Hinttalan kotiseutumuseo

Hinttala on viehättävä museoalue ja kesäinen kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Rakennuksiin voi tutustua kesäisin omatoimisesti tai oppaan kanssa. Pihapiiriissä olevissa aitoissa järjestetään kesäaikaan kuvataide- ja käsityönäyttelyitä. Luhti – näkökulmia aikaan -näyttely tarkastelee historiallisia tapahtumia Hinttalan, Kankaantaan kylän ja Nokian perspektiivistä. Museolle ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Hinttalan kesä 2020

Hinttalan museoalue avautuu yleisölle tiistaina 2.6., mutta osaa toiminnoista on supistettu vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi. Café Hinttala, kotiseutumuseo ja näyttelyt ovat avoinna, mutta tapahtumia alueella ei tänä kesänä järjestetä. Museoalueen sisätilat ovat melko pienet ja pääsymaksuttomien tilaisuuksien yleisömäärää on vaikea valvoa ulkoalueella. Ratkaisulla halutaan turvata asiakkaiden turvallisuus sekä mahdollisuus riittäviin turvaetäisyyksiin museo- ja kahvilavierailulla.

Café Hinttala

Hinttalan tunnelmallinen kahvila on avoinna kesäisin sekä viikonloppuisin joulun alla.

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä on maksuton pysäköintialue, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.