Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisen nuorisotyön tavoitteena on tarjota nuorille kokemuksia ja elämyksiä, sekä lisätä hyvinvointia kulttuurin keinoin. Haluamme tuoda esille nokialaisten toimijoiden kulttuuritarjontaa ja näkyvyyttä nuorten keskuudessa, sekä tukea nuorten omatoimisuutta ja osallisuutta kulttuurin parissa.

Kulttuurista nuorisotyötä tehdään perustoiminnan ohessa läpi vuoden nuorten toiveita kuunnellen ja nuoria osallistaen erilaisten kädentaitojen, taiteen, digitaalisen nuorisotyön, elämysten ja tapahtumien muodossa.

Kulttuurista nuorisotyötä kehitetään myös yhdessä Pirkanmaan kuntien nuorten kulttuurista vastaavien työntekijöiden kanssa.

Nokialaisilla 1.-9.-luokkalaisilla on myös mahdollisuus käyttää ilmaista nuorisopassi- sovellusta, jota kautta voit löytää uusia harrastuksia sekä tapahtumia. Lisätietoja nuorisopassin käytöstä voit lukea täältä: Nuorisopassi

Apua käyttöönottoon saat myös nuorisotiloilta.

Nuorisopalvelut ovat myös vahvasti mukana Nokian harrastamisen malli- hankkeessa, jonka tavoitteena on löytää kaikille lapsille ja nuorille mieluinen harrastus.

Nuori kulttuuri

Kevätkaudella Suomen nuorisoseurojen Nuori kulttuuri -tapahtuma antaa mahdollisuuden paikallisilla toimijoilla vuodesta riippuen tuoda esille omaa osaamistaan tanssin (Moves), musiikin (Sounds) ja teatterin (Teatris) keinoin. Vuosittain Pirkanmaalla järjestetään aluekarsinnat, josta valitaan lähtijät valtakunnalliseen tapahtumaan.

Lue lisää: Nuori Kulttuuri