Nokian Taidetalo

Taidetalon alakerta on taidekollektiivi TaideRemmin käytössä 8.1. - 15.8.2024, ja yläkerta on vuokrattu Nokian Yrittäjät ry:n yhteisöllistä toimintaa varten 1.8.2023 alkaen.

Nokian Taidetalo on yksi tämänhetkisistä kaupungin välitiloista. Välitilat ovat toistaiseksi tyhjillään olevia tiloja, joita tarjotaan taide- ja kulttuuritoimijoille avoimen haun kautta.

Taidetalo toimi pitkään kaupungin vaihtuvien näyttelyiden tilana. Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran avauduttua kesäkuussa 2020 näyttelytoiminta siirtyi taidetila Raamiin. Talo oli tämän jälkeen kaupungin nuorisopalvelujen käytössä, jonka jälkeen kulttuuri- ja kansalaistoiminnalle suunnatussa tilakokeilussa. Välitilamalliin Taidetalo otettiin kesäkuussa 2023.

Taidetalolla tapahtuu 2024

Taidekollektiivi TaideRemmi järjestääTaidetalolla näyttelyitä 8.1. – 15.8.2024, ajankohtaiset tiedot löydät Visit Nokian sivuilta.

31.1.2024 Kulttuurin välitilatoimijat kevätkaudelle on valittu

Nokian Taidetalolla on aloittanut toimintansa taiteilijaryhmä Taideremmi, alakerta on heidän käytössään 8.1.-15.8.2024. Vanhalla lukiolla luokkia on taide- ja kulttuuritoimijoiden työskentely- ja harjoitustiloina. Kevätkauden 2024 välitilatoiminnasta voit lukea tiedotteesta.

27.6.2023 Kulttuurin välitilojen toimijat on valittu

Välitilamallin kolmannella hakukierroksella kulttuuritoimijoille oli tarjolla väliaikaiseen toimintaan maksuttomia tiloja paitsi Tampereelta, ensimmäistä kertaa myös Nokialta. Nokian vanhalle lukiolle ja Taidetalon alakertaan varattiin työ- ja harjoitustilaa kuvataiteelle, teatterille ja tanssille. Lisäksi Nokian välitiloja myönnettiin avoimien ryhmien harrastustoimintaan. Toimijat valittiin kesäkuussa, lue aiheesta tarkemmin tiedotteesta.

Tilakokeilu 1.2.2022 – 18.6.2023

Taidetalolla oli reilun vuoden ajan kaupungin kulttuuripalvelujen ja tilapalvelujen sekä kulttuuri- ja kansalaistoiminnan seuraparlamentin yhteinen tilakokeilu, jossa tilaa tarjottiin maksutta kulttuuri- ja kansalaistoiminnan järjestäjille. Seuraparlamentin esityksestä ja hyvinvointi- ja vapaa-aikajaoston päätöksellä kokeilu päättyi 18.6.2023, sillä tilojen ei koettu olevan tarkoituksenmukaiset toiminnalle. Aiheesta voit lukea tarkemmin jaoston 22.2.2023 kokouksen pöytäkirjasta.

Kokeilussa Taidetalo oli laajasti nokialaisten kulttuuri- ja kansalaistoimintaa järjestävien yhdistysten, vapaiden toimintaryhmien ja yksittäisten kuntalaisten käytettävissä asukkaille tarkoitettuun avoimeen toimintaan.

Kokeilun ensimmäisessä vaiheessa tila tarjottiin erityisesti kulttuuri- ja kansalaistoiminnan seuraparlamentin laajan toimialan toimijoiden käyttöön. Vapaa-aikajaoston päätöksellä (4.5.2022) tiloja tarjottiin laajasti nokialaisille kansalaistoimintaa järjestäville yhdistyksille. Seuraparlamentti laajensi vielä kokeilua kokouksessaan 31.8.2022 siten, että myös vapaat toimintaryhmät ja yksittäiset kuntalaiset voivat varata tilaa, jos toiminta on kaikille avointa kansalais- ja kulttuuritoimintaa.

Lisätietoja:

Pia Keltti
kulttuurikoordinaattori
Nokian kaupungin kulttuuripalvelut
p. 040 133 4101
pia.keltti@nokiankaupunki.fi