä muutoksia. Myös korvausten ja palkkioiden maksupäivät saattavat muuttua. Jos kotikuntasi tekemään päätökseen tulee muutos, saat siitä uuden päätöksen kotiin.

Osa sähköisen asioinnin suostumuksista tai kielloista tehdään uudelleen seuraavan asioinnin yhteydessä.

Tilaa Pirkanmaan hyvinvointialueen laskut itsellesi sähköisesti verkkopankissasi.

Uudistus tarkoittaa noin 800 kaupungin työntekijän työnantajan vaihtumista. Hyvinvointialueelle siirretään noin 50 toimitilan hallinta, yli 200 sopimusta sekä paljon irtainta omaisuutta. Nyt rakennettava Nokian hyvinvointikeskus ei siirry hyvinvointialueen omistukseen, mutta valmistuttuaan kesällä 2023 se tulee hyvinvointialueen käyttöön.

Siirtymävaiheessa nokialaisten sosiaali- ja terveyspalvelut jatkavat tutuissa toimipisteissä, koska hyvinvointialue saa vuokralaisena käyttöönsä palveluiden nykyiset tilat. Tulevaisuudessa hyvinvointialue päättää itsenäisesti palveluverkostaan.

Kaupungin vastuulle jää edelleen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Nokian kaupunki vastaa jatkossakin muun muassa päivähoidosta, opetuksesta, nuorisotoimesta, liikunnasta ja kulttuurista.

Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus

Pirkanmaalla on käynnissä ”Tulevaisuuden sote-keskus -hanke” (PirSOTE) osana valtakunnallista ohjelmaa. Hanketta toteuttavat yhteistyössä kunnat, Taysin perusterveydenhuollon yksikkö sekä sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos. Pirkanmaan liitto toimii hanketoimistona.

PirSOTE-hankkeen verkkosivut
PirSOTE-hanke Nokialla