Harrastusryhmät, avoimet ryhmät

Täältä löydät avoimet harrastusryhmät. Harrastusryhmät ovat maksuttomia.

Sähköinen ilmoittautuminen on päättynyt. Vapaita paikkoja ja harrastusmahdollisuuksia voi tiedustella koko kauden ajan harrastuskoordinaattorilta.

Päivitetty 27.9.2022. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Keskusurheilupuisto, maanantai klo 16.00-17.00, 7.-9.lk, frisbeegolf

Harrastuksessa harjoitellaan frisbeegolfin tekniikoita ja sääntöjä, sekä yleistä lajietikettiä. Heitetään kierroksia, leikitään ja kisaillaan erilaisissa frisbeegolfin taitoja vaativissa kisoissa. Ohjaaja pystyy antamaan vinkkejä jo enemmänkin heittäneille nuorille. Punaisena lankana ja tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin nuorten innostaminen liikkumaan ja ulkoilemaan, sekä nostaa frisbeegolfin suosiota nuorten keskuudessa.

Ryhmään otetaan 20 oppilasta.

Ohjaus Atte Ojala

Virran Hiomo-sali, tiistai klo 15.30-16.30, 4.-6.lk, tanssi

Lasten tanssissa liikutaan monipuolisesti yhdistelemällä erilaisia tanssilajeja ja liikuntamuotoja. Samalla opimme rytmiikkaa, silmän ja käden yhteistoimintaa ja toisen huomioimista. Käytämme liikkeen tai rytmin ilmentämiseen myös valikoituja välineitä, kuten palloja ja huiveja.

Ryhmään otetaan 20 oppilasta.

Ohjaajana Jarno Jokela Kaje

Virran Hiomo-sali, tiistai klo 16.30-17.30, 1.-3.lk, tanssi

Lasten tanssissa liikutaan monipuolisesti yhdistelemällä erilaisia tanssilajeja ja liikuntamuotoja. Samalla opimme rytmiikkaa, silmän ja käden yhteistoimintaa ja toisen huomioimista. Käytämme liikkeen tai rytmin ilmentämiseen myös valikoituja välineitä, kuten palloja ja huiveja.

Ryhmään otetaan 20 oppilasta.

Ohjaajana Jarno Jokela Kaje

Virran pajatila, tiistai klo 16.30-18.00, 4.-6.lk, mediapaja

Tule mukaan animaatio- ja elokuvapajaan. Mediapajassa pääset tutustumaan miten animaation hahmot heräävät eloon, miten voit olla jättiläinen tai kadota tuhkana ilmaan. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja tule tekemään omia animaatioita, elokuvapätkiä ja tehosteita.

Ryhmään otetaan 12 oppilasta.

Ohjauksesta vastaa Pirkanmaan elokuvakeskuksen Kalle Lehtinen

Keskusurheilupuisto, keskiviikko klo 15.30-16.30, 4.-6.lk, frisbeegolf

Harrastuksessa harjoitellaan frisbeegolfin tekniikoita ja sääntöjä, sekä yleistä lajietikettiä. Heitetään kierroksia, leikitään ja kisaillaan erilaisissa frisbeegolfin taitoja vaativissa kisoissa. Punaisena lankana ja tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin lasten innostaminen liikkumaan ja ulkoilemaan, sekä nostaa frisbeegolfin suosiota lasten keskuudessa.

Ryhmään otetaan 20 oppilasta.

Ohjaus Atte Ojala

Keskiviikko klo 16.00-17.00, 7.-9.lk, kuntosali, Easyfit

Monipuolista kuntosaliharjoittelua ottaen huomioon eri lihaskuntoharjoittelun muodot. Tavoitteena lihaskunnon kehittäminen, säännöllinen ja monipuolinen harjoittelu ohjatusti/valvotusti, sekä uuden harrastuksen löytäminen, joka jatkuisi pidempäänkin.

Ryhmään otetaan 10 oppilasta.

Ohjaajana Matti Ovaska, Easyfit

Nuijamiestentien liikuntatila, torstai klo 15.30-16.30, 4.-6.lk, sirkuksen vapaavuoro

Vapaavuorolla on mahdollista kokeilla ohjaajan opastuksella erilaisia lajeja matalalla kynnyksellä ja mahdollisesti innostua liikunnallisesta elämäntavasta. Lajeina on tarjolla lattia-, ilma- ja pariakrobatiaa sekä jongleerausta, flow- ja kontaktivälineitä, tanssia ja joogaa.

Ryhmään otetaan 20 oppilasta.

Ohjaajana toimii Gaija Circuksen Cilla Kettunen

Virran Hiomo-sali, torstai klo 15.45-16.30, 1.-6.lk, lastenjooga

Lasten jooga on liikettä, leikkiä ja rentoutumista. Se on iloista tekemistä ja olemista. Lasten joogassa joogataan joogasadun kautta. Jooga-asanat ovat lapsen kehitykselle sopiviksi katsottuja. Lisäksi on myös muita liikkeitä, jotka tukevat lapsen omaa joogaharjoitusta.

Lasten joogan tavoitteena on auttaa lasta säilyttämään ja kehittämään lapsen luonnollista liikkuvuutta, hengitystä ja liikkumisen iloa. Lasten joogatunneilla harjoitetaan kehotietoisuutta, annetaan tilaa luovuudelle ja mielikuvitukselle sekä harjoitellaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Harjoittelemme myös rentoutumista ja keskittymistä.

Joogatunneilla lapset saavat olla osallisia joogatuntien suunnittelussa toiveita esittämällä. Ohjaajan tehtävänä on koko ajan olla läsnä ja havainnoida lasten keskittymistä ja jaksamista sekä tarpeen mukaan myös muuttaa suunnitelmiaan. Lapset saavat mm. nostaa itse eläinjoogakortteja tai rentoutumiskortteja ja näin myös osallistua konkreettisesti tunnin rakenteeseen.

Lasten jooga sopii kaiken tasoisille liikkujille ja aiempaa kokemusta ei tarvita.

Ryhmään otetaan 15 oppilasta.

Ohjaajana Saimi Toivonen

Virran Hiomo-sali, torstai klo 16.45-17.30, 7.-9.lk, nuortenjooga

Nuortenjooga on liikettä, rentoutumista, iloista tekemistä ja olemista. Nuortenjoogan tavoitteena on auttaa nuorta säilyttämään ja kehittämään luonnollista liikkuvuutta, hengitystä ja liikkumisen iloa. Lisäksi joogasta voi saada työkaluja teini-iän tuomia fyysisiä, psyykkisiä ja emotionaalisia myllerryksiä vastaan.

Nuorten joogatunneilla harjoitetaan kehotietoisuutta, annetaan tilaa luovuudelle ja mielikuvitukselle sekä harjoitellaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Harjoittelemme myös rentoutumista ja keskittymistä. Jooga-asanoista valitaan nuorille sopivia ja heidän taitotasonsa otetaan huomioon tunnin rakentamisessa.

Nuorten jooga ei sisällä minkäänlaista kilpailuasetelmaa eikä se ole millään tavalla suorituskeskeistä. Jooga sopii kaiken tasoisille liikkujille ja aiempaa kokemusta ei tarvita.

Ryhmään otetaan 15 oppilasta.

Ohjaajana Saimi Toivonen

Ilmoittaudu nuortenjoogaan