Koulun toiminta

Kengätön / sisäkenkäkoulu

Harjuniityn koulun sisätiloissa liikutaan ilman ulkokenkiä. Tarkoituksena on parantaa koulutilojen viihtyisyyttä ja siisteyttä. Poikkeuksen säännössä muodostaa teknisen työn luokka sekä fysiikan ja kemian luokat, joissa täytyy pitää ulkokenkiä turvallisuussyistä.

Oppilaiden tavarat ja omaisuusvahingot

Koululla ei ole vakuutusta, joka korvaisi vahingonteot tai omaisuuden häviämisen. Tämän vuoksi on syytä olla tuomatta mitään erityisen arvokasta kouluun. On hyvä merkitä esim. takki tai reppu nimellä, koska oppilailla on usein samanlaisia varusteita ja ne saattavat myös vahingossa vaihtua oppilaiden kesken.

Lukuvuoden aikana kertyneet löytötavarat kerätään kaksi kertaa vuodessa ”löytötavaratorille”, josta oppilaat ja/tai huoltajat voivat käydä omia tavaroitaan ja vaatteitaan etsimässä. Lukuvuoden päättyessä jäljelle jääneet löytötavarat toimitetaan hyväntekeväisyyteen. Arvokkaampia löytötavaroita, kuten puhelimia, avaimia, merkkiaurinkolaseja ym. voi kysellä koulun kansliasta. Kansliasta ko. tavarat toimitetaan Nokian Poliisilaitokselle 1-2 kertaa vuodessa.

Koulutapaturmat

Nokian kaupungin henkilövakuutukset ovat Fennialla.

Mikäli oppilaalle sattuu tapaturma koulumatkalla tai koulupäivän aikana, asiasta tulee ilmoittaa välittömästi koulun henkilökunnalle (opettajalle, terveydenhoitajalle, kansliaan tai rehtorille). Koululla tapaturman tapahtumahetkellä paikalla ollut aikuinen tai terveydenhoitaja täyttää tapaturmailmoituksen, joka kirjataan Fennian sähköiseen järjestelmään. Huoltaja saa Fennialta suojatun sähköpostin, josta selviää tapaturman kuvaus. Lisäksi huoltaja saa Wilmaan tiedon täytetystä tapaturmailmoituksesta ja tarvittavista ohjeista.

Koulutapaturmien hoito ja siitä aiheutuvat kulut (lääkärikäynnit, lääkitys, matkat) ovat oppilaalle maksuttomia kunnallisen terveydenhuollon piirissä. Lisäksi huoltaja voi viedä oppilaan yksityiselle terveydenhuollon palveluntarjoajalle, mikäli huoltaja on saanut Fenniahoitajalta ohjauksen yksityiselle puolelle. Fenniahoitaja on Fennian tarjoama palvelu, jonne huoltaja voi koulutapaturmatapauksessa soittaa ja pyytää tarvittaessa lisäohjausta (yhteys- ja lisätiedot löytyvät Wilman tiedotteista).

Lisätietoja koulutapaturmista ja niiden hoidosta saa koulun kansliasta.

Harjuniityn koulun nuorisotilat

Harjuniityn nuorisotilat on avoinna 4.9. 2017 alkaen.

Nuorisotiloilla ohjaajina toimivat
vastaava nuoriso-ohjaaja Hanna Savikko-Koskela p. 040-8443902 ja
nuoriso-ohjaaja Anu Palm p. 044-9061216
s-posti: etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Voit seurata Harjuniityn nuorisotiloja myös Instagramissa @harjuniityn_nuorisotila