Syysloma Nokialla

Nokian kaupungin vapaa-aikapalvelut tarjoavat koulujen syyslomaviikolla runsaasti maksutonta ohjelmaa lapsille, nuorille ja perheille. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia, ellei toisin mainittu. Osaan työpajoista ja esityksistä on ennakkoilmoittautuminen, tarkemmat tiedot löydät kunkin tapahtuman kohdalta.

Koko viikon ajan:

Omatoiminen Syksyn lehdet –suunnistus lapsille ja perheille
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Härkitie 6. Lasten ja nuorten osasto. Nouda suunnistusohjeet infotiskiltä!

Avoimet yleisöluistelut ja mailahöntsyt
Nokian jäähalli, Kattokeskus Areena, Hinttalankatu 6. Yleisöluistelussa jäälle mennään ilman mailaa ja kiekkoa. Mailahöntsyissä jäälle voi ottaa mailat ja kiekot mukaan. Omat varusteet mukaan, kypärän käyttöä suositellaan. Yleisöluistelut tarjoaa Nokian Jäähalli Oy. Katso syyslomaviikon yleisöluisteluvuorojen ja mailahöntsyjen aikataulut

Lauantai 15.10.

klo 10.30–11.30 Koko perheen palloilukoulu
Viholan koulu, Toukokatu 1.

klo 14–15 Hyppytunti ja suppailua
Nokian uimahallin kuntoallas, Välikatu 24. Omatoimista hyppelyä hyppytorneista, valvoja on paikalla. Suunnattu uimataitoisille lapsille ja nuorille. Hinta 5–16-vuotiailta 1€ klo 13:30-14:30 välisenä aikana, muilta normaali uintimaksu.

klo 15.15–17.15 Perhetemppu Kuperkeikka
Nokian koulu, Puutteenkuja 5. Telinevoimisteluun ja temppuiluun keskittyvä tunti. Sopii koko perheelle.

Sunnuntai 16.10.

klo 16–17 Koko perheen palloilukoulu
Harjuniityn liikuntahalli, Lautamiehenkatu 1.

Maanantai 17.10.

klo 10–12 ja 13–15 Arkkitehtuuripajat alakoululaisille
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, työpajatilat 1.krs., Välikatu 11.
Mitä arkkitehtuuri on? Miltä se kuulostaa tai tuoksuu? Työpajassa tutustutaan kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaan vähän eri vinkkelistä kuin yleensä, etsitään erilaisia paikkoja sekä piirretään seikkailukarttaa. Työpajaan ilmoittaudutaan maanantaihin 17.10. klo 10 mennessä verkkolomakkeella. Työpajat järjestetään yhteistyössä Arkkitehtuurikoulu Tiilin kanssa. Ilmoittaudu työpajoihin

klo 13.30–19 (suljettu klo 16–17) Wibit-rata
Nokian uimahallin kuntoallas, Välikatu 24. Tasapainoa ja kehonhallintaa vaativa taitorata syvässä altaassa. Rata on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja aikuisille. Uintimaksulla radalle.

klo 15.30–16.45 Curling tutuksi!
Nokian jäähalli, halli 2, Hinttalankatu 6. Curlingin esittelyä ja kokeilua yli 12-vuotiaille. Ota mukaan sisäpelikengät ja lämmintä vaatetta, suosittelemme kypärän käyttöä. Mahdollisuus pelata myös pyörätuolicurlingia työntökepin avulla. Ohjaus NoU Ringette.

Kuva: Arkkitehtuurikoulu Tiili

Tiistai 18.10.

klo 10–19 (suljettu klo 16–17) Wibit-rata
Nokian uimahallin kuntoallas, Välikatu 24. Tasapainoa ja kehonhallintaa vaativa taitorata syvässä altaassa. Rata on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja aikuisille. Uintimaksulla radalle. Radan toteuttaa Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 15–18 Satupäivä: Prinsessat ja sankarit
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Härkitie 6, Hiomo-sali ja pajatilat 1. krs sekä lastenosasto 2. krs. Pukeudu haluamaksesi sankariksi tai kuninkaalliseksi hahmoksi! Tapahtumassa pääset harjoittelemaan hovitansseja, kuuntelemaan satutuntia, testaamaan ratsuja keppariradalla ja kuvauttamaan itsesi kuvauspisteellä. Kuninkaallisella askartelupisteellä pääset tekemään teemaan sopivat asusteet itsellesi. Kuningaskunnan lammen rannalla voit kokeilla onneasi juhlavassa onginnassa. Nokian Mammojen herkullinen buffet tarjoaa juhlaherkkuja pikkurahalla.Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Nokian Mammat ry:n kanssa.

klo 15–16.20 Luistelukoulu
Nokian jäähalli, halli 2, Hinttalankatu 6. Alakouluikäisille tarkoitettu luistelukoulu, jossa harjoitellaan perusluistelutaitoja. Oma vanhempi voi tulla tarvittaessa avuksi jäälle luistimet jalassa. Omat luistimet ja kypärä mukaan.

klo 16–22.30 Nuksu avoinna, jääkaappimagneettien tekoa (6.lk – 17-vuotiaat)
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Härkitie 6, nuorisotila Nuksu, 2. krs. Voit tehdä magneetin haluamallasi kuvalla. Mahdolliset muutokset ohjelmassa ja aukioloajoissa päivitetään instagramiin:@nuorisotilanuksu

Keskiviikko 19.10.

klo 10–19 (suljettu klo 16–17), Wibit-rata
Nokian uimahallin kuntoallas, Välikatu 24. Tasapainoa ja kehonhallintaa vaativa taitorata syvässä altaassa. Rata on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja aikuisille. Uintimaksulla radalle.

klo 9, 10 ja 11 Maisteri Molton tanssimuuvit -työpajat alle kouluikäisille
Hiomo –sali, kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Välikatu 11.
Molton muuvit -tanssityöpajassa lauletaan, rytmitellään ja tanssitaan TV-sarjasta tuttujen laulujen tahtiin. Pääset tapaamaan televisiosta tutun Maisteri Molton ja oppimaan Molton tanssikoreografiat tanssinopettaja/koreografi Niina Mannisen opastuksessa. Maisteri Molto rakastaa musiikkia ja on taitava työssään. Tanssiessa kuitenkin oikea ja vasen jalka saattavat mennä välillä sekaisin, jolloin Niina-ope ja lapset voivat olla avuksi. Työpajan lopuksi tanssit sujuvat varmasti kaikilta – yhdessä! Kesto 45 minuuttia. Työpaja soveltuu kaikille alle kouluikäisille yhdessä oman vanhemman kanssa. Varaa paikkasi ennakkoon verkkolomakkeella. Tee paikkavaraus tanssityöpajaan

Kuva: Maisteri Molton tanssimuuvit

klo 16 Retki Särkänniemen Karmivaan karnevaaliin 13–17 -vuotiaille
Nokian kaupungin nuorisopalvelut järjestävät retken Särkänniemen Karmivaan karnevaaliin 2005-2009 syntyneille. Retken hinta on 10 euroa. Hinta sisältää karnevaalirannekkeen Särkänniemeen ja bussimatkat. Retkelle lähdetään n. klo 16 ja paluu klo 22 aikaan. Ilmoittautuminen aukeaa verkossa maanantaina 10.10. klo 12. Ilmoittaudu retkelle

klo 18.30–19.20 Suomen Kiertueteatteri: Maailman ympäri 80 päivässä
Kerholan juhlasali, Souranderintie 13.
Rakastetun koko perheen klassikon riemastuttava ja ennennäkemätön uusi tulkinta! Esitys sopii kaikenikäisille. Huomioi kuitenkin pienten lasten kohdalla esityksen kesto ja että sali on pimennetty. Kiertue-esityksen tuo Nokialle kaupungin kulttuuripalvelut. Paikkavaraukset ke 19.10. klo 14 mennessä verkkolomakkeella. Varaa paikkasi esitykseen.

Torstai 20.10.

klo 13–15 Arkkitehtuuripaja alakoululaisille (Huom! Klo 10-12 paja on peruttu.)
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, työpajatilat, 1.krs., Välikatu 11.
Tutustutaan Paikan henki -näyttelyyn taidetila Raamissa, pohditaan itselle tärkeitä paikkoja sekä tehdään oma paikkaan liittyvä taideteos. Pajat järjestetään Arkkitehtuurikoulu Tiilin ja kaupungin kulttuuripalvelujen yhteistyönä. Työpajaan voi ilmoittautua ennakkoon tai tulla mukaan ihan ex tempore!

klo 12–13 Hyppytunti ja suppailua
Nokian uimahallin kuntoallas, Välikatu 24. Omatoimista hyppelyä hyppytorneista, valvoja on paikalla. Suunnattu uimataitoisille lapsille ja nuorille. Hinta 5–16-vuotiailta 1€ klo 11:30-12:30 välisenä aikana, muilta normaali uintimaksu.

klo 14–15.20 Luistelukoulu
Nokian jäähalli, halli 2, Hinttalankatu 6. Alakouluikäisille tarkoitettu luistelukoulu, jossa harjoitellaan perusluistelutaitoja. Oma vanhempi voi tulla tarvittaessa avuksi jäälle luistimet jalassa. Omat luistimet ja kypärä mukaan.

klo 16–22.30 Nuksu avoinna, (6.lk – 17-vuotiaat)
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Härkitie 6, nuorisotila Nuksu, 2. krs. Mahdolliset muutokset ohjelmassa ja aukioloajoissa päivitetään instagramiin:@nuorisotilanuksu

klo 16–22.30 Harjuniityn nuorisotila avoinna, kokkailua Matka makujen maailmaan- teeman mukaisesti (7. -luokkalaiset–17-vuotiaat)
Harjuniityn nuorisotila, Lautamiehenkatu 1. Mahdolliset muutokset ohjelmassa ja aukioloajoissa päivitetään instagramiin: @harjuniityn_nuorisotila

klo 16–20 Nemppis avoinna, jääkaappimagneettien tekoa ja kokkailua (7.–9. -luokkalaiset)
Emäkosken koulun yhteiskäyttö-/nuorisotila Nemppis, Ruskeepäänkatu 30. Voit tehdä magneetin haluamallasi kuvalla. Lisäksi kokkaillaan Matka makujen maailmaan -teeman mukaisesti. Mahdolliset muutokset ohjelmassa ja aukioloajoissa päivitetään Nemppiksen instagramiin: @emakoskennuoret. Nemppis on pienten tilojen vuoksi suunnattu ainoastaan Emäkosken koulun oppilaille.

Perjantai 21.10.

klo 12–13 Pelastusperjantai
Nokian uimahallin kuntoallas, Välikatu 24. Pelastus- ja ensiapurasteja uimataitoisille lapsille ja nuorille syvässä altaassa nonstop-periaatteella. Uintimaksu.

Nainen ja lapsi hymyilevät vierekkäin uima-altaassaklo 16–22.30 Nuorisotila Nuksu avoinna, kokkailua matka makujen maailmaan -teeman mukaisesti (6. -luokkalaiset–17-vuotiaat)
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Härkitie 6, nuorisotila Nuksu, 2.krs. Mahdolliset muutokset ohjelmassa ja aukioloajoissa päivitetään instagramiin:@nuorisotilanuksu

klo 18–00 Harjuniityn nuorisotila avoinna, jääkaappimagneettien tekoa (7. -luokkalaiset – 17-vuotiaat)
Harjuniityn nuorisotila, Lautamiehenkatu 1. Voit tehdä magneetin haluamallasi kuvalla. Mahdolliset muutokset ohjelmassa ja aukioloajoissa päivittyvät instagramiin:@harjuniityn_nuorisotila

Lauantai 22.10.

klo 10.30–11.30 Koko perheen palloilukoulu
Viholan koulu, Toukokatu 1.

klo 14–15 Hyppytunti ja suppailua
Nokian uimahallin kuntoallas, Välikatu 24. Omatoimista hyppelyä hyppytorneista, valvoja on paikalla. Suunnattu uimataitoisille lapsille ja nuorille. Hinta 5–16-vuotiailta 1 € klo 13:30–14:30 välisenä aikana, muilta normaali uintimaksu.

klo 16–22.30 Harjuniityn nuorisotila avoinna (7. -luokkalaiset–17-vuotiaat)
Harjuniityn nuorisotila, Lautamiehenkatu 1. Nuorisotiloilla vierailee eläintenhoitajaopiskelija esittelemässä pieneläimiä ja matelijoita. Mahdolliset muutokset ohjelmassa ja aukioloajoissa päivitetään instagramiin: @harjuniityn_nuorisotila

Sunnuntai 23.10.

klo 16–17 Koko perheen palloilukoulu
Harjuniityn liikuntahalli, Lautamiehenkatu 1.

Muutokset mahdollisia.