Hinttalan kotiseutumuseo

Hinttala on viehättävä museoalue ja kesäinen kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Rakennuksiin voi tutustua kesäisin omatoimisesti tai oppaan kanssa. Pihapiiriissä olevissa aitoissa järjestetään kesäaikaan kuvataide- ja käsityönäyttelyitä. Luhti – näkökulmia aikaan -näyttely tarkastelee historiallisia tapahtumia Hinttalan, Kankaantaan kylän ja Nokian perspektiivistä. Museolle ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Hinttalan kesä

Kotiseutumuseo on avoinna kesäkausin yleensä kesäkuun alusta elokuun puoliväliin ti-pe klo 10-18 ja la-su klo 10-15. Tarkemmat ajat vahvistuvat keväisin.

Hinttalan pihapiirissä järjestetään erilaisia tapahtumia, seuraten koronatilannetta ja siihen liittyvää ohjeistusta.

Café Hinttala

Hinttalan tunnelmallinen kahvila on avoinna kesäisin sekä viikonloppuisin joulun alla.

Hinttalan Joulu

Hinttalan Joulu on avoinna neljänä adventtiviikonloppuna 27.11.-19.12.2021 la-su klo 12-18. Aittoihin ja kahvilan pitoa varten voi hakea aikaa myyntipistettä varten. Hakemukset tulee lähettää 14.11. mennessä. Tarkemmat ohjeet löytyvät uutisista.

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä on maksuton pysäköintialue, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.