Talviloma Nokialla

Nokian kaupungin kirjasto-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut tarjoavat koulujen talvilomaviikolla 24.2.-3.3.2024 runsaasti maksutonta ohjelmaa lapsille, nuorille ja perheille. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia ellei toisin mainittu. Osaan työpajoista ja esityksistä on ennakkoilmoittautuminen, tarkemmat tiedot löydät kunkin tapahtuman kohdalta.

Koko viikon ajan:

24.2.–2.3. Lasten ja nuorten kirjamarkkinat – tule tekemään löytöjä!
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, 2. kerroksen aula, Härkitie 6, 37100 Nokia. Kirjojen myynti ma-to klo 10–19, pe klo 10–16, la klo 10–15. Myymme talvilomaviikolla pois kokoelmista poistuvat lasten ja nuorten kirjat. Satojen poistuvien kirjojen joukosta löydät kivaa luettavaa taaperoille, lukemaan opetteleville, alakoululaisille ja nuorille. 

Tule poimimaan parhaat päältä ja tee löytöjä pikkurahalla! Kirjojen hinta 0,20 €/kpl. Maksu 2. kerroksen asiakaspalveluun käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että korttimaksujemme alaraja on 1 €. Myynti jatkuu talvilomaviikon ajan tai niin kauan, kuin kirjoja riittää.   

Lauantai 24.2.

klo 10.30 ja 14.00 Nukketeatteri ANNOS: Unelmien lentonäytös
Hiomo sali, kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Välikatu 11.  
Vapaa pääsy, mutta varaa paikkasi osoitteessa lyyti.in/annos  
Lämminhenkisen kertomuksen inspiraationlähteenä on ikiaikainen unelma lentämisestä. Tarina kerrotaan klovnerian ja objektiteatterin keinoin. Näyttämöllä ovat pääosassa klovnien kommellukset, fyysinen ilmaisu sekä musiikin luomat tunnelmat. Entä miten klovnit lopulta pääsevät lentämään? Se onkin aikamoinen yllätys… Sopii kaikenikäisille yli 3-vuotiaille.

Klo 10:30–11:30 Koko perheen pallokoulu
Viholan koulu, Toukokatu 1.
Tunnilla pelaillaan ja opetellaan välineiden käsittelytaitoja leikin lomassa. Maksuton, ei ilmoittautumista. Ohjauksesta vastaa Nokian Krp. 

klo 10:45–11:30 Sporttivesijumppa
Uimahallin terapia-altaassa, Välikatu 24
Tehokas ja vaihteleva jumppa. Hinta 4€ + uimahallimaksu. Paikka jumpalle tulee varata ennakkoon kaupungin nettisivuilta. 

klo 14–15 Hyppytunti + SUP-laudat
Uimahallilla, Välikatu 24.
Kaikki kuntoaltaan hyppykorokkeet (1m, 3m ja 5m) avoinna. Lisäksi pääset kokeilemaan sup-laudoilla melomista. Maksu 5–16-vuotiailta 1€ klo 13:30–14:30 välisenä aikana. Omatoimista hyppelyä, valvoja paikalla. Suunnattu uimataitoisille lapsille ja nuorille. 

Klo 15–17 Perhetemppu Kuperkeikka
Nokian koulu, Puutteenkuja 5.
Tunnilla pääsee temppuilemaan erilaisilla telinevoimisteluvälineillä. Paikalle voi saapua joustavasti oman aikataulun mukaan, kyseessä on kahden tunnin vuoro. Ohjauksesta vastaa Kalypso Vesitanssikoulu Oy. 

Klo 17–23 Nuorisotilailta
Nuorisotila Nuksussa, Pirkkalaistori 1.
13–17 vuotiaille. Illan ohjelma päivitetään instagramiin @nuorisotilanuksu.

Sunnuntai 25.2.

klo 14–14:45 Sporttivesijumppa
Uimahallin terapia-altaassa, Välikatu 24.
Tehokas ja vaihteleva jumppa. Hinta 4€ + uimahallimaksu. Paikka jumpalle tulee varata ennakkoon kaupungin nettisivuilta. 

klo 15–17 Koko perheen pallokoulu
Harjuniityn liikuntahalli, Lautamiehenkatu 1.
Tunnilla pelaillaan ja opetellaan välineiden käsittelytaitoja leikin lomassa. Maksuton, ei ilmoittautumista. Ohjauksesta vastaa FC Nokia. 

Maanantai 26.2.

klo 14–15.30 Taikamaailman matkatoimisto -sanataidepaja alakoululaisille 
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Välikatu 11, Pajatila, 1.krs.
Vapaa pääsy, mutta varaa paikkasi lyyti.in/taikamaailmanmatkatoimisto
Mielikuvitukselliset matkakohteet odottavat! Taikamaailman matkatoimistossa keksitään fantastisia matkakohteita ja iskeviä mainoslauseita sekä mietitään, mitä matkalle voisi ottaa mukaan. Pakkaa mukaan mielikuvituksesi ja lähde Sanataideyhdistys Yöstäjän kanssa kohti taikamaailmoja.  

klo 16–21 päihdevisa ja mocktailbaari
Harjuniityn nuorisotila, Lautamiehenkatu 1.
Tilailta on 13-17- vuotiaille. Mahdolliset muutokset ohjelmaan päivitetään
Nuorisopalveluissa NYT – Nokian kaupunki sivustolle sekä instagramiin @harjuniityn_nuorisotila 

klo 14–16 & 17–19 Wibit-rata
Uimahallilla, Välikatu 24
Tasapainoa ja kehonhallintaa vaativa taitorata syvässä altaassa. Rata on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja aikuisille. Uintimaksulla radalle. 

Tiistai 27.2.

klo 10–16 & 17–19 Wibit-rata
Uimahallilla, Välikatu 24.
Tasapainoa ja kehonhallintaa vaativa taitorata syvässä altaassa. Rata on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja aikuisille. Uintimaksulla radalle. 

klo 13–14.30 ja 15–16.30 Varjoteatterityöpaja alakoululaisille  
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Hiomo –sali, Välikatu 11.
Varjoteatteri on näyttävää, jopa taianomaista, yksinkertaisillakin teknisillä ja taidollisilla valmiuksilla. Tutustutaan varjoteatterin teknisiin ja taiteellisiin vaatimuksiin, sovellusmahdollisuuksiin sekä jaetaan vinkkejä erilaisten teemojen käsittelyyn. Lisäksi rakennetaan varjoteatterikuvia: maisemia ja nukkeja. Vapaa pääsy, ei vaadi ennakkoilmoittautumista. 

Klo 14–17 Laavuretki
Nuorisopalvelut järjestävät Laavuretken Siuron ja Linnavuoren väliselle ulkoilureitille. Tarjolla lämmintä juotavaa ja grillattavaa. Omiakin eväitä saa ottaa mukaan. Tapahtuma on 6.-luokkalaisille–17vuotiaille. Ilmoittautumislinkki retkelle sekä tarkemmat tiedot päivitetään Nuorisopalveluissa NYT – Nokian kaupunki sivustolle. 

Klo 16–21  jamit tilaillan yhteydessä
Nuorisotila Nuksu, PIrkkalaistori 1.
Nuksun sohva-alueelle viritetään bändikamat (sähkökitara, sähköakustinen kitara, basso, ukulelet, koskettimet, cajon ja mikkejä), joita on mahdollista soitella yksin tai yhdessä. Tuu rokkaamaan meidän kanssa!  Tapahtuma on 6.-luokkalaisille–17 vuotiaille. 

Keskiviikko 28.2.

klo 10–16 & 17–19 Wibit-rata
Uimahallilla, Välikatu 24.
Tasapainoa ja kehonhallintaa vaativa taitorata syvässä altaassa. Rata on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja aikuisille. Uintimaksulla radalle. 

klo 14–15:45 Curling tutuksi!
Kattokeskus Areena- Nokian jäähalli, Nokia2 –halli, Hinttalankatu 6.
Tervetuloa kokeilemaan Curlingia, tapahtumassa on ohjausta niin perinteisen curlingin kuin pyörätuolicurlingin pariin. Tapahtuma on suunnattu kaikille yli 10-vuotiaille, sopii myös aloittelijoille. Ota mukaan sisäpelikengät tai puhtaat kengät. Tapahtuma on maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ohjauksesta vastaa: NoU ringette/Tampereen Curling 

klo 14.00 ja 17.30 Etunäyttämö: Jaakoppi-tonttu ja lukihäiriön riesa  
Hiomo –sali, Virta, Välikatu 11.
Jaakoppi-tonttu tapaa lukuhetkeä viettävät ystävänsä kirjastossa. Jaakoppi liittyy ystäviensä seuraan, mutta mikä kumma tuntuu kaikkia kirjoja vaivaavan, kun Jaakoppi ei pysty niitä lukemaan? Siinäpä onkin pähkinä purtavaksi, jota ystävykset alkavat yhdessä selvittämään! Vapaa pääsy, ei vaadi paikkavarausta ennakkoon. 

Klo 12–21 Leiripäivä!
Nuorisotila Nuksu, PIrkkalaistori 1.
Nuksu on avoinna nuorille koko päivän klo 12- 21. Ohjelmassa on mm. yhteinen brunssi ja paljon muuta. Leiripäivä on 6.-luokkalaisille-17 vuotiaille. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista, ja tulla saa mihin aikaan vaan haluaa. Tarkemmat tiedot päivitetään
Nuorisopalveluissa NYT – Nokian kaupunki sivustolle sekä somekanavalle @nuorisotilanuksu 

Klo 17–18 Perheliikunta: Vauhtia varpaisiin!
Alhoniityn koulu, Nokitie 3.
Tunnilla pääsee ohjatusti liikkumaan ja leikkimään yhdessä oman aikuisen kanssa. Ohjauksesta vastaa Nokian Mammat. 

Torstai 29.2.

klo 9:30–10:15 Perhesirkus
Uimahallilla painisalissa, Välikatu 24
Koko perheen yhteinen liikuntahetki, jossa temppuillaan, leikitään ja harjoitellaan erilaisia sirkusvälineitä käyttäen. Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Sisäänkäynti uimahallin kassan kautta, josta saat kulkukortin. 

Klo 9.30  Karataan sirkukseen! -toiminnallinen satutunti
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Välikatu 11, Hiomo-sali, 1 krs.
Kirjaston oma sirkus Libraria vie osallistujat kokemaan sirkuksen tunnelmaa ja toivoo osallistujien pukeutuvan teeman mukaisesti. 
Satutunnin inspiraationa on toiminut Kirsi Kunnaksen Sirkukseen! -teos. Esitys on osa Kirsi Kunnas 100 –juhlavuotta. 

klo 13–14 Extra hyppytunti + SUP-laudat
Uimahallilla, Välikatu 24.
Kaikki kuntoaltaan hyppykorokkeet (1m, 3m ja 5m) avoinna. Lisäksi pääset kokeilemaan sup-laudoilla melomista. Maksu 5–16-vuotiailta 1€ klo 12:30–13.30 välisenä aikana. Omatoimista hyppelyä, valvoja paikalla. Suunnattu uimataitoisille lapsille ja nuorille. 

Klo 13 ja klo 16 Pakohuone
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, monitoimihuone, 2.krs. Hätkitie 6.
Helsingin Tähtitorninmäeltä on löytynyt ruumis, ja epäilty murhaaja on vangittu. Olette saapuneet rikoksesta epäillyn salaiseen piilopaikkaan, josta käy ilmi tämän syvä intohimo dekkarikirjallisuutta kohtaan. Rikostutkijat eivät ole löytäneet pitäviä todisteita, ja epäilty joudutaan vapauttamaan hetkenä minä hyvänsä. Auttakaa selvittämään murhamysteeri! Pakohuonepeli on lainassa Suomen Kirjainstituutilta Sastamalasta. Pelin suositusryhmäkoko on 2–6 henkilöä ja yksi peli kestää 20 minuuttia. Huom. Suositusikäraja 12 vuotta. Kokoa ryhmä ja ilmoittaudu kirjaston infoon (puh. 050 395 8823). 

Klo 14–17 Pulkkamäkeen Penttilänpellolle
Penttilänpelto, HInttalankatu 2.
Lähde yhdessä nuorisopalveluiden kanssa pulkkamäkeen Penttilänpellolle. Nuorisopalvelut tuovat paikalle muutaman pulkan ja liukureita. Omat pulkat saa myös ottaa mukaan. Tarjolla lämmintä juotavaa! Tapahtuma on 6. -luokkalaisille–17vuotiaille.Ilmoittautumislinkki pulkkamäkeen sekä tarkemmat tiedot päivitetään Nuorisopalveluissa NYT – sivustolle sekä instagramiin @nuorisotilanuksu, @nuortennokia ja @harjuniityn_nuorisotila.

klo 16–21 Nuorisotila Nuksulla after ski- teemaiset bileet.
Illan aikana päihdevisaa, mocktailbaari, karaokea ja muuta teemaan sopivaa ohjelmaa. Tapahtuma on 6.-luokkalaisille-17 vuotiaille. Tarkemmat tiedot päivittyvät
Nuorisopalveluissa NYT sivustolle sekä instagramiin @nuorisotilanuksu.

klo 15:30–16 Kevyt vesijumppa avoin
Uimahallin terapia-altaassa, Välikatu 24.
Tunti on kevyt ja sopii myös vasta-alkajille. Hinta 3€ +uimahallimaksu, ei ennakkoilmoittautumista. Jumppapaikkojen myynti alkaa uimahallin kassalta 1h ennen jumpan alkua. Max 25hlö. 

klo 18–18:45 Sporttivesijumppa
Uimahallin terapia-altaassa, Välikatu 24.
Tehokas ja vaihteleva jumppa. Hinta 4€ + uimahallimaksu. Paikka jumpalle tulee varata ennakkoon kaupungin nettisivuilta. 

Perjantai 1.3.

klo 10, klo 12 ja klo 15 Pakohuone
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Härkitie 6, monitoimihuone, 2.krs.
Helsingin Tähtitorninmäeltä on löytynyt ruumis, ja epäilty murhaaja on vangittu. Olette saapuneet rikoksesta epäillyn salaiseen piilopaikkaan, josta käy ilmi tämän syvä intohimo dekkarikirjallisuutta kohtaan. Rikostutkijat eivät ole löytäneet pitäviä todisteita, ja epäilty joudutaan vapauttamaan hetkenä minä hyvänsä. Auttakaa selvittämään murhamysteeri! Pakohuonepeli on lainassa Suomen Kirjainstituutilta Sastamalasta.Pelin suositusryhmäkoko on 2–6 henkilöä ja yksi peli kestää 20 minuuttia. Huom. Suositusikäraja 12 vuotta. Kokoa ryhmä ja ilmoittaudu kirjaston infoon (puh. 050 395 8823). 

klo 17–23 Nuorisotilailta
Harjuniityn nuorisotila, Lautamiehenkatu 1.
13-17 vuotiaille. Illan ohjelma päivitetään instagramiin @harjuniityn_nuorisotila.

klo 17–23 Nuorisotilailta
Nuorisotila Nuksu, Pirkkalaistori 1.
6.-luokkalaisille–17vuotiaille (6.-luokkalaiset klo 21 saakka). Illan ohjelma päivitetään instagramiin @nuorisonuksu.

Lauantai 2.3.

klo 10:30–11:30 Koko perheen pallokoulu
Viholan koulu, Toukokatu 1
Tunnilla pelaillaan ja opetellaan välineiden käsittelytaitoja leikin lomassa. Maksuton, ei ilmoittautumista. Ohjauksesta vastaa Nokian Krp. 

klo 10:45–11:30 Sporttivesijumppa
Uimahallin terapia-altaassa, Välikatu 24.
Tehokas ja vaihteleva jumppa. Hinta 4€ + uimahallimaksu. Paikka jumpalle tulee varata ennakkoon kaupungin nettisivuilta. 

klo 14–15 Hyppytunti + SUP-laudat
Uimahallilla, Välikatu 24.
Kaikki kuntoaltaan hyppykorokkeet (1m, 3m ja 5m) avoinna. Lisäksi pääset kokeilemaan sup-laudoilla melomista. Maksu 5–16-vuotiailta 1€ klo 13:30–14:30 välisenä aikana. Omatoimista hyppelyä, valvoja paikalla. Suunnattu uimataitoisille lapsille ja nuorille. 

klo 15–17 Perhetemppu Kuperkeikka
Nokian koulu, Puutteenkuja 5
Tunnilla pääsee temppuilemaan erilaisilla telinevoimisteluvälineillä. Paikalle voi saapua joustavasti oman aikataulun mukaan, kyseessä on kahden tunnin vuoro. Ohjauksesta vastaa Kalypso Vesitanssikoulu Oy.

klo 14 Heinähattu, Vilttitossu ja kana –elokuva / Filmipyörä
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Hiomo –sali, Välikatu 11.
Lisätietoja: Filmipyörä tuo jälleen Virtaan uutuuselokuvia 

klo 17–23 Nuorisotilailta
Harjuniityn nuorisotila, Lautamiehenkatu 1.
13-17vuotiaille. Illan ohjelma päivitetään instagramiin @harjuniityn_nuorisotila.

Sunnuntai 3.3.

Klo 13 Heinähattu, Vilttitossu ja kana –elokuva / Filmipyörä 
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Hiomo –sali, Välikatu 11.
Lisätietoja: Filmipyörä tuo jälleen Virtaan uutuuselokuvia

klo 14–14:45 Sporttivesijumppa
Uimahallin terapia-altaassa, Välikatu 24.
Tehokas ja vaihteleva jumppa. Hinta 4€ + uimahallimaksu. Paikka jumpalle tulee varata ennakkoon kaupungin nettisivuilta. 

Klo 15–17 Koko perheen pallokoulu
Harjuniityn liikuntahalli, Lautamiehenkatu 1.
Tunnilla pelaillaan ja opetellaan välineiden käsittelytaitoja leikin lomassa. Maksuton, ei ilmoittautumista. Ohjauksesta vastaa FC Nokia. 

Muutokset mahdollisia.

Filmipyörän elokuvat 2.-3.3.2024; Heinähattu, vilttitossu ja kana, Myrskyluodon Maija, Luottomies-elokuva: All In, Syke-elokuva: Särkynyt sydän.