Harjuniitty

Harjuniitty on 2500 asukaan luonnonläheinen ja rauhallinen asuinalue, jota ympäröivät puisto- ja metsäalueet ulkoilureitteineen ja polkuverkostoineen. Talvella Harjuniitystä pääsee latuverkostoa pitkin keskustan suuntaan tai aina Nokian pohjoisille järvialueille asti.

Harjuniitystä on sujuvat kulkuyhteydet Tampereen ja Porin suuntaan, joten työssäkäynti esimerkiksi Tampereella tai muissa lähikunnissa on nopeaa ja helppoa. Myös Tampereen seudun joukkoliikenteen bussit palvelevat alueen asukkaita.

Harjuniitty ja keskusta ovat suurimpia kasvualueita Nokialla. Ensimmäiset omakotitontit luovutettiin Harjuniitystä syksyllä 2016. Nyt alueella on noin 130 modernia omakoti- ja rivitaloa sekä useita kymmeniä taloja rakenteilla. Kesällä 2019 Harjuniityn yhtenäiskoulun ja päiväkodin viereen valmistui dinosaurusteemainen leikkipuisto sekä luontopuupuisto. Lisäksi alueella sijaitsee uudehko liikuntahalli sekä urheilukenttä kaukaloineen.

Uusien omakotitonttien haku toukokuussa 2021

Harjuniityn alueelta luovutetaan haettavaksi 41 uutta omakotitonttia toukokuussa 2021. Tonttihaku alkaa 14.5. ja päättyy 31.5. klo 12 mennessä.

Hakuun tulevat uudet omakotitontit sijaitsevat Harjuniityn pohjoisosassa, josta on nopeat liikenneyhteydet sekä Nokian keskustaan että valtatien 11 kautta Tampereelle. Osa tonteista rajautuu puisto- ja metsäalueeseen ja lähellä kulkee sekä rakennettu ulkoilureitti että polkuverkostoja. Tonteille saa mennä itsenäisesti tutustumaan hakuaikana 14.-31.5.

Uudet omakotitontit sekä niiden hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät tonttien karttasovelluksesta. Toukokuussa hakuun tulevat tontit on merkitty karttasovellukseen harmaalla värillä.

Tontti-ilta verkossa 4.5.

Harjuniityn omakotitonteista kiinnostuneille järjestettiin verkkotapahtuma 4.5. Tontti-illassa esiteltiin hakuun tulevat uudet omakotitontit ja hakuohjeet sekä luovutusehdot. Lisäksi kerrottiin muun muassa alueen asemakaavasta ja rakennusmääräyksistä sekä liittymisestä vesihuoltolaitokseen. Alla tontti-illan esitysmateriaalit:

Harjuniityn asemakaava ja tonttien hakeminen, Teemu Valkolehto (pdf)
Rakennusvalvonta, Petri Mäki (pdf)
Liittyminen vesihuoltolaitokseen, Joonas Hallinen (pdf)

Katso myös: Usein kysytyt kysymykset

Tonttiarvonta suorana lähetyksenä YouTubessa 3.6.

Omakotitonttien hakuajan päätyttyä järjestetään julkinen tonttiarvonta torstaina 3.6. klo 16. Tonttiarvontaa voi seurata suorana videolähetyksenä eli live streamina Nokian kaupungin YouTube-kanavan kautta.

Liittymislinkki tonttiarvontaan (Youtube)

Jatkuvassa haussa olevat vapaat tontit

Harjuniityn alueen keskimääräinen tonttikoko on noin 850 neliömetriä ja rakennusoikeus keskimäärin 220-300 k-m2. Tontin voi ostaa tai vuokrata. Vuokratontin voi myös lunastaa myöhemmin omaksi niin halutessaan.

Harjuniityn vapaat tontit löytyvät tonttien karttasovelluksesta. Karttasovelluksesta löydät tiedot mm. tonttien pinta-aloista, hinnoista ja asemakaavamääräyksistä. Jokaisen tontin kohdalta löydät myös tonttikohtaiset hakuohjeet ja -lomakkeen sekä luovutusehdot.