Lasten parlamentti

Päivitetty 8.11.2022

Lasten parlamentti koostuu 4.–7. luokkalaisista nokialaisista lapsista, jotka haluavat vaikuttaa sekä järjestää tapahtumia toisille lapsille.

Lasten parlamentin toimintaa ohjaa osallisuus- ja vaikuttamistoiminnan koordinaattori.

Lasten parlamentin kokoukset

Lasten parlamentti kokoustaa toimintakaudella (elokuu- toukokuu) yksi-kaksi kertaa kuukaudessa nuorisotila Nuksussa (Pirkkalaistori 1).
Kokouksissa jäsenet pyrkivät vaikuttamaan ja viemään lapsille tärkeitä asioita eteenpäin sekä suunnittelevat ja järjestävät tapahtumia.

Lasten tapahtumat

Lastenparlamenttilaiset järjestävät erilaisia tapahtumia lapsille, kuten alakoulujen välistä Talent-kilpailua.

Lapsiystävällinen kunta

Lasten parlamentti edistää Unicefin lapsiystävällisen kunta -toimintamallin tavoitteita Nokian kaupungissa. Mallin tarkoituksena on auttaa kuntia YK:n lapsen oikeuksien toteutumisessa. Yksi tavoitteista on kehittää alle 18 – vuotiaiden lasten ja nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia kaupungin palvelujen suunnittelussa ja päätöksenteossa sekä arvioinnissa. Lasten parlamentti on mukana lapsen oikeuksien viikolla marraskuussa.

Lue lisää: Lapsiystävällinen kunta Nokialla

Kuinka tulla mukaan?

Ota yhteyttä lasten parlamentin ohjaajaan tai alakoulusi oppilaskuntaa ohjaavaan opettajaan ja kysy lisätietoja. Voit myös tulla suoraan lasten parlamentin seuraavaan kokoukseen.

 

 

Lastenparlamenttilaisia ja tapahtumaan tulleita oppilaskunnan jäseniä osallistumassa täysistuntoon.
Lasten parlamentissa pääset vaikuttamaan lapsille tärkeisiin asioihin ja järjestämään tapahtumia.