Alfred Kordelinin säätiön Nokian kaupungin rahasto

Nokian kaupungin rahaston tarkoituksena on edistää Nokian taide- ja kulttuurielämää ja vahvistaa paikallista kulttuuri-identiteettiä. Rahaston varoilla tuetaan Nokialla toteutettavia taide- ja kulttuurihankkeita, Nokiaan paikkakuntana liittyvää tieteellistä tutkimusta, kulttuurikohteisiin liittyvien selvitysten laatimista ja kulttuurikohteiden kunnostamista sekä julkisen kaupunkitilan merkittävien taidehankintojen rahoittamista.

Hakuaika 1.-31.1.2022

Haettavissa on noin 20 000 euroa, joka jaetaan nuorten valokuvauskilpailuun, taidetila Raamin stipendinäyttelyyn ja eri kulttuurihankkeisiin. Apurahoja ja palkintoja myönnetään ansioituneille tekijöille sekä nuorille, tulevaisuuden taiteen ja kulttuurin tekijöille. Apurahaa voivat hakea yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt.

Hakukohteet 2022

1. Minun Nokiani – valokuvauskilpailu 13-23 -vuotiaille nokialaisille nuorille

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mikä on sinun tarinasi, jonka haluat kertoa? Ota kuva nokialaisesta elämästä, lempipaikasta, muuttuvasta maisemasta, hyvästä tyypistä tai mieleenpainuvasta hetkestä. Näissä kuvissa oivallus ja tunnelma ratkaisevat voittajan.  

Ikäkausisarjoja on kaksi: 13-17 -vuotiaille ja 18-23 -vuotiaille. Molempien sarjojen kolme parasta kuvaa palkitaan rahapalkinnoilla (1. sija 1250 €, 2. sija 750 €, 3. sija 250 €). KIlpailuaikaa on jatkettu, joten valokuvia voi lähettää 20.2.2022 saakka. Katso tarkemmat osallistumisohjeet ja lähetä kilpailukuvat 20.2. mennessä Nokian kaupungin verkkosivuilla.

2. Stipendinäyttely Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa

Apuraha työskentelyyn ja näyttelyn tuotantokustannuksiin nokialaisille valmistuville tai vastavalmistuneille nuorille ammattilaisille ja/tai Nokiaan liittyviin näyttelyihin. Näyttely järjestetään Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virran taidetila Raamissa vuonna 2023 erikseen sovittavana ajankohtana. Stipendinäyttelyinä huomioidaan visuaalisten taiteiden lisäksi monipuolisesti erilaisia sisältöjä, kuten toiminnallisia tai kulttuurihistoriallisia näyttelyitä.

3. Apurahat taide- ja kulttuurihankkeisiin

Nokialla toteutettaviin taide- ja kulttuurihankkeisiin, Nokiaan paikkakuntana liittyvään tieteelliseen tutkimukseen, kulttuurikohteisiin liittyvien selvitysten laatimiseen ja näiden kunnostustoimien tekemiseen sekä julkisen kaupunkitilan merkittäviin taidehankintoihin.

Apurahoja stipendinäyttelyyn tai kulttuurihankkeisiin haetaan sähköisesti Alfred Kordelinin säätiön apurahojen verkkopalvelussa. Esitykset valokuvauskilpailussa palkittavista kuvista ja apurahojen saajista tekee Nokian kaupungin rahaston toimikunta. Päätöksen tekee Alfred Kordelinin säätiön hallitus maaliskuussa.

Nokian kaupungin rahasto on tukenut merkittäviä paikallisia kulttuurihankkeita

Ensimmäisillä hakukierroksilla apurahoja on myönnetty esimerkiksi erilaisiin kirjahankkeisiin, näyttelyn järjestämiseen, kuvataiteen tekemiseen, taideiltapäiväkerhon järjestämiseen, teatterituotantoihin sekä viulun- ja pianonsoiton mestarikursseille osallistumiseen. Kaikki myönnetyt apurahat löytyvät säätiön verkkosivuilta.

Voit tukea rahaston toimintaa lahjoituksin

Säätiö voi ottaa vastaan rahastolle osoitettuja testamenttilahjoituksia ja Verohallinto on nimennyt Alfred Kordelinin säätiön vuosiksi 2019–2023 vähennyskelpoisen rahalahjoituksen saajaksi. Lisätietoa tukijoille säätiön verkkosivuilla.

Alfred Kordelinin säätiö tukee tiedettä ja kulttuuria myöntämällä apurahoja ja palkintoja tutkijoille, taiteilijoille ja kulttuurin kentällä toimiville yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille. Yksityinen, yleishyödyllinen Alfred Kordelinin säätiö on keskeytyksettä jakanut apurahoja vuodesta 1920. Säätiö jakaa vuosittain apurahoja ja palkintoja noin 5 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 perustettu Nokian kaupungin rahasto on yksi säätiön 16:ta kaupunki- ja kohderahastosta.