Kodin ja koulun yhteistyö

TIEDOTTAMINEN HUOLTAJILLE                                           

Rehtori tiedottaa koko koulua koskevista asioista Wilman kautta joko viestinä tai tiedotteena. On erittäin tärkeää, että jokaisessa kodissa huoltajilla on Wilma-tunnus ja Wilmaa seurataan aktiivisesti. Tunnukset saa koulusihteeriltä sähköpostitse tai sopimalla käynnistä. Tästä kannattaa sopia puhelimitse (Nina Heinonen 0503958977), koska koulusihteeri tekee työtä usealla muullakin koululla.

Opettajat tiedottavat pääsääntöisesti ryhmäänsä koskevat asiat itse Wilmaa käyttäen. On erittäin tärkeää, että luokanopettaja tietää, jos kodissa ei jostain syystä pystytä käyttämään Wilmaa. Tässä tapauksessa on huoltajan tehtävänä sopia, miten koti pysyy ajan tasalla koulun ja opettajan tiedottamista asioista.

Nokian kaupungissa on uusi ohjeistus poissaolojen seurantaan. Sen mukaisesti luokassa sovitaan käytänteistä, miten poissaoloajan läksyt ja tehtävät toimitetaan. Koulu ei voi vastuuttaa toista lasta hoitamaan asiaa. Käytänteistä sovitaan luokan vanhempainillassa.

 Wilman osoite on https://nokia.inschool.fi ja kouluvalikosta valitaan Koskenmäen/Tervasuon koulu. Wilmaa voi seurata joko tietokoneen tai älypuhelimen liittymän välityksellä ja huoltaja voi valita toiminnon, jossa puhelin ilmoittaa, kun Wilmassa on jotain uutta tietoa.

Wilman avulla viestit ja tiedotteet kulkevat molempiin suuntiin ja kotona pääsee katsomaan lapsen henkilökohtaista osuutta mm. koulutehtävien ja – tavaroiden huolehtimisesta sekä poissaoloista. Wilmassa on myös oppilaan ja luokan työjärjestys ja omalla tukisivullaan oppilaskohtaiset merkinnät. Wilma on yhteydessä koulun oppilashallinto-ohjelma Priimukseen ja työjärjestysohjelma Kurreen.

Lapsen koulumenestyksestä ja edistymisestä opinnoissa huoltajat saavat tietoa opettajilta kasvokkain mm. arviointikeskustelussa, soittamalla tai viestimällä Wilman välityksellä.

Tärkeimpiä tiedotteita lapsen koulunkäynnin sujumisesta ovat omat kirjat, vihot, erilaiset työt ja projektit, esitykset, kirjoitelmat ja kokeet.

Huoltajille varataan tarvittaessa aikaa opettajan tapaamiseen.

VANHEMPAINYHDISTYKSEN TOIMINTAA KOSKENMÄESSÄ JA TERVASUOLLA

Koskenmäen koulun vanhempainyhdistys haluaa toivottaa kaikille vanhemmille ja oppilaille antoisaa tulevaa lukuvuotta. Aikaisempien vuosien tapaan vanhempainyhdistys haluaa toiminnallaan parantaa oppilaiden kouluviihtyvyyttä. Yhdistyksen toimintaan voi osallistua omien mahdollisuuksien mukaan ja toiminta on täysin vapaaehtoista.

Vanhempainyhdistys kokoontuu reilun kuukauden välein vapaamuotoisesti. Kokoukset ovat kaikille avoimia. Muutaman kerran vuodessa yhdistys järjestää varainkeruutapahtuman jonka tuotot menevät lyhentämättöminä oppilaiden hyväksi. Varoilla on mm. hankittu välituntivälineistöä ja teatteriesitys koko koululle.

Yhdistys järjestää myös tänä syksynä Pihapöhinät syyskuun loppupuolella Koskenmäen koulun pihassa. Tapahtuma on kaikille vanhemmille ja lapsille avoin tapahtuma. Koulun pihassa leikitään yhdessä pihapelejä ja tutustutaan rennossa tunnelmassa toisiimme. Vanhempainyhdistys tarjoaa tuttuun tapaan mehua ja pullaa.

Vanhempainyhdistyksen vuosikokous järjestetään syksyn aikana koulun ruokalassa myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana. Toivottaisiin, että paikalle pääsisi mahdollisimman monta vanhempaa.

Vanhempainyhdistyksen tavoittaa sähköpostiosoitteesta pj.koskenmaki@gmail.com ja löytyy Facebookista Koskenmäen koti- ja kouluyhdistys ry nimellä. Rennoin mielin vain mukaan toimintaan!

Terveisin Koskenmäen koulun vanhempainyhdistys

 

Tervasuon päiväkodin ja koulun vanhempainyhdistys ry:n syyskokous järjestetään syksyn aikana Tervasuon koululla (sisäänkäynti koulun pihan puolelta). Tervetuloa kokoukseen ja mukaan yhdistyksen toimintaan! Vanhempainyhdistys järjestää vuosittain mm. päiväkodin ja koulun lapsille perheineen mukavia tapahtumia, joista saaduilla tuloilla tuemme päiväkodin ja koulun toimintaa. Tule rohkeasti mukaan! Toiminnassa voi olla mukana juuri sen verran, kuin haluaa. Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tervasuonvy@gmail.com pääset mukaan yhdistyksen sähköpostilistalle. Liity myös fb-ryhmäämme ”Tervasuon päiväkodin ja koulun vanhempainyhdistys ry”.

Terveisin

Vanhempainyhdistyksen hallitus