Ravitsemus

Ruokailun tavoitteena varhaiskasvatuksessa on edistää lapsen terveyttä ja opettaa hyviä tapoja. Se ohjaa terveelliseen ravitsemukseen sekä kehittää maku- ja ruokailutottumuksia. Ruokailu varhaiskasvatuksessa täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.

Terveellinen ruoka ja hyvät ruokailutavat

Ateriat sisältävät leivän, levitteen ja ruokajuoman.
Puuron kanssa voidaan tarjota hilloa. Mehu on makeuttamatonta mehua.
Muutokset ruokalistassa ovat mahdollisia.

Lasta opetetaan ja totutetaan erilaisiin makuihin. Lapsi oppii myös ruokailuun liittyviä käytöstapoja ja juhlapyhiin liittyviä ruokaperinteitä. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on edistää lasten ruokakulttuurin myönteistä kehittymistä yhdessä perheen kanssa.

Erityisruokavaliot

Sairauden hoitoon tarkoitetut ruokavaliot toteutetaan lääkärin, terveydenhoitajan tai ravitsemusterapeutin selvityksen perusteella hoito-ohjeiden mukaisesti.

Eettisistä ja uskonnollisista syistä varsinaisesta ruokalista poikkeavaa ruokaa tarjotaan mahdollisuuksien mukaan. Luomuruokavaliota emme pysty toteuttamaan.