Hinttalan kotiseutumuseo

Hinttala on viehättävä museoalue ja kesäinen kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Rakennuksiin voi tutustua kesäisin omatoimisesti tai oppaan kanssa. Pihapiiriissä olevissa aitoissa on kesäisin näyttelyitä sekä käsityöläisten kesäpuoteja. Luhtiaitan Näkökulmia aikaan -näyttely tarkastelee historiallisia tapahtumia Hinttalan, Kankaantaan kylän ja Nokian perspektiivistä. Museolle ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Pytinkirakennuksessa palvelee asiakkaita idyllinen kesäkahvila.

Hinttalan kesän aukioloajat ja ohjelma

Hinttalan kahvila, museo sekä näyttelyt ja käsityöläisten kesäpuodit ovat avoinna la 4.6. – su 28.8.2022:
ti–pe 10–18, la–su 11–18
juhannusviikolla to 23.6. – su 26.6. alue on suljettu.

Hinttalassa järjestetään kesällä kaikille avointa, pääosin maksutonta ohjelmaa, kuten konsertteja, työpajoja, lapsiperheille suunnattua ohjelmaa, opastuksia ja kirjallisuustapahtumia.

Katso päivittäin etenevästä ohjelmalistasta, mitä Hinttalassa tapahtuu tänään.
Muutokset ovat mahdollisia, ajankohtaiset ohjelmatiedot löytyvät Menokoneesta (huomaa, että tapahtumat ja näyttelyt on listattu erikseen).

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä on maksuton pysäköintialue, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.

Hinttalan joulu

Museo, kahvila ja näyttelyaitat ovat avoinna joulun alla. Tiedotamme tapahtumasta tarkemmin marraskuussa.