Harjuniitty

Harjuniitty on 2500 asukaan luonnonläheinen ja rauhallinen asuinalue, jota ympäröivät puisto- ja metsäalueet ulkoilureitteineen ja polkuverkostoineen. Talvella Harjuniitystä pääsee latuverkostoa pitkin keskustan suuntaan tai aina Nokian pohjoisille järvialueille asti.

Harjuniitystä on sujuvat kulkuyhteydet Tampereen ja Porin suuntaan, joten työssäkäynti esimerkiksi Tampereella tai muissa lähikunnissa on nopeaa ja helppoa. Myös Tampereen seudun joukkoliikenteen bussit palvelevat alueen asukkaita.

Harjuniitty ja keskusta ovat suurimpia kasvualueita Nokialla. Ensimmäiset omakotitontit luovutettiin Harjuniitystä syksyllä 2016. Nyt alueella on noin 130 modernia omakoti- ja rivitaloa sekä useita kymmeniä taloja rakenteilla. Kesällä 2019 Harjuniityn yhtenäiskoulun ja päiväkodin viereen valmistui dinosaurusteemainen leikkipuisto sekä luontopuupuisto. Lisäksi alueella sijaitsee uudehko liikuntahalli sekä urheilukenttä kaukaloineen.

Seuraava tonttihaku keväällä 2022

Harjuniityn alueelta luovutetaan uusia omakotitontteja seuraavan kerran vuoden 2022 keväällä. Alueen pohjoisosasta on suunnitelmissa luovuttaa 40-50 omakotitonttia kunnallistekniikan valmistuttua.

Jatkuvassa haussa olevat vapaat tontit

Harjuniityn alueen keskimääräinen tonttikoko on noin 850 neliömetriä ja rakennusoikeus keskimäärin 220-300 k-m2. Tontin voi ostaa tai vuokrata. Vuokratontin voi myös lunastaa myöhemmin omaksi niin halutessaan.

Harjuniityn vapaat tontit löytyvät tonttien karttasovelluksesta. Karttasovelluksesta löydät tiedot mm. tonttien pinta-aloista, hinnoista ja asemakaavamääräyksistä. Jokaisen tontin kohdalta löydät myös tonttikohtaiset hakuohjeet ja -lomakkeen sekä luovutusehdot.