Hinttalan kotiseutumuseo

Hinttala on viehättävä museoalue ja kesäinen kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Rakennuksiin voi tutustua omatoimisesti tai kesäisin oppaan avustuksella. Pihapiiriissä olevissa aitoissa järjestetään kesäaikaan kuvataide- ja käsityönäyttelyitä. Tapahtumiin ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Kesän 2020 ohjelmaa valmistellaan kulttuuripalveluissa talven aikana.

Café Hinttala

Hinttalan tunnelmallisessa kesäkahvilassa voi nauttia sekä kotoisista leivonnaisista että runsaasta sunnuntaibrunssista. Kahvila avautuu yleisölle seuraavan kerran joulun alla.

Hinttalan joulu 2019

Café Hinttala on avoinna 30.11. – 22.12.2019 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16. Museolla on vanhanajan joulutunnelmaa ja koko perheelle suunnattuja toimintoja. Käsityöläiset voivat varata näyttelyaitoista maksuttoman myyntipaikan joko päiväksi tai useammaksi. Varaukset Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluista p. 050 395 8817.

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä on maksuton pysäköintialue, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.