Suurenmoinen sitruunaseikkailu -kirjan julkistamistilaisuus

Nokialaiselta Heli Rantalalta ilmestyy elokuussa lastenromaani Suurenmoinen sitruunaseikkailu (WSOY). Kirjanjulkkareita vietetään Nokian pääkirjastolla torstaina 15.8. klo 17.30 - 19.00. Heli Rantala (s. 1982) on toimittaja ja käsikirjoittaja mm. Pikku Kakkosessa. Hänen esikoisteoksensa Suurenmoinen sitruunaseikkailu valloittaa lukijansa lämminhenkisellä ja hersyvällä tarinalla, positiivisella asenteella ja kujeilevalla kielellä. Kirjan on kuvittanut Henna Ryynänen.

Ulkoiluystäväksi ikääntyneelle!

Ulkoilu kuuluu osaksi hyvää vanhuutta. Usealla ikääntyneellä itsenäinen ulkoilu vähenee toimintakyvyn heikentyessä, vaikka ulkoillemisen tarve kuitenkin säilyy. Säännöllinen ulkoilu virkistää mieltä, kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa sekä parantaa ikääntyneiden liikkumisvarmuutta. Ulkoilu luo myös mahdollisuuksia omien asioiden hoitamiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Kaikilla ikääntyneillä oma toimintakyky, kunto tai uskollus ei kuitenkaan riitä yksin ulkona liikkumiseen, jonka vuoksi tarvitaan toimintaan mukaan vapaaehtoisia ulkoiluystäviä. Lähde mukaan maksuttomaan ulkoiluystäväksi ikääntyneelle koulutukseen jonka myötä saat mahdollisuuden liittyä mukaan ulkoiluystäväverkostoon.

Nokian kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 10.6.

Nokian kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 10. kesäkuuta klo 18. Kokous on kevätkauden viimeinen. Esityslistalla on vuoden 2018 arviointikertomus, tilinpäätös, henkilöstöraportti ja hyvinvointitilinpäätös. Lisäksi valtuusto päättää muun muassa kahdesta asemakaavan muutoksesta sekä konserniohjeen muuttamisesta.

Terveyskeskuksen aluevastaanotot muuttavat Vihnuskadulle

Nokian terveyskeskuksen aluevastaanotot eli omalääkärit ja -hoitajat muuttavat Vihnuskatu 3:ssa sijaitseviin entisiin vanhainkodin tiloihin 15.4. alkaen. Lisäksi sinne siirtyvät diabeteshoitajat, kotihoidon lääkäri–hoitaja-työpari, muistihoitaja, geriatri, ravitsemusterapeutti sekä aikuisneuvola (matkailijarokotukset). Tesomalla toiminut vastaanotto muutti Vihnuskadun tiloihin huhtikuun alussa.