Hinttalan kotiseututalo

Hinttalan kotiseututalo on museoalue ja kesäinen kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Museo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria ja alueella järjestetään kesäisin kulttuuritilaisuuksia, kuten konsertteja, työpajoja ja kädentaitajien näyttelyitä. Kesällä 2017 alueella vieraili kaikkiaan noin 9 000 kävijää.

Kesän 2018 ohjelma kootaan helmi-maaliskuussa. Nokian kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa nokialaisille esiintyville musiikki- ja tanssiryhmille kesäkeikkoja Hinttalassa pientä korvausta vastaan. Hinttalaan esiintyjiä haetaan erityisesti keskiviikkoisin järjestettäviin Hinttala soi -iltoihin ajalle 6.6.-8.8.2018, mutta myös muihin ajankohtiin voi esiintymisiä tarjota. Toiminnasta kiinnostuneet voivat olla kulttuuripalveluihin yhteydessä, ohjelmaehdotusten tulee olla perillä 9.3.2018 mennessä. Pihapiirissä olevissa aitoissa järjestetään kesäaikaan vaihtuvia kuvataide- ja käsityönäyttelyitä. Kesän 2018 näyttelyaikojen hakuaika on 1.1.-28.2.2018. Näyttelyaikoja haetaan sähköisellä lomakkeella.

 

Saavutettavuus
Hinttalan pihapiirissä on rajallisesti pysäköintipaikkoja, joten saapumista jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä suositellaan. Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti.

Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella inva-WC.