Ryhmät Virrassa

Järjestämme Virrassa opastuksia ja ohjelmaa sekä avoimina yleisötilaisuuksina että erikseen tarjottavina palveluina. Sekä opastuksiin että muihin ryhmien palveluihin tulee varata ajat ennakkoon ruuhkien välttämiseksi sekä koronaepidemian vuoksi.

 

Ihmiset ovat kokoontuneet Virran ryhmätyöhuoneeseen.
Kuva: Mikko Ovaska

Yleisölle avoimia opastettuja kierroksia syksyllä 2020

Opastetuille kierroksille otetaan 15 osallistujaa / kierros. Varaa oma paikkasi kierrokselle Lyytistä www.lyyti.fi/reg/Opastukset_Virrassa tai arkisin klo 9-15 vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelusta (Virran 1.krs).

  • Ossi Somma: Näinkö tässä kävikin? -näyttelyyn ja Ossi Somman mittavaan tuotantoon johdattavat Nokian ja Pirkkalan Matkailuoppaat ry:n oppaat. Kierroksia järjestetään ma 24. – pe 28.8. klo 17 ja 18.
  • Taide Virrassa: Virtaan on sijoitettu useita taideteoksia. Kierroksella kuulet esillä olevasta taiteesta, näyttelyistä sekä rakennuksen arkkitehtuurista ja sisustuksesta. Oppaana museosuunnittelija Hanna Westman. Kierroksia järjestetään 7.9., 28.9. ja 19.10. klo 17 ja 18.
  • Harlekiini ja häränkallo: Martti ja Sirkka-Liisa Helinin taidekokoelmaa esittelevää näyttelyä esittelee näyttelyn suunnitellut museosuunnittelija Hanna Westman. Kierroksia järjestetään 21.9. ja 12.10. klo 17 ja 18.
  • Kertomus Nokiasta: Näyttelyä esittelee sen käsikirjoittaja, nokialainen tietokirjailija ja historiantutkija Keijo Rantanen. Kierroksia järjestetään 14.9., 5.10. ja 26.10. klo 17 ja 18.

 

Palvelut kouluille ja varhaiskasvatukselle

Virrassa järjestetään monipuolista ohjelmaa kouluille ja varhaiskasvatukselle. Ohjelmasta vastaavat kirjasto-, kulttuuri- ja nuorisopalvelut yhteistyökumppaneineen. Myös osa Nokian kulttuuripolun ohjelmasta järjestetään Virrassa. Ohjelmaa täydennetään lukuvuoden aikana, ja täydennyksistä ilmoitetaan opettajille Wilmassa.

VARHAISKASVATUS

Satuhetket ja kirjaston palvelut varhaiskasvatukselle. Varaukset sähköpostitse erikoiskirjastonhoitaja Marjo Laakkoselta (etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi). Samalla kertaa on mahdollista tutustua kirjaston lastenosastoon, käydä läpi kirjastossa toimimista sekä osallistua lyhyeen satuhetkeen oman ryhmän kanssa, riippuen käytettävissä olevasta ajasta.

Emme järjestä yleisiä satutuokioita syksyllä 2020 kiristyneiden koronaohjeistuksien mukaisesti.

Lue minut –näyttely 7.9. – 17.10., omatoiminen (ei opasta) ja toiminnallinen tutustuminen näyttelyyn, joka on oodi kirjoille, tarinoille ja inspiroitumiselle. Näyttelyssä kierretään siellä olevien tehtävien kanssa vapaasti valittavassa järjestyksessä. Ruuhkia välttääksemme ryhmien tulee varata aika näyttelyyn tutustumiseen aamupäivien osalta. Ryhmäkoko on 15, joten varaa vain tarvitsemasi määrä paikkoja, sillä näyttelyyn voi tutustua useampi pienryhmä kerrallaan eri tehtävien parissa. Varaukset alkavat ti 8.9. klo 9 Lyytissä: www.lyyti.in/Lueminutvaraukset


PERUSOPETUS

 

1. luokat
Tutustuminen kirjaston palveluihin ja tiloihin, käydään läpi kirjastossa toimimista. Varaukset alkavat 1.9., linkki Lyytiin: https://www.lyyti.in/1luokka

1. – 8.luokat
Lue minut –näyttely 7.9. – 17.10., omatoiminen (ei opasta) ja toiminnallinen tutustuminen näyttelyyn, joka on oodi kirjoille, tarinoille ja inspiroitumiselle. Näyttelyssä kierretään siellä olevien tehtävien kanssa vapaasti valittavassa järjestyksessä. Ruuhkia välttääksemme ryhmien tulee varata aika näyttelyyn tutustumiseen aamupäivien osalta. Ryhmäkoko on 15, mutta koululuokat voivat tulla kokonaisina. Varaukset alkavat ti 8.9. klo 9 Lyytissä: www.lyyti.in/Lueminutvaraukset

2., 3., 5., 6. ja 8.luokat
Tutustumiskierros Virran palveluihin. Kierroksella kierrät monialaiseen henkilökuntaamme kuuluvan oppaan johdolla taloon tutustuen. Kierroksella kuulet Virran palveluista, tiloista, näyttelyistä sekä Virrassa esillä olevasta taiteesta, rakennuksen arkkitehtuurista ja sisustuksesta. Varaukset alkavat 1.9., linkki Lyytiin: https://www.lyyti.in/opastusvierailu

4.luokat
• Opastettu kierros Lue minut –näyttelyyn 7.9. – 17.10. sekä Sanataideyhdistys Yöstäjä ry:n työpaja (Kulttuuripolku). Varaa aika (90min.) ryhmällesi 30.8. mennessä: www.lyyti.in/Kulttuuripolku_LueMinut_Sanataidepaja
• Kirjavinkkaukset keväällä 2021 (Kulttuuripolku). Varaukset alkavat vuodenvaihteessa.

5.luokat
• Kirjailijavieraana Johanna Hulkko (Kulttuuripolku). Saman vierailun yhteydessä tutustut Virran monipuolisiin palveluihin kirjastohenkilökunnan kanssa. Vierailu on suunnattu erityisesti niille, joilta se peruuntui keväällä 4.luokalla. Varaa aika luokallesi (90min) 30.8. mennessä. www.lyyti.in/Kulttuuripolku_5lk_Kirjailijavieras

5. – 9.luokat, lukio ja Tredu
• Opastetut kierrokset elokuussa Ossi Somman näyttelyssä Näinkö tässä kävikin? Varausaika on päättynyt.

7.luokat
• Nokianvirran koulun 7.luokkien ryhmäytykset Virrassa elokuussa / nuorisopalvelut
• Emäkosken koulun 7. luokkien teemapäivä Virrassa pe 4.9. Luokat kiertävät erikseen sovitun aikataulun mukaisesti tutustumassa Virran tiloihin ja taiteeseen sekä käyvät kirjavinkkauksessa.
• 7.lk kirjavinkkaukset syksyllä 2020 (Kulttuuripolku) Nokianvirta ja Harjuniitty: Vinkkarit ovat yhteydessä kouluihin. Vinkkauksen yhteydessä kannattaa varata aikaa samalla kertaa Virran monipuolisiin palveluihin ja toimintoihin tutustumiseen.

9.luokat
• Opastetut kierrokset Harlekiini ja häränkallo –näyttelyssä, joka esittelee Martti ja Sirkka-Liisa Helinin Nokian kaupungille lahjoittamaa taidekokoelmaa (Kulttuuripolku). Samalla tutustutaan Virran monipuolisiin palveluihin. Kierroksia järjestetään loka-joulukuussa, varauksista tiedotetaan myöhemmin.

Muutokset mahdollisia

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa noudatetaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusohjeita koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.