Lasten ja nuorten ruokailu

Voit vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin monipuolisen ja säännöllisen arkiruokailun sekä yhdessä syömisen avulla. Tältä sivustolta löydät tietoa ja tukea lapsiperheiden ja nuorten terveyttä tukevaan ruokailuun, syömisen pulmiin sekä painonhallintaan.

Testaa tilanne

  • Oman perheen syömistottumuksia on hyvä pysähtyä välillä pohtimaan. Meidän perheen ruokailutottumukset -testin avulla huomaat, mitkä asiat ovat jo nyt hyvin ja millaisia asioita voisi jatkossa huomioida enemmän.
  • Hyvän syömisen taitoja voi opetella. Kurkkaa linkin kautta, miten monipuolisen, säännöllisen, kohtuullisen ja joustavan syömisen taidot teidän perheessänne näkyvät ja mitä taitoja olisi hyvä vielä vahvistaa?

Hae tukea muutokseen

Vinkkejä arjen haasteisiin

Mutkistunut suhde syömiseen tai omaan kehoon?

 

Yksilöllinen neuvonta ja tuki

  • Äitiys- ja lastenneuvola tukee ruokavalioon, syömiseen ja elintapoihin liittyvissä asioissa lapsiperheitä ja lasta odottavia.
  • Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto tukee ja auttaa syömiseen, painoon ja kehonkuvaan liittyvissä asioissa lapsia, nuoria ja heidän perheitään.
  • Ravitsemusterapeutin vastaanotolle ohjaudutaan terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä. Ravitsemusterapeutti antaa yksilöllistä ohjausta ravitsemukseen ja syömiseen liittyvissä ongelmatilanteissa ja tukee asiakasta muutoksissa.

 

Tutkittua tietoa ja suosituksia