Kouluille

Kirjastossa käy vuosittain paljon erilaisia ryhmiä, kuten koululuokkia ja opiskelijoita.

Kirjastonhoitaja näyttää innostuneille lapsille palautusautomaatin käyttöä. Mihin ne kirjat oikein katoavat?
Kuva: Mikko Ovaska

Jos haluat tuoda ryhmäsi/luokkasi kirjastoon, toimi näin

Ryhmäkäyntien sisältö sovitaan yhdessä etukäteen. Jos luokkasi kaipaa henkilökunnan opastusta, varaathan ajan hyvissä ajoin. 

Kirjastossa on mahdollista vierailla myös omatoimisesti aukioloaikojen puitteissa. Huomioithan, että pääkirjastossa on joka aamu itsepalveluaikaa, jolloin henkilökuntaa ei välttämättä ole tavoitettavissa. Automaatilla pystyy tällöinkin lainaamaan ja palauttamaan itsenäisesti (lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti ja korttiin liitetty 4-numeroinen tunnusluku). 

Lue lisää Virran ryhmäpalveluista.

1.-luokan opettaja: Ilmoita ryhmäsi tutustumaan kirjastoautoon ja siellä toimimiseen (ajanvaraus käynnistyy elokuussa 2024). Opastuksen kesto kirjastoautossa on noin 15 minuuttia ja toivomme koulun järjestävän vuorot niin, että muut oppilaat tulevat kirjastoautoon eri aikaan. Opastukseen sisältyy mm. liikenneturvallisuutta, kirjastokortin merkitys, lainaus, palautus, varausten teko ja luettavan etsiminen. Opettajan/vastuuhenkilön on oltava luokan mukana. Vuoro tulee varata sellaiselle päivälle, jona kirjastoauto pysähtyy koulullasi.