Turvallisuus

Kuntien tulee pystyä hoitamaan tehtävänsä ja turvata asukkaiden hyvinvointi ulkoisen tai sisäisen toimintaympäristön häiriöistä, uhkista ja riskeistä huolimatta. Kuntien kokonaisturvallisuutta hallitaan muun muassa varautumissuunnittelun sekä paikallisen turvallisuussuunnittelun avulla. Näiltä sivuilta löydät tietoa kuntien varautumisesta, turvallisuudesta sekä poliisi- ja pelastustoimesta.

Hätäkeskuslaitos

Hätäkeskuslaitos toimii avun ja turvan ensimmäisenä lenkkinä. Hätäkeskus toimii pelastus-, poliisi- sekä sosiaali- ja terveystoimen viestikeskuksena, tukee ja avustaa näiden viranomaisten yksiköitä sekä hoitaa sille säädetyt muut tehtävät.

Hätäkeskukset auttavat kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Hätänumeroon 112 voi tehdä hätäilmoituksen soittamalla, tekstiviestillä (vaatii ennakkorekisteröitymisen), viittomakielellä, eCall-hätäviestipalvelun avulla tai palo- ja rikosilmoitinlaitteella.

Hätäkeskuslaitos

Poliisi ja pelastuslaitos

Nokian kaupungin alueella poliisitoiminnasta, lupapalveluista ja löytötavara-asioista vastaa Sisä-Suomen poliisilaitos. Sisä-Suomen poliisilaitos kattaa Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnat.

Sisä-Suomen poliisilaitos

Pirkanmaan pelastuslaitos huolehtii onnettomuuksien ennaltaehkäisystä, pelastustoiminnasta ja varautumisesta poikkeusoloihin Pirkanmaan hyvinvointialueella.

Pirkanmaan pelastuslaitos

Tiedote 1.3.2022: Pirkanmaan pelastuslaitoksen tietopaketti ja usein kysyttyjä kysymyksiä väestönsuojista (pdf)