Lasten ja nuorten liikunta

Ohjaus omahoitoon liikunnan keinoin

 Tutustu lasten liikuntasuosituksiin ja liikuntafaktoihin UKK instituutin sivuilta

 

Yksilöllinen liikuntaneuvonta

Nokian kaupungin liikuntapalvelut järjestää kuntalaisille maksutonta liikunta- ja elintapaneuvontaa. Se on tarkoitettu terveytensä kannalta liian vähän liikkuville nokialaisille ja vastaanotolle voi tulla joko yksin tai yhdessä perheen/kaverin kanssa. Liikuntaneuvontaan ei ole ikärajaa.

 

Liikunnan ryhmätoiminta

  • Kaupungin perhe liik-kiss ryhmät ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Voitte osallistua ryhmän toimintaan silloin kuin teille sopii. Ryhmät on tarkoitettu koko perheelle eikä osallistumiseen ole ikärajaa.
  • Kaupungin perheuinti ja uimakoulut on tarkoitettu uimataidottomille lapsille. Perheuintiryhmä on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Uimakoulut on tarkoitettu 5 vuotta täyttäneille lapsille ja ne järjestetään ilman vanhempia. Uintiryhmät ovat maksullisia ja niihin pitää ilmoittautua ennakkoon ennen kauden alkua.
  • Harrastamisen Nokian mallin tarkoitus on madaltaa kouluiskäisten harrastamisen kynnystä tuomalla harrastukset omalle koululle koulupäivän yhteyteen. Tavoitteena on löytää kaikille lapsille harrastus. Harrastamisen mallin harrastuslukujärjestyksestä löydät yläkoulujen, alakoulujen ja avointen harrastusryhmien järjestettävien ryhmien kellonajat ja sijainnit.
  • Nokialaiset liikunta- ja urheiluseurat ovat merkittävä lasten ja nuorten liikuttaja Nokialla.
  • Pirkan opiston liikuntaryhmissä on tarjontaa myös lapsille ja lapsiperheille. Ryhmät ovat maksullisia ja niihin ilmoittaudutaan ennakkoon ennen kauden alkua.
  • Yksityiset liikunnantarjoajat

 

Retkeilypaikat, luontokohteet

 

Urheilukentät, urheilupaikat, kuntosali

Kaupungin ylläpitämillä liikuntapaikoilla pääset liikkumaan helposti ja edullisesti.  Seuraavista linkeistä pääset tutustumaan paremmin kyseisiin palveluihin.

 

Muuta: 

Nokian kirjaston liikuntavälinelainaamosta voit lainata kirjastokortilla monenlaisia välineitä kuten lasten sukset, potkupyörän, pyöräperäkärryn tai vaikka slacklinen.