Kodin ja koulun yhteistyö

Kodin ja koulun koulun yhteistyö on meille tärkeää. Tahdomme vahvistaa kasvatuskumppanuutta ja tukea koteja tärkeässä kasvatustyössään.

Vanhempainillat lukuvuonna 2021-22

Vanhempainillat ovat osa kodin ja koulun välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua. Vanhempainilloissa koulu voi tiedottaa toiminnastaan ja ajankohtaisista asioista ja huoltajat voivat esittää itseään askarruttavia kysymyksiä sekä kohdata muita vanhempia.

Tänä lukuvuonna vanhempainiltoja järjestetään sekä etäyhteyksin että lähitapaamisilla.

Koko koulun yhteinen vanhempainilta pidettiin Teams yhteydellä maanantaina 13.9.2021. Teemana oli opiskeluhuolto, vanhempien rooli nuorten koulunkäynnin tukemisessa sekä nuoren mielenterveys.  Vanhempainillan diat sekä vanhempainyhdistyksen esittelydiat löydät sivupalkista.

Luokanvalvojat pitävät luokkakohtaiset vanhemapainillat syksyn aikana.

Kodin ja koulun -päivä

Kodin ja koulun päivää ei voida tänä syksynä viettää avointen ovien periaatteella.

Vanhempainyhdistys

Emäkosken koulun vanhempainyhdistys toimii aktiivisesti koulun ja kodin yhteistyön edistämiseksi.

Vanhempainyhdistyksen toimintaan osallistumalla saat ajankohtaista tietoa koulun arjesta ja tapaat muita vanhempia. Vanhempainyhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Kokoukset ovat kaikille vanhemmille avoimia, ja ne järjestetään Emäkosken koulun tiloissa, joko ruokalassa tai luokassa D2.

Tykkää Emäkosken koulun vanhempainyhdistyksestä myös Facebookissa

Toiminta:
– Vanhempainyhdistys järjestää erilaisia vanhemmille tarkoitettuja, vanhemmuutta tukevia luentoja ja tapahtumia.
– Vanhempainyhdistys jakaa Emäkosken koulussa oppilaille stipendejä ja hymypatsaita. Hymypatsaan voi saada oppilas, joka on ollut hyvä kaveri toisille, toiminut omalta osaltaan kiusaamista vastaan ja tukenut näin koulun yhteisöllisyyttä.
– Vanhempainyhdistys tukee Emäkosken koulun oppilaskuntaa vuosittain rahallisesti. Tämän lisäksi vanhempainyhdistys tekee yhteistyötä oppilaskunnan kanssa oppilaiden hyvien opiskeluolosuhteiden takaamiseksi.
– Vanhempainyhdistys lahjoittaa mahdollisuuksien mukaan koululle erilaisia tarpeellisia ja kouluviihtyvyyttä edistäviä tarvikkeita. Yhdistys on lahjoittanut koululle muun muassa kameroita, jumppapalloja, jalkapalloja ja shakkivälineistöä.
– Vanhempainyhdistyksen toimintaa voit tukea tulemalla mukaan toimintaan ja/tai maksamalla jäsenmaksun (jäsenmaksu 10 € / perhe; tilinumero FI 1252 9309 2014 3950). Jäsenmaksuista saatavat tulot ovat erittäin tärkeitä vanhempainyhdistyksen toiminnalle.