Harjuniitty

Harjuniitty on 2500 asukkaan luonnonläheinen ja rauhallinen asuinalue, jota ympäröivät puisto- ja metsäalueet ulkoilureitteineen ja polkuverkostoineen. Talvella Harjuniitystä pääsee latuverkostoa pitkin keskustan suuntaan tai aina Nokian pohjoisille järvialueille asti.

Harjuniitystä on sujuvat kulkuyhteydet Tampereen ja Porin suuntaan, joten työssäkäynti esimerkiksi Tampereella tai muissa lähikunnissa on nopeaa ja helppoa. Myös Tampereen seudun joukkoliikenteen bussit palvelevat alueen asukkaita.

Harjuniitty ja keskusta ovat suurimpia kasvualueita Nokialla. Ensimmäiset omakotitontit luovutettiin Harjuniitystä syksyllä 2016. Nyt alueella on moderneja omakoti- ja rivitaloja sekä useita kymmeniä taloja rakenteilla. Harjuniityn yhtenäiskoulun ja päiväkodin vieressä on dinosaurusteemainen leikkipuisto, luontopuupuisto sekä liikuntahalli ja urheilukenttä kaukaloineen. Harjuniityn pohjoisosaan avataan uusi yksityinen päiväkoti tammikuussa 2023.

Harjuniityssä on runsaasti uusia pientaloja, koulu, liikuntahalli ja urheilukenttä.

Harjuniitystä 23 omakotitonttia hakuun lokakuussa 2022

Kaupunki luovuttaa Harjuniitystä haettavaksi 23 omakotitonttia lokakuussa. Harjuniityn tonttihaku alkaa 14.10. ja päättyy 31.10. klo 12 mennessä. Hakuun tulevat omakotitontit sijaitsevat alueen pohjoisosassa, josta on nopeat liikenneyhteydet sekä Nokian keskustaan ja rautatieasemalle että valtatien 11 kautta Tampereelle. Lähellä kulkee rakennettu ulkoilureitti ja polkuverkostoja.

Lokakuussa luovutettavat tontit ovat rakennettavissa 1.1.2023 alkaen. Näiden omakotitonttien rakennusoikeus on 220–300 k-m² ja tonttien koot vaihtelevat noin 850-1125 m². Tonteille voi mennä itsenäisesti tutustumaan 28.-30.10. Tontit on merkitty maastoon kyltein.

Tarkemmat tonttien hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät tonttihaun alkaessa 14.10. Nokian kaupungin omakotitonttien karttasovelluksesta.

Tonttiarvontaa voi seurata verkossa 8.11.

Harjuniityn tonttiarvontaan voivat osallistua vain yksityishenkilöt, jotka eivät ole saaneet omakotitalotonttia Nokian kaupungilta 1.1.2016 jälkeen. Tonttihaun päättymisen jälkeen järjestetään julkinen tonttiarvonta tiistaina 8.11. klo 16.

Tonttiarvonta striimataan Nokian kaupungin YouTube-kanavan kautta.

Harjuniityn tontti-ilta verkossa 4.10.

Harjuniityn omakotitonteista kiinnostuneille järjestettiin tontti-ilta verkkotapahtumana tiistaina 4.10. klo 17 alkaen. Tontti-illassa esiteltiin hakuun tulevat uudet omakotitontit ja hakuohjeet sekä luovutusehdot. Lisäksi kerrottiin muun muassa alueen asemakaavasta ja rakennusmääräyksistä sekä liittymisestä vesihuoltolaitokseen. Nokian kaupungin asiantuntijat vastasivat chatin kysymyksiin tontti-illan aikana.

Katso tästä tontti-illan verkkotapahtuman tallenne (Teams Live -linkki).

Jatkuvassa haussa olevat vapaat tontit

Harjuniityn alueen keskimääräinen tonttikoko on noin 850 neliömetriä ja rakennusoikeus keskimäärin 220-300 k-m2. Tontin voi ostaa tai vuokrata. Vuokratontin voi myös lunastaa myöhemmin omaksi niin halutessaan.

Harjuniityn vapaat tontit löytyvät tonttien karttasovelluksesta. Karttasovelluksesta löydät tiedot mm. tonttien pinta-aloista, hinnoista ja asemakaavamääräyksistä. Jokaisen tontin kohdalta löydät myös tonttikohtaiset hakuohjeet ja -lomakkeen sekä luovutusehdot.