Vanhustenviikko Nokialla

Valtakunnallista Vanhustenviikkoa vietettiin 6.-13.10.2019 teemalla "Varaudu vanhuuteen". Nokialla oli viikon ajan tarjolla monipuolista, ikääntyneille tarkoitettua ohjelmaa.

Vanhustenviikon avoimessa ohjelmassa oli mukana kaikkiaan 23 tilaisuutta, joissa vieraili viikon aikana yli 1400 kävijää. Uintipäivää ja avoimia liikuntaryhmiä lukuun ottamatta ohjelma on osallistujille maksutonta. Yleisömäärällisesti suurimpia tilaisuuksia olivat Ikävinkki – messut (450), Vanhustenviikon juhla (370) ja ikäihmisten uintipäivä (155). Viidettä kertaa järjestetyillä Ikävinkki -messuilla oli mukana 40 paikallista palveluntarjoajaa, yritystä ja yhteisöä.

Vanhustenviikon ohjelmasta vastaa Nokian kaupungin vanhusneuvosto ja tapahtumia koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut. Ohjelma syntyy yhteistyössä eläkeläis- ja kansalaisjärjestöjen, Pirkan opiston, Nokian seurakunnan ja Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluiden sekä ikäihmisten palveluiden kanssa.

Seuraavan kerran Vanhustenviikkoa vietetään 4.-11.10.2020. Koronavirusepidemian vuoksi syksyllä 2020 ei järjestetä yhteistä Vanhustenviikon juhlaa Kerholassa eikä Ikävinkki-messuja.