Ikäihmiset

Nokian kaupungin liikuntapalvelut järjestää ikääntyneille maksuttomia ja avoimia matalan kynnyksen liikuntaryhmiä, myös kausimaksullista toimintaa on tarjolla. Tulostettavasta liikuntakalenterista näet ikääntyneille suunnatut ryhmät sekä niiden tarkemmat tuntikuvaukset. Ryhmät soveltuvat pääsääntöisesti myös liikuntarajoitteisille.

Tältä sivustolta löydät tietoa myös ikääntyneille järjestettävistä liikuntakursseista ja -tapahtumista sekä ikääntyneiden liikuntakaveritoiminnasta.

Ohjatut liikuntaryhmät

Keväällä 2021 ei järjestetä ikääntyneiden kausimaksullista liikuntatoimintaa. Mikäli olet jo maksanut kevään 2021 maksun joulukuussa, maksu(t) ja ilmoittautumiset siirretään automaattisesti seuraavaan mahdollisen kausimaksulliseen liikuntakauteen. Seuraavan kauden alkamisesta  ja ilmoittautumisista tiedotamme myöhemmin. Mikäli et halua jatkaa ryhmässä seuraavana kautena, ilmoitathan siitä 16.6.2021 mennessä terveysliikuntakoordinaattorille. Maksua ei kuitenkaan palauteta asiakkaalle, vaikka hän päättäisi jättää osallistumatta seuraavaan kauteen.

Keväällä 2021 liikuntapalvelut järjestää ohjattuja maksuttomia ulkotoimintoja pienryhmille Poutunpuiston läheisyydessä, mutta tiukentuneista rajoituksista johtuen ohjatut ulkoliikuntaryhmät ovat tauolla 8.-28.3.2021 ajan. Seuraavista tulevista ulkoliikuntatoiminnoista tiedotetaan myöhemmin.

Kertaluontoisia maksuttomia tai kertamaksullisia liikuntaryhmiä järjestetään ikääntyneille sitten kun koronatilanne sen sallii, tiedotamme mahdollisista liikuntaryhmistä erikseen. Seuraava kausimaksullinen liikuntakausi pyritään toteuttamaan syksyllä 2021, mahdollinen tarkempi kauden aloitusajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Kuntosaliryhmät liikuntarajoitteisille

  • Tiedustelut ja ilmoittautumiset puhelimitse, liikuntaneuvoja Hannu Sassi, 040 8443 904.

Kurssit ja koulutukset:

Aloittelijoiden kuntosalikurssit

Liikuntapalvelut järjestävät ikääntyneille suunnattuja Kuntosali tutuksi -kursseja.

Kurssit ovat suunnattu kuntosaliharjoittelun vasta-alkajille ja harjoittelusta kiinnostuneille nokialaisille ikääntyneille, ensisijaisesti yli 70-vuotiaille. Kurssit sisältävät henkilökohtaisen harjoitusohjelman suunnittelun yhdessä liikunnanohjaajan kanssa, laitteiden käyttöopastuksen, ohjauksen turvalliseen harjoitteluun oman kuntotason mukaisesti sekä liikuntaneuvontaseurannan halukkaille. Maksimiosallistujamäärä on 7hlö/kurssi. Kursseihin on ennakkoilmoittautuminen puhelimitse. Syksyn 2020 kuntosalikurssit on peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Kevään 2021 kursseista tiedotamme myöhemmin.

Ikääntyneiden voima- ja tasapainoharjoittelu VERTAISVETURI -koulutus

Koulutus on tarkoitettu iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta kiinnostuneille esim. ikääntyneille, omaisille, alaa opiskeleville tai ikääntyneiden kanssa työskenteleville, vapaaehtoisille, vertaisohjaajatoiminnasta mahdollisesti kiinnostuneille tai vertaisohjaajina jo toimiville henkilöille. Koulutus antaa osallistujalle valmiuksia toimia iäkkäiden vertaisohjaajana sekä tukea ikääntyneitä voima- ja tasapainoharjoittelussa. Koulutuksesta saa myös hyviä vinkkejä omaan voima- ja tasapainoharjoitteluun ja sen kehittämiseen. Koulutukseen osallistuminen ei sido osallistujaa mihinkään, mutta antaa mahdollisuuden liittyä mukaan kaupungin vertaisohjaajaverkostoon. Koulutuksesta saat tietoa iäkkäiden ihmisten liikunnan ohjaamisesta, iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta ja sen hyödyistä, vinkkejä voima- ja tasapainoharjoittelun lisäämisestä arkitoimintojen lomaan, käytännön kokemusta pienen liikuntatuokion ohjaamisesta sekä tietoa kaupungin vapaaehtoistoimintamahdollisuuksista. Koulutuksen ensimmäiseen osioon sisältyy: 9 tuntia (toteutetaan kolmena 3h koulutuskertana), välitehtäviä sekä koulutusmateriaali. Koulutus on maksuton.

Koulutukseen tulee ilmoittautua etukäteen

Kouluttajat: Ikäinstituutin VoiTas -kouluttaja ja Nokian kaupungin terveysliikuntakoordinaattori Katri Manninen & Ikäinstituutin VoiTas -kouluttaja ja Nokian kaupungin kotihoidon fysioterapeutti Johanna Lähteenmäki.

Ajankohta: Siirtyy keväälle 2021 – tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. 

Lisätiedot p. 044 4860 917.

 

Sivusto päivitetty 5.3.2021