Aineistot ja palvelut

Kirjastosta löydät luettavaa, katseltavaa, kuunneltavaa ja pelattavaa monessa muodossa: kirjoja, elokuvia, musiikkia, nuotteja, karttoja, lehtiä, e-lehtiä, äänikirjoja, e-äänikirjoja, e-kirjoja ja liikuntavälineitä.

Asiakkaat lukevat lehtiä mukavissa nojatuoleissa.
Kuva: Mikko Ovaska

Pulmia lukemisessa?

Jos tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa, voi kokeilla selkokirjoja, isotekstisiä kirjoja tai äänikirjoja. Äänikirjoja löydät kirjaston hyllystä cd-levyinä ja myös PIKI-kirjastojen yhteisestä e-kirjakokoelmasta. Tarvitset kirjastokorttisi numeron ja nelinumeroisen tunnusluvun lainatessasi e-aineistoa. Voit selata ja lainata e-aineistoa vaikka kotisohvalla, tarvitset internet-yhteyden ja jonkin älylaitteen esim. älykännykän, tabletin tai kannettavan.

Siirry selaamaan PIKI-kirjastojen yhteistä e-kirjakokoelmaa.

Celia-äänikirjoja lukemisesteisille

Asiakkaat voivat lainata Celia-äänikirjoja kirjastoista ja voivat ilmoittautua Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi.

Siirry Celia.fi-sivustolle.

Elokuvia, musiikkia, pelejä, liikuntavälineitä

Kirjastossa on lainattavissa myös nuotteja ja äänitteitä, konsoli- ja lautapelejä sekä elokuvia. Musiikkiosaston helmiin kuuluu lainattavia LP-levyjä. Syksystä 2017 alkaen on Nokian pääkirjastosta voinut lainata  liikuntavälineitä kuten temppupyöriä, sirkusvälineitä, sulkapallomailoja, potkulautoja, lumikenkiä, ym. Kohdasta ”Liitteet” löydät pdf-muotoisen liikuntavälinekansion, josta näet kaikki lainattavat välineet.

Lehtiä paperilla ja diginä

Kirjastoon on hankittu iso kokoelma sanoma- ja aikakauslehtiä.

Voit lukea lehtiä kirjastossa paikanpäällä tai voit lainata niitä kotiin. Kirjaston tietokoneilla tai langattomassa verkossa voit lukea digitaalisina näköisversioina hankittuja kotimaisia sanomalehtiä www.epress.fi ja kotimaisia aikakauslehtiä www.emagz.fi. Toisen kerroksen pääovien vieressä on kaksi tietokonetta, joihin on ladattu kaikki käytössä olevat E-lehdet.

Ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä löydät PressReader-palvelusta.

Kaupungintalon ja kirjaston arkistojen aarteet: historiakirjojen myynti jatkuu tilausmyyntinä

Nokian kaupunki jatkaa Nokian ja lähialueen historiasta kertovien historiakirjojen myyntiä tilausmyyntinä. Näin ostat arkistojen aarteita: Valitse haluamasi tuotteet ja lähetä sähköposti osoitteella kirjaamo(at)nokiankaupunki.fi. Tuotteet pakataan ja toimitetaan pääkirjastoon, josta ne voi noutaa maksua vastaan. Noutoajankohdasta ilmoitetaan sinulle sähköpostitse.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Terttu Haataja
040 7799 007
etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

 

Myytävät kirjat ja niiden hinnat

Vanhan Pirkkalan historia, 10 euroa
Juhani Saarenheimon kirjoittama osuus kattaa Vanhan Pirkkalan (Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Tampereen länsiosa) historian keskiajalta vuoteen 1865. Liitteenä on mm. Vanhan Pirkkalan tilojen omistajat 1540-1865. Kirjan toinen osuus on Mirja Miettisen kirjoittama Vanhan Pirkkalan esihistoria kivi-, pronssi- ja rautakausineen. Julkaisija Vanhan Pirkkalan historiatoimikunta, 1974.

Nokian ja Pirkkalan historia: yhteinen Pirkkalan pitäjä 1865-1921 ja kuntien erilliset vaiheet 1990-luvulle, 5 euroa
Kirjoittajat Jussi Koivuniemi, Mervi Kaarninen ja Pekka Kaarninen. Julkaisija Nokian kaupunki ja Pirkkalan kunta, 1994.

Tottijärven historia 1689-1998: torpparipitäjästä kaupunginosaksi, 15 euroa
Kirjoittaja Mervi Kaarninen. Julkaisija Nokian kaupunki ja Nokian seurakunta, 1998.

Suoniemen historia: Kuloveden rantojen asuttamisesta 2000-luvulle, 25 euroa
Sisältö: Suoniemen ympäristö- ja esihistoria; Kuloveden kansa keskiajalla ja uuden ajan alussa; Omassa kappelissa 1700-luvulta 1860-luvulle; Itsenäisen Suoniemen alkuvaiheet 1867-1918; Kunta itsenäisessä Suomessa 1919-1945; Kunta ja kotiseutu Suoniemi 1945-2007. Kirjoittajat Jouko Jaakkola, Satu Kankkonen ja Ulla Koskinen. Julkaisija Nokian kaupunki ja Nokian seurakunta, 2008.

Nokia – talonpoika teollisissa saappaissa, 5 euroa
Teemu Järventien kirjoittama, runsaasti kuvitettu teos kertoo Nokian historiasta mm. sen teollisuuden, kulttuurin ja kotiseutuhenkilöiden tarinoiden kautta. Julkaisija Pesämuna, 2001.

Nokia – A Town Created by the Factories: History of Nokia from the 1860s to the End of the 20th Century, 5 euroa
Nokialaisen teollisuuden historiaa 1860-luvulta 1900-luvun lopulle. Englanninkielinen. Kirjoittaja Jussi Koivuniemi. Julkaisija Nokian kaupunki, 1998.,

Työväen mieskuoron Hyvää päivää Nokian kaupunki -vinyyli,  5 euroa
Nokian kaupungin 50-vuotisjuhlalevy.  Rajoitettu erä käyttämättömiä levyjä,

Harjulta tuulee: kirjastotoimintaa Nokialla 150 vuotta, 2 euroa