Hinttalan kotiseutumuseo

Päivitetty 1.12.2021

Hinttala on viehättävä museoalue ja kesäinen kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Rakennuksiin voi tutustua kesäisin omatoimisesti tai oppaan kanssa. Pihapiiriissä olevissa aitoissa järjestetään kesäaikaan kuvataide- ja käsityönäyttelyitä. Luhtiaitan Näkökulmia aikaan -näyttely tarkastelee historiallisia tapahtumia Hinttalan, Kankaantaan kylän ja Nokian perspektiivistä. Museolle ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Hinttalan joulu 2021

Hinttalan joulu on avoinna kolmena adventtiviikonloppuna 4.-19.12.2021 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-18. Vietä rauhallinen kahvituokio joulukahvilassa ja poimi pukinkonttiin tai oman kodin koristeeksi käsityöläisten uniikkeja tuotteita. Oppailta kuulet kiehtovia tarinoita vanhanajan joulusta. Tutustu Nokian joulunajan tapahtumiin Visit Nokian sivuilla.

Hinttalan kesä

Kotiseutumuseo on avoinna kesäkausin yleensä kesäkuun alusta elokuun puoliväliin ti-pe klo 10-18 ja la-su klo 10-15. Tarkemmat ajat vahvistuvat keväisin.

Hinttalan pihapiirissä järjestetään erilaisia tapahtumia, seuraten koronatilannetta ja siihen liittyvää ohjeistusta.

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä on maksuton pysäköintialue, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.