Kirjasto kulttuuripolulla

Nokian Kulttuuripolku on suunnitelma lasten ja nuorten kulttuurikasvatuksesta Nokialla. Kulttuuripolkua toteuttavat Nokian kaupungin sivistyspalveluiden kulttuuri- ja kirjastopalvelut, varhaiskasvatus ja perusopetus. Kulttuuripolun sisältöjä toteutetaan yhdessä lukuisten eri toimijoiden kanssa. Varhaiskasvatuksen kulttuuripolku etenee teemavuosittain, perusopetuksessa edetään vuosiluokittain ja taiteenaloittain.

Kulttuuripolun kokonaiskuvasta vastaa kulttuurikoordinaattori Pia Keltti. Myös kirjasto on mukana tuottamassa Nokian Kulttuuripolun sisältöjä monin tavoin.

 

Kirjasto varhaiskasvatuksen kulttuuripolulla

Varhaiskasvatuksen kulttuuripolulla on joka vuosi tietty, vaihtuva teema. Tulevina vuosina teemat liittyvät taiteisiin. Kirjastopalveluiden yhteyshenkilönä toimii kirjastopedagogi Kaisa Salomaa.

 

Kirjasto perusopetuksen kulttuuripolulla

Nokian Kulttuuripolku etenee perusopetuksessa vuosiluokittain ja taiteenaloittain. Kirjastopalveluiden yhteyshenkilönä toimii erikoiskirjastonhoitaja Marjo Laakkonen.

Vuosiluokkien teemat ovat:

1. lk nukketeatteri
2. lk sirkus
3. lk musiikki
4. lk sanataide
5. lk kotiseutuhistoria (Hinttalan kotiseututalo) ja/tai tanssi
6. lk kotiseutuhistoria (tehtaiden Nokia)
7. lk ympäristötaide
8. lk teatteri
9. lk luova työ ammattina (teema voi vaihdella vuosittain)

Kirjaston kirjavinkkari kiertää kulttuuripolkuun kuuluen kaikki nelosluokat ja herättelee lukuhalut.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran auettua v. 2020, tulevat 7.-luokkalaiset tutustumaan Virran palveluihin ja samalla kirjavinkkaukseen. 8.-luokkalaisille kirjastopalvelut tarjoavat tiedonhaun opetusta.

Muita vuosiluokkia vinkataan resurssien puitteissa. Painopiste on tällöinkin 2.-luokkalaisissa ja yläkouluissa.