Kaupungin rytmissä ja luonnon rauhassa

Etelä-Nokialla sijaitsevat Sammaliston ja Tervasuon yhteenkasvaneet asuinalueet laajenevat lähivuosina, kun Nokian kaupunki luovuttaa alueilta noin 100 uutta omakotitonttia. Sammaliston asuinalueelta tulee haettavaksi 9 omakotitonttia toukokuussa 2023. Tervasuolta luovutetaan noin 100 uutta omakotitonttia vuodesta 2024 alkaen.

Tervasuon ja Sammaliston alueella et joudu valitsemaan, tahdotko asua kaupungin sykkeessä vai luonnon rauhassa. Kasvata juuret Etelä-Nokialle ja luo perheellesi oma toiveidesi koti, jossa rentoudut ympäröivästä vehreydestä ja omasta tilasta nauttien. Nopeiden liikenneyhteyksien ansiosta koko Pirkanmaan monipuolinen tarjonta on kätevästi ulottuvillasi.

Koko perheen yhteistä aikaa pihapelien parissa. Tunnelmallinen ilta kahden kesken omassa paljussa. Tasapainoa arjen kiireille seuranasi vain metsän humina. Tilaa vanhemmille ja lapsille, harrastuksille, unelmille ja elämälle. Reippaile, retkeile, rauhoitu – sinä päätät, millaista on omannäköisesi aktiivinen elämä kauniin luonnon keskellä. Tervasuo ja Sammalisto sykkivät sinun elämäsi tahtiin.

Tarpeeksi lähellä, riittävän kaukana

Viihdytkö omassa rauhassasi, mutta kaipaat silti helppoa pääsyä kaupungin palveluiden ja sykkeen äärelle? Rakenna näköisesi koti Tervasuon ja Sammaliston alueelle, jossa niin Nokian palvelut kuin koko Pirkanmaan tarjonta ovat ulottuvillasi. Tervasuolta ja Sammalistosta on vain kuusi kilometriä kaupungin keskustaan, josta hurautat vartissa lähijunalla Nokia-areenalle. Monipuolisten raide-, tie- ja lentoliikenneyhteyksien ansiosta eteesi aukeaa koko maailma.

Oman elämäsi tahdissa

Tervasuon ja Sammaliston alueella voit viettää omannäköistäsi aktiivista elämää vehreyden ympäröimänä. Suuntaa metsälenkille jalan tai maastopyörällä, bongaa lintuja omalta terassiltasi tai sivakoi koko perheen kanssa hiihtoretkelle Etelä-Nokian laduille.

Rentoudu takkatulen loimotuksesta nauttien, omalla pihalla puuhastellen ja metsän rauhassa liikkuen. Luo omalle perheellesi pesä, jossa viihdyt vielä vuosikymmentenkin kuluttua. Tervetuloa kotiin!

Sammaliston tonttihaku keväällä 2023

Sammaliston tonttihaku alkaa 12.5. ja päättyy 29.5. klo 12 mennessä. Hakuun tulevat omakotitontit sijaitsevat uuden rauhallisen tonttikadun, Kaapinsuojakujan, varrella ja rajoittuvat viher- ja metsäalueisiin. Uusien omakotitonttien rakennusoikeus on 260 k-m² ja tonttien koot ovat 1050-1250 m². Asuinrakennuksen lisäksi tontille voi rakentaa erillisen ulkovaraston tai autotallin.

Sammaliston tontit ovat heti rakennettavissa ja niille tulee rakentaa omakotitalo kolmen vuoden kuluessa. Laajentuvan asuinalueen uuden osan kunnallistekniikka on valmistunut, joten tonteille voi mennä itsenäisesti tutustumaan. Tontit on merkitty maastoon kyltein ja niiden rajanurkat merkitään puupaaluilla.

Tonttiarvontaa voi seurata verkossa 6.6.

Sammaliston tonttiarvontaan voivat osallistua vain yksityishenkilöt, jotka eivät ole saaneet omakotitalotonttia Nokian kaupungilta viimeisen viiden vuoden aikana eli 12.5.2018 jälkeen. Tontin voi joko ostaa tai vuokrata. Vuokratontin voi myös myöhemmin lunastaa itselleen halutessaan. Tarkat tiedot tonteista sekä hakuohjeet ja -lomakkeet julkaistaan tonttihaun alkaessa 12.5. omakotitonttien karttasovelluksessa.

Tonttihaun päättymisen jälkeen järjestetään julkinen tonttiarvonta tiistaina 6.6. klo 16. Tonttiarvonta striimataan Nokian kaupungin YouTube-kanavan kautta.

Linkki tonttiarvontaan (YouTube)

Sammaliston tontti-ilta verkossa 3.5.

Sammaliston omakotitonteista kiinnostuneille järjestettiin tontti-ilta verkkotapahtumana keskiviikkona 3.5. Tontti-illassa esiteltiin hakuun tulevat uudet omakotitontit ja hakuohjeet sekä luovutusehdot. Lisäksi kerrottiin muun muassa alueen asemakaavasta ja rakennusmääräyksistä sekä liittymisestä vesihuoltolaitokseen.

Tontti-illan verkkotapahtuman tallenne (Teams Live Event)

Jatkuvassa haussa olevat vapaat tontit

Sammalistossa on myytävänä vapaita tontteja, jotka löytyvät Nokian kaupungin tonttien karttasovelluksesta. Karttasovelluksesta löydät tiedot mm. tonttien pinta-aloista, hinnoista ja asemakaavamääräyksistä. Jokaisen tontin kohdalta löydät tonttikohtaiset hakuohjeet ja -lomakkeen sekä luovutusehdot. Rakennusvalmiit tontit ovat reilun kokoisia; keskimääräinen tonttikoko on noin 1 000 neliömetriä ja rakennusoikeus keskimäärin 300 k-m2.