Tietokoneet ja musiikkihuone

Varaa musiikkihuone

Musiikkihuoneessa voit musisoida omilla soittimillasi tai käyttää huoneen soittimia. Musiikkihuoneen voi täysi-ikäinen varata netin kautta ebooking-varausjärjestelmästä tai kirjaston asiakaspalvelusta. Alle 15-vuotiaat voivat käyttää musiikkihuonetta huoltajansa luvalla. Musiikkihuoneen voi varata enintään kahdeksi tunniksi päivässä. Varauksen voi tehdä enintään kuukautta ennen varattavaa ajankohtaa. Mikäli huoneen varannut asiakas ei saavu tilaan 15 min kuluessa varauksen alkamisesta, musiikkihuone vapautetaan muiden asiakkaiden käyttöön. Varauduthan esittämään kirjastokorttisi henkilökunnalle musiikkihuoneen käytön yhteydessä.

Musiikkihuoneen soittimet:

  • Piano
  • Alhambra Z-nature kokopuukantinen nylonkielinen kitara
  • Ibanez AVN9 teräskielinen kitara
  • Ibanez SRMD200 basso
  • Ampeg BA-112 bassovahvistin
  • Flight NUS310 sopraanoukulele
  • Flight NUC310 konserttiukulele
  • K&M viiden kitaran teline
  • Meinl Headliner bongot
  • Meinl Snarecraft cajon

Tietokoneet

Pääkirjastossa on asiakaskäytössä seitsemän tietokonetta, joista viisi sijaitsee aikuistenosastolla (3. krs) ja kaksi lastenosastolla (2. krs). Koneille kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Kirjastokortin tunnusluvun saat asiakaspalvelusta näyttämällä henkilöllisyystodistuksen. Asiakaskoneiden lisäksi kirjastossa on neljä PIKI-hakukonetta, joilla voit tehdä tiedonhakuja verkkokirjastosta. Myös kolmannen kerroksen lehtialueella on kaksi tietokonetta, joilla voi käyttää ePressiä.

Pääkirjaston varattava tietokone

Pääkirjastolla on yksi varattava asiakastietokone, joka sijaitsee kolmannen kerroksen kotiseutukokoelman luona. Koneen voit varata enintään kolmeksi tunniksi kerrallaan ebooking-varausjärjestelmästä.

Tulosta, skannaa, kopioi

Tulostaminen ja kopiointi on maksullista, mutta skannaus sähköpostiin on ilmaista. Suurin paperikoko kopioitaessa on A3, kopiot värillisiä/mustavalkoisia. Tulostaminen onnistuu pääkirjaston 3. kerroksen tietotorin asiakaskoneilta. Tulosteet saa A3 tai A4-kokoisina (värillinen/mustavalkoinen). Tulostaminen ja kopioiminen tapahtuu kirjastokortille ladatulla saldolla. Lisää saldoa voit ladata sekä pääkirjaston että Linnavuoren kirjastojen asiakaspalvelutiskeillä kirjaston palveluaikoina. Kortti liitetään tulostusjärjestelmään kirjautumalla kopiokoneelle kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Henkilökunta opastaa kirjaston asiakastietokoneilta tulostamisessa.

Hinnasto:

Mustavalkoinen A4 0,30e
Mustavalkoinen A3 0,60e
Värillinen A4 1,00e
Värillinen A3 2,00e

Langaton verkko

Pääkirjastossa on käytettävissä kirjaston wifi, SeutuOpen, joka on käytössä ilman kirjautumista.

Kirjaston hankkimat e-lehdet ovat luettavissa kirjaston wifin kautta myös omalla älylaitteella.

E-lehtipalvelut

Nokian kirjastoissa voit käyttää ePress ja PressReader e-lehtipalveluita. Pääkirjastossa voit lukea e-lehtiä joko omalla älylaitteeltasi tai kirjaston tietokoneilla.

Digituki

Tietoa kirjaston tietokoneen ja älylaitteiden käytön opastuksesta löydät täältä.