Kodin ja koulun yhteistyö

Kodin ja koulun koulun yhteistyö on meille tärkeää. Tahdomme vahvistaa kasvatuskumppanuutta ja tukea koteja tärkeässä kasvatustyössään.

Vanhempainillat lukuvuonna 2020-21

Kaikki luokanvalvojat pitävät luokkansa huoltajille vanhempainillan syyslukukauden aikana. Luokanvalvoja tiedottaa vanhempaillasta luokkansa huoltajia. Ilta voidaan järjestää tarvittaessa etäyhteydellä.

Opot pitävät syyslukukaudella yseille luokittaiset jatko-opintovanhempainillat ja tiedottavat näistä huoltajia.

Emäkosken koululla pidettiin 17.9.21 ehkäisevän päihdetyön vanhempainilta, joka liittyi Ehyt ry.:n koululla toteuttamiin päihdevalistukseen. Tilaisuus striimattiin ja myös muiden koulujen huoltajien oli mahdollista seurata sitä. Linkki vanhempainillan dioihin on sivupalkissa.

Tulevien seiskaluokkalaisten vanhemmille pidettiin etävanhempainilta 19.5. 21. Dioihin on linkki sivupalkissa.

Kodin ja koulun -päivä

Emäkoskessa vietetään valtakunnallista kodin ja koulun päivää perjantaina 25.9.2020. Tänä vuonna tuona päivänä ei ole mahdollista saapua koululle seuraamaan opetusta. Huoltajille lähetetään materiaalia kotiin tutustuttavaksi wilman kautta.

Luokanvalvojan vartissa tiistaina 22.9.20 oppilaat kirjoittelivat terveisiä vanhemmilleen. Joukkoon mahtui valtavasti kiitoksia jakannustusta ja muutama hassuttelukin. Kooste terveisistä on luettavissa tässä:

”Moikka rakkaita ootte!”

Vanhempainyhdistys

Emäkosken koulun vanhempainyhdistys toimii aktiivisesti koulun ja kodin yhteistyön edistämiseksi.

Vanhempainyhdistyksen toimintaan osallistumalla saat ajankohtaista tietoa koulun arjesta ja tapaat muita vanhempia. Vanhempainyhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Kokoukset ovat kaikille vanhemmille avoimia, ja ne järjestetään Emäkosken koulun tiloissa, joko ruokalassa tai luokassa D2.

Tykkää Emäkosken koulun vanhempainyhdistyksestä myös Facebookissa

Toiminta:
– Vanhempainyhdistys järjestää erilaisia vanhemmille tarkoitettuja, vanhemmuutta tukevia luentoja ja tapahtumia.
– Vanhempainyhdistys jakaa Emäkosken koulussa oppilaille stipendejä ja hymypatsaita. Hymypatsaan voi saada oppilas, joka on ollut hyvä kaveri toisille, toiminut omalta osaltaan kiusaamista vastaan ja tukenut näin koulun yhteisöllisyyttä.
– Vanhempainyhdistys tukee Emäkosken koulun oppilaskuntaa vuosittain rahallisesti. Tämän lisäksi vanhempainyhdistys tekee yhteistyötä oppilaskunnan kanssa oppilaiden hyvien opiskeluolosuhteiden takaamiseksi.
– Vanhempainyhdistys lahjoittaa mahdollisuuksien mukaan koululle erilaisia tarpeellisia ja kouluviihtyvyyttä edistäviä tarvikkeita. Yhdistys on lahjoittanut koululle muun muassa kameroita, jumppapalloja, jalkapalloja ja shakkivälineistöä.
– Vanhempainyhdistyksen toimintaa voit tukea tulemalla mukaan toimintaan ja/tai maksamalla jäsenmaksun (jäsenmaksu 10 € / perhe; tilinumero FI 1252 9309 2014 3950). Jäsenmaksuista saatavat tulot ovat erittäin tärkeitä vanhempainyhdistyksen toiminnalle.