Aineistot

Kirjastosta löydät luettavaa, katseltavaa, kuunneltavaa ja pelattavaa monessa muodossa: kirjoja, elokuvia, musiikkia, nuotteja, karttoja, lehtiä, e-lehtiä, äänikirjoja, e-äänikirjoja ja e-kirjoja.

Pulmia lukemisessa?

Jos tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa, voi kokeilla selkokirjoja, isotekstisiä kirjoja tai äänikirjoja. Äänikirjoja löydät kirjaston hyllystä cd-levyinä ja myös PIKI-kirjastojen yhteisestä e-kirjakokoelmasta. Tarvitset kirjastokorttisi numeron ja nelinumeroisen tunnusluvun lainatessasi e-aineistoa. Voit selata ja lainata e-aineistoa vaikka kotisohvalla, tarvitset internet-yhteyden ja jonkin älylaitteen esim. älykännykän, tabletin tai kannettavan.

Siirry  selaamaan Piki-kirjastojen yhteistä e-kirjakokoelmaa.

Celia-äänikirjoja lukemisesteisille

Asiakkaat voivat lainata Celia-äänikirjoja kirjastoista ja voivat ilmoittautua Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi.
Siirry  Celia.fi-sivustolle.

Elokuvia, musiikkia, pelejä

Kirjastossa on lainattavissa myös nuotteja ja äänitteitä, sekä konsoli- ja lautapelejä ja elokuvia. Syksystä 2017 alkaen on Nokian pääkirjastosta voinut lainata myös liikuntavälineitä kuten temppupyöriä, sirkusvälineitä, sulkapallomailoja, potkulautoja ym.

Lehtiä paperilla ja diginä

Kirjaston on hankittu iso kokoelma sanoma- ja aikakauslehtiä. Tilatut lehdet löytyvät täältä Lehtiluettelo 2018.

Voit lukea lehtiä kirjastossa paikanpäällä tai voit myös lainata niitä kotiin.  Kirjaston tietokoneilla tai langattomassa verkossa voit lukea digitaalisina näköisversioina hankittuja kotimaisia sanomalehtiä www.epress.fi ja kotimaisia aikakauslehtiä www.emagz.fi

Ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä löydät PressReader-palvelusta.