Liikunta- ja elintapaneuvonta

Liikuntapalvelut järjestää kuntalaisille maksutonta liikunta- ja elintapaneuvontaa, johon voi varata ajan joko yksin, ystävän, perheen tai puolison kanssa. Liikuntaneuvontaan on loppuvuodesta 2014 ollut mahdollista päästä myös liikuntalähetteellä kaupungin terveyspalveluiden kautta. Liikunta- ja elintapaneuvontaa annetaan ajanvarauksella Nokian uimahallilla.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Maksuton liikuntaneuvonta terveytensä kannalta liian vähän liikkuville nokialaisille. Yksilöllisen liikuntaneuvonnan kautta saat tietoa terveyttä edistävästä liikunnasta, ohjatusta ryhmäliikunnasta sekä ulko- ja hyötyliikunnan mahdollisuuksista. Liikunta- ja elintapaneuvonnassa kartoitetaan asiakkaan tilanne sekä laaditaan henkilökohtainen suunnitelma liikunnan lisäämiseksi ja elintapojen parantamiseksi asiakkaan omien toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Toimi näin

Liikuntaneuvontaan voit varata ajan puhelimitse tai tiedustella vapaita aikoja sähköpostitse, yhteystiedot löydät sivun oikeasta laidasta. Liikuntaneuvontaan on mahdollista päästä myös lähetteellä Nokian kaupungin terveyspalveluiden kautta. Liikuntaneuvonnan vastaanotto sijaitsee Nokian uimahallilla osoitteessa Välikatu 24. Palvelu sisältää yhdestä kolmeen 45-60 minuutin mittaista käyntiä, asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Ensimmäisellä kerralla kartoitetaan asiakkaan lähtötilanne ja luodaan liikuntasuunnitelma. Seurantakäynneillä liikutaan yhdessä liikuntaneuvojan kanssa tai päivitetään liikuntasuunnitelmaa.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Edullinen liikuntakortti avuksi ylipainoisille nokialaisille

Nokian kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa BMI-kortin, joka voidaan myöntää
painoindeksin (BMI) perusteella vaikean tai sairaalloisen ylipainoisille nokialaisille.
BMI-kortti oikeuttaa käyttämään uimahallin palveluita (uinti ja kuntosali)
uimahallin aukioloaikoina hintaan 20 €. Liikuntapalvelut myöntävät BMI-kortin,
jos asiakkaan BMI on vähintään 35. BMI-kortti on mahdollista saada puoleksi
vuodeksi kerrallaan, ja kortti on henkilökohtainen.

BMI-kortti myönnetään maksuttomalla liikunta- ja elintapaneuvonnan vastaanotolla, johon asiakas voi päästä terveydenhuollon lähetteellä tai varaamalla ajan itse kaupungin liikuntapalveluista. BMI-kortti voidaan myöntää puolen vuoden jälkeen liikuntaneuvojan suosituksella uudelleen.

BMI-ryhmän vesijumppa maanantaisin terapia-altaassa klo 14:30-15:00 (kevätkausi päättyy 13.5.2024)
Kuntosaliryhmä perjantaisin uimahallin kuntosalilla klo 10:00-12:00 (kevätkausi päättyy 17.5.2024)

Sivusto on viimeksi päivitetty 24.4.2024