Hinttalan kotiseutumuseo

Hinttalan kotiseutumuseon pihapiirin aitoissa järjestetään kesäaikaan vaihtuvia näyttelyitä. Käsityöläisten on mahdollista varata aitoista myös myyntipaikkoja joko yksin tai yhdessä muiden kanssa. Haku koskien kesän 2023 näyttelyaikoja alkaa 8.3.2023 klo 9. Näyttelyaitasta peritään vuokraa 35€ / viikko / aitta (sis. alv. 24%).

Näyttelyaikaa voi hakea ensisijaisesti yhdeksi viikoksi. Mikäli kalenterissa on tilaa, voidaan näyttelyaikoja myöntää myös tämän jälkeen.

Hinttalan näyttelyaittojen hakulomake avautuu tähän keskiviikkona 8.3.2023 klo 9.

Hinttalan kahvila ja näyttelyaitat ovat avoinna kesäkaudella ti – pe 10 – 18 ja la – su 11 – 18. Tarkemmat päivämäärät ja muut mahdolliset aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.

Näyttelyaitat (3 kpl) ovat varattavissa verkossa olevan hakulomakkeen kautta käsitöiden ja taiteen näyttelyä tai myyntiä varten halutuksi päiväksi. Haku on avoin yhdistyksille, yrityksille ja yksityishenkilöille. Myytävien tuotteiden tai näyttelyesineiden tulee sopia kotiseutumuseoympäristöön.

Ensimmäisenä aitan ja ajankohdan varannut saa paikan. Hakulomakkeella valitaan halutusta aitasta ajankohta, 1 vko/hakija. Aitan voi halutessaan puolittaa jonkun muun kanssa. Hakulomakkeesta näkyy, mikäli jonkin aitan viikko on jo varattu.

Näyttelyaitan varannut sitoutuu valvomaan töitään aitassa ja pitämään sen avoinna alueen aukioloaikojen mukaan. Teokset voivat myös olla esillä valvomatta, varaajan omalla vastuulla, mutta kesäoppaat eivät toimi aittojen valvojina eivätkä hoida teosten varauksia tai myyntiä.

Tilavaraukset ovat sitovia. Sairastapauksissa tai muussa äkillisessä estymisessä ota yhteyttä kulttuuripalveluihin. Lisätietoja hakulomakkeella.

 

Hinttalan kesän aukioloajat ja ohjelma

Hinttala on viehättävä museoalue ja kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Rakennuksiin voi tutustua kesäisin omatoimisesti tai oppaan kanssa. Pihapiiriissä olevissa aitoissa on kesäisin näyttelyitä sekä käsityöläisten kesäpuoteja. Luhtiaitan Näkökulmia aikaan -näyttely tarkastelee historiallisia tapahtumia Hinttalan, Kankaantaan kylän ja Nokian perspektiivistä. Museolle ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Pytinkirakennuksessa palvelee asiakkaita idyllinen Hinttalan kahvila.

Hinttalan kahvila, museo sekä näyttelyt ja käsityöläisten kesäpuodit ovat avoinna myöhemmin tarkentuvana ajankohtana:
Aukiolojat kesällä 2022 ti–pe 10–18, la–su 11–18, juhannusviikolla on suljettu.

Hinttalassa järjestetään kesällä kaikille avointa, pääosin maksutonta ohjelmaa, kuten konsertteja, työpajoja, lapsiperheille suunnattua ohjelmaa, opastuksia ja kirjallisuustapahtumia.

Katso päivittäin etenevästä ohjelmalistasta, mitä Hinttalassa tapahtuu tänään.
Muutokset ovat mahdollisia, ajankohtaiset ohjelmatiedot löytyvät Menokoneesta (huomaa, että tapahtumat ja näyttelyt on listattu erikseen).

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä on maksuton pysäköintialue, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.