Hinttalan kotiseutumuseo

Hinttala on viehättävä museoalue ja kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Pytinkirakennuksessa asiakkaita palvelee idyllinen Hinttalan kahvila. Pihapiiriissä olevissa aitoissa on kesäisin näyttelyitä sekä käsityöläisten kesäpuoteja, ja alueella järjestetään monipuolista ohjelmaa. Näkökulmia aikaan -näyttely tarkastelee historiallisia tapahtumia Hinttalan, Kankaantaan kylän ja Nokian perspektiivistä. Ruokamatka -näyttely kertoo ruokaperinteestä museopirtissä. Rakennuksiin ja historiaan voi kesäaikaan tutustua kesäoppaan johdolla. Museolle ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Ajankohtaista

Hinttalan kesä 2024

Hinttalan tunnelmallinen kotiseutumuseo ja Hinttalan kahvila avautuvat taas kesäkaudelle. Museoalueen toiminta aukeaa 4.6., mutta kahvila aukeaa jo aiemmin ja tietoa tästä päivitetään tälle sivulle myöhemmin.

Aittojen varaus on auki 11.3. klo 9.00 – 7.4. klo 23:59, hakulomake löytyy täältä. Aitat ovat tällä hetkellä varattuja koko kaudelle. Ilmoitamme tällä sivulla, jos tilanne muuttuu.

Infoa aitan varauksesta:
Aitta varataan viikoksi ajalla 3.6.-11.8. Jos vapaita viikkoja jää, voi kahden viikon aika olla mahdollinen. Voit laittaa toiveesi toisesta viikosta hakulomakkeen Lisätietoja-kohtaan.
Varauslomakkeella kysytään yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot, kuvaus myytävistä tuotteista/näyttelystä ja kesäpuodin/näyttelyn nimi.
Aitan voi halutessaan jakaa toisen kanssa omatoimisesti, haun tekee tällöin vain toinen. Ilmoita kuitenkin kaikkien henkilöiden nimet.
Jos varaaja on yritys: y-tunnus. Jos varaaja on yhdistys: yhdistystunnus.
Myytävien tuotteiden tulee sopia kotiseutumuseon miljööseen. Kahvilatuotteiden myynti ei ole sallittua, koska Hinttalassa toimii oma kahvilayritys. Muu elintarvikemyynti on mahdollista.
Mikäli kaikki aitat ovat jo varattuja, voit silti ilmoittaa tietosi jonotuslistalle. Saat viestin mikäli aittoja vapautuu.


Ohjelmaideoiden haku on auki 11.3. klo 9.00 – 7.4. klo 23:59
, hakulomake löytyy täältä.
Hinttalan pihapiirissä ja pirtissä järjestetään monipuolista ohjelmaa koko kesäkauden ajan. Musiikkiesitykset, yhteislaulutilaisuudet, draamaesitykset, kädentaitotyöpajat ja muu pienimuotoinen kulttuuriohjelma sopivat Hinttalaan erityisen hyvin. Pääsääntöisesti esitykset ovat kertaluonteisia, mutta olemme kiinnostuneita myös säännöllisistä ohjelmanumeroista. Torstai-iltojen Hinttala soi -konsertit tulevat jatkumaan, ja niihinkin voi ehdottaa ohjelmaa.

Infoa ohjelmaidean tekemisestä:
Ohjelmaa voi järjestää 4.6.-11.8.
Tilaisuuksia voi järjestää pääasiassa aukioloaikoina, muista ajankohdista voidaan neuvotella.
Aukioloaikoina järjestettäviin tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy. Aukioloajat ovat ti-pe 10-18 ja la-su 11-18.
Torstaisin järjestämme Hinttala soi -iltoja 6.6.–8.8.2024. Konsertit alkavat klo 18 ja ovat kestoltaan noin 45–60 min. Mikäli haluatte järjestää pidemmän konsertin väliajalla, se on myös mahdollista.
Lomakkeella kysytään ohjelman nimi ja kuvaus sisällöstä sekä yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot.
Lisäksi kysytään toive ajankohdasta, ohjelman kesto sekä tarvitaanko väliaika.
Säännöllisistä ohjelmista kysytään toivottu viikonpäivä ja kellonaika.
Maksamme yhdistyksille keikkakorvauksena 100 €/esiintyminen. Ammattilaisesiintyjien esityksistä ja säännöllisistä ohjelmapalveluista korvaus sovitaan tapauskohtaisesti.
Korvaukset maksetaan pääsääntöisesti laskua vastaan tai työkorvauksena. Korvaukset maksetaan toimintakauden loputtua toteutuman mukaan.

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on vain muutamia pysäköintipaikkoja, Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Suosittelemme käyttämään Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä olevaa maksutonta pysäköintialuetta, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.