Vanhustenviikko Nokialla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenviikko ja -päivä ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia. Tänä vuonna Vanhustenviikkoa vietetään 3.-10.10.2021 teemalla ”Luonto antaa voimaa”.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, elli toisin mainittu. Vanhustenviikon juhlaan tulee ilmoittautua ennakkoon, muihin tapahtumiin ei tarvita ilmoittautumista.

Maanantai 4.10.

klo 10.30 NokFox soittaa mukavaa tanssimusiikkia
Lähitori Setori, Maununkatu 10.

klo 11-13 Hyvinvointia ja terveyttä lähiluonnosta: luontoretki Ruutanajärvellä
Ruutanan luontopolku lähtee Haukankadun päässä sijaitsevalta parkkipaikalta. Kokoontuminen Ruutanajärven nuotiopaikalle, josta lähdetään liikkeelle yhdessä oppaan kanssa kiertämään järveä. Opas kertoo alueesta ja matkan varrella tehdään yhdessä luontoteemainen rentoutusharjoitus. Kierros päättyy nuotiopaikalle, jossa on nuotion lämmössä kahvia tarjolla. Omien kävelysauvojen käyttäminen reitillä on suotavaa. Reitti ei ole esteetön. Opastuksen toteuttaa Vanamo Hiking yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Tiistai 5.10.

klo 10-12 SeniorSurf-päivä
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Härkitie 6.
E-lehtien esittelyä. Kirjaston tietokoneilla tai langattomassa verkossa voit lukea digitaalisina näköisversioina hankittuja kotimaisia sanomalehtiä (ePress) ja kotimaisia aikakauslehtiä (eMagz). PressReader-palvelusta löydät tuhansia pääosin ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. SeniorSurf-ohjelman järjestää Nokian kaupunginkirjasto.

klo 10.30 Kulttuurituokio: Minni & Meripojat soittaa ja laulaa
Lähitori Setori, Maununkatu 10.

klo 12 Metsäkirkko
Urhatun ranta, Urhatuntie 80. Valtakunnallisen vanhustenviikon Metsäkirkko Urhatun pihapiirissä. Sananjumalanpalveluksen lisäksi rannassa kiertää Ajatustenpolku. Kahvitarjoilu.
Tilaisuuden järjestää Nokian seurakunta.

Keskiviikko 6.10.

klo 10.30 Tuolijumppa
Lähitori Setori, Maununkatu 10. Ohjaajana fysioterapeutti Maria.

klo 13-14.30 Vanhustenviikon juhla
Kerhola, Souranderintie 13. Koronatilanteen vuoksi juhlatilaan voidaan ottaa rajallisesti yleisöä, joten Kerholan saliin tulee varata paikka ennakkoon verkossa: Ilmoittaudu juhlaan Lyytissä tai puhelimitse vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelusta (avoinna arkisin klo 9-15) p. 03 5652 0100 ja 050 3958817.

Juhlaa voi seurata myös verkon välityksellä tietokoneella tai mobiililaitteella Nokian kaupungin YouTube-kanavalla. Suosittelemme etäosallistumista!

Juhlaohjelma:

Avaus: Hans Lönnqvist, Vanhusneuvoston ja Linnavuoren Tehtaiden Eläkeläisyhdistys ry:n puheenjohtaja
Juhlapuhe: Minna Ala-Heikkilä, toimittaja.
Nokian kaupungin tervehdys: Asta Engström, vapaa-aikajohtaja
Esiintyjinä eläkeläisjärjestöjen kuorot ja ohjelmaryhmät.
Tilaisuuden juontaa Raimo Valkama.
Kahvitarjoilu.

Juhlan järjestävät Nokian kaupungin kulttuuripalvelut, Vanhusneuvosto ja ikäihmisten palvelut yhteistyössä nokialaisten eläkeläisjärjestöjen kanssa.

Torstai 7.10.

klo 10 Ikäihmisten ulkoilupäivä
Lähtö jäähallin pihasta, Hinttalankatu 6. Aloitamme päivän klo 10 Penttilänpellon kierroksella. Kävelyn jälkeen siirrymme ohjatusti SPR Nokian osaston tiloihin Pirkkalaistorille, jossa on tarjolla hernekeittoa, kahvia ja pannukakkua. Ruokailun lomassa nautitaan musiikista Pasi Heinon tulkitsemana. Ulkoilupäivän järjestää Suomen Punaisen ristin Nokian osasto ohjelmayhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

klo 10.30 Yleisöluento: Ikäihmisten ravitsemus
Lähitori Setori, Maununkatu 10. Luennoitsijana Hilla Martikainen, ravitsemusterapeutti.

Perjantai 8.10.

klo 6-20 Ikäihmisten uintipäivä
Nokian uimahalli, Välikatu 24. Vanhustenviikon kunniaksi ikäihmisten uintiliput 1 €. Osta kertalippu kassalta, etu ei ole käytettävissä sarjakorteilla. Uintipäivän tarjoaa Nokian kaupungin liikuntapalvelut.

klo 10.00 Bingo ja klo 11-12 Torikauppias Taina paikalla
Lähitori Setori, Maununkatu 10.

Esteettömyys

Tilaisuudet ovat liikuntaesteettömiä, ellei toisin mainittu. Tarkempaa tietoa olosuhteista voi tiedustella suoraan tilaisuuksien järjestäjiltä.

Koronainfo

Noudatamme koronavirustartuntojen torjumiseen liittyviä viranomaisohjeita ja –suosituksia.

Muistilista tilaisuuksiin tullessasi:

  • Älä tule sairaana
  • Pidä riittävä etäisyys muihin asiakkaisiin
  • Yski tai aivasta kertakäyttöliinaan ja pese heti kädet
  • Tervehdi ilman kättelyä
  • Pidä maskia tilaisuuden ajan
  • Huolehdi käsihygieniasta: pese kädet tai käytä käsihuuhdetta sisään tullessa
  • Suosittelemme Koronavilkku-sovelluksen käyttöä

Vanhustenviikon Nokian ohjelmasta vastaa Vanhusneuvosto ja tapahtumia koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut. Ohjelma syntyy yhteistyössä eläkeläis- ja kansalaisjärjestöjen, Nokian seurakunnan ja Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluiden sekä ikäihmisten palveluiden kanssa.