Hinttalan kotiseutumuseo

Hinttala on viehättävä museoalue ja kesäinen kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Rakennuksiin voi tutustua kesäisin omatoimisesti tai oppaan kanssa. Pihapiiriissä olevissa aitoissa järjestetään kesäaikaan kuvataide- ja käsityönäyttelyitä. Tapahtumiin ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Kesän 2020 ohjelmaa valmistellaan kulttuuripalveluissa talven aikana.

Café Hinttala

Hinttalan tunnelmallinen kahvila on avoinna kesäisin sekä viikonloppuisin joulun alla.

Hinttalan joulu 2019

Kotiseutumuseo ja Café Hinttalan joulukahvila ovat avoinna 30.11.-22.12. la-su klo 10-16. Pihapiirin aitoista löydät yksilölliset lahjat pukinkonttiin käsityöläisten myyntipisteiltä. Käsityöläiset voivat tiedustella maksuttomia myyntipaikkoja Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluista p. 050 395 8817. Koko perheelle ja kaikenikäisille sopivia askartelupajoja järjestetään museolla 30.11.-1.12. ja 14.-15.12. klo 12-15

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä on maksuton pysäköintialue, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.