Kulttuuritarjonta

Nokialla voit nauttia vilkkaasta kulttuuritarjonnasta ympäri vuoden. Pirkan opisto, kirjastot, musiikki- ja tanssikoulut sekä kaupungissa toimivat lukuisat kulttuuriyhdistykset tarjoavat harrastusmahdollisuuksia ja järjestävät kulttuuritapahtumia kaiken ikäisille asukkaille.

Kiehtova historia

Nokia-yhtiön juuret löytyvät Nokianvirran rannoilta, minne K. F. Idestam perusti puuhiomon lähes 150 vuotta sitten. Tehdassaari rakennuksineen kertoo Nokian teollisen historian alkuvuosista. Luovan toiminnan keskus Tehdas 108 tarjoaa elämyksellisiä kulttuuritapahtumia, työskentely- ja juhlatiloja.

Hinttalan kotiseutumuseo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria. Kesällä Hinttalassa järjestetään yleisötapahtumia, näyttelyitä ja avoimia opastuksia. Nokian kirkon alapuolella sijaitsee myös toinen museokokonaisuus. Työläiskotimuseoissa voit tutustua 1800-luvun lopun ja 1920-30-lukujen asumisen malliin.

Nokian kirkon alakerrassa on Nokian seurakunnan kirkkomuseo. Nokialla on myös viisi kaunista kirkkoa, joihin voi tutustua kesäaikaan vaikkapa pyöräillen.

Kotiseutupolut kertovat tarinoita kaupungin historiasta, kulttuuriympäristöstä ja julkisista taideteoksista. Voit tutustua polkuihin omatoimisesti tien päällä, sillä opastukset toimivat verkkoselaimella mobiililaitteissa.

Tapahtumia, teatteria, taidenäyttelyitä ja ympäristötaidetta

Tapio Rautavaaran syntymäkaupunki tunnetaan Tapsan Tahdeista ja laadukkaasta harrastajateatteritarjonnasta.

Helmikuussa järjestetään maakunnallinen lastenkulttuurifestivaali Lasten Pirkkaset. Tapsan Tahdit tuovat elokuussa kaupunkiin kuulijoita myös muualta Suomesta. Nokialaisten kuorojen, puhallinorkesterien ja musiikkiyhtyeiden konsertit soivat kaupungin saleissa ympäri vuoden.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa on monipuolista näyttelytarjontaa ympäri vuoden. Taide- ja käsityönäyttelyitä järjestetään kesäisin myös Hinttalan kotiseututalon näyttelyaitoissa. Taiteilijaprofessori Ossi Somman teoksiin pääsee tutustumaan Siurossa veistospihassa. Pinsiössä, Nokian kaupungin omistamalla maa-alueella, sijaitsee Nancy Holtin ainutlaatuinen Yltä ja alta -maataideteos.

Kohteisiin voi tilata ympäri vuoden ryhmille opastuksen Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n auktorisoiduilta oppailta.

Lue lisää kulttuurinähtävyyksistä, tapahtumista ja matkailukohteista Visit Nokia -sivustolla.