Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta

Nokian uuden kirjasto- ja kulttuuritalo Virran oli määrä avautua torstaina 19.3.2020. Nokian kaupungin valmiusryhmä linjasi perjantaina 13.3.2020, että talon avaamista siirretään toistaiseksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Päätös perustuu Suomen hallituksen antamaan suositukseen yli 500 hengen yleisötilaisuuksien perumisesta toukokuun loppuun saakka. Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Uudesta avautumisaikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Saman katon alle useita palveluita

Uusi kirjasto- ja kulttuuritalo Virta tarjoaa kaiken ikäisille kävijöille monipuolista tekemistä, elämyksiä ja tapahtumia. Arkkitehtonisesti näyttävän rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Pekka Koli Tilatakomo Oy:stä.

Pääkirjaston henkilökunnan lisäksi talossa asiakkaita palvelevat jatkossa keskustan alueen nuorisotyöntekijät, kulttuurikoordinaattorit sekä vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelupisteen henkilöstö.

Tiloja työskentelyyn, opiskeluun, kokouksiin ja tapahtumiin

Virta tarjoaa monipuolisia tiloja työskentelyyn, opiskeluun, kokouksiin ja tapahtumien järjestämiseen. Ennakkovarauksia voi tehdä Hiomo -saliin sekä Paja- ja Mylly -kokoustiloihin. Myös kokoustila Fransia voi varata  kaupungin oman toiminnan ulkopuolisina aikoina.

Ennakkoon varattavien tilojen lisäksi talossa on useita maksuttomia työskentely-, opiskelu- ja ryhmätyötiloja, joita voi käyttää ilman varausta.

Koronavirusepidemiaan varautumisen vuoksi tiloihin ei oteta vastaan varauksia keväälle 2020. Vakituisia käyttövuoroja kaudelle 2020 – 2021 (syksy 2020 ja kevät 2021) voi hakea 13.4.-30.4.2020 klo 15.00 mennessä. Vuoroja haetaan sähköisellä lomakkeella kaupungin verkkosivuilla.

Vaihtuvien näyttelyiden Taidetila Raamiin ja 3. kerroksen pop up -näyttelyseinälle voi hakea näyttelyaikoja. Näyttelyaikojen hakemisesta tiedotetaan kevään aikana.

Lue lisää Virran tiloista ja tilavarauksista
Lue lisää Virran aukioloajoista