Hinttalan kotiseutumuseo

Hinttala on viehättävä museoalue ja kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Pytinkirakennuksessa asiakkaita palvelee idyllinen Hinttalan kahvila. Pihapiiriissä olevissa aitoissa on kesäisin näyttelyitä sekä käsityöläisten kesäpuoteja, ja alueella järjestetään monipuolista ohjelmaa. Näkökulmia aikaan -näyttely tarkastelee historiallisia tapahtumia Hinttalan, Kankaantaan kylän ja Nokian perspektiivistä. Ruokamatka -näyttely kertoo ruokaperinteestä museopirtissä. Rakennuksiin ja historiaan voi kesäaikaan tutustua kesäoppaan johdolla. Museolle ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Ajankohtaista

Hinttalan kesän aukioloajat ja ohjelma

Hinttalan kahvila, museo sekä näyttelyt ja käsityöläisten kesäpuodit ovat avoinna jälleen 6.6. – 27.8.2023
ti–pe 10–18, la–su 11–18 sekä konsertti-iltoina torstaisin klo 19 saakka (ei 22.6. ja 3.7.)
Juhannusviikolla alue on suljettu to 22.6. – su 25.6.2023.

Hinttalassa järjestetään kesällä kaikille avointa, pääosin maksutonta ohjelmaa, kuten konsertteja, työpajoja, lapsiperheille suunnattua ohjelmaa, opastuksia ja kirjallisuustapahtumia. Ohjelmaan voi tutustua hyvinvoinnin ja vapaa-ajan kesäohjelma-sivulla , lisäksi tiedot löytyvät Menokoneesta kesäkuusta alkaen: kirjoita hakukenttään Hinttala, ja huomaa, että tapahtumat ja näyttelyt on listattu Menokoneessa erikseen.

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä on maksuton pysäköintialue, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.