Ryhmät Virrassa

Päivitetty 6.6.2023

Järjestämme Virrassa opastuksia ja ohjelmaa sekä avoimina yleisötilaisuuksina että erikseen tarjottavina palveluina. Opastuksiin ja muihin ryhmien palveluihin tulee varata ajat ennakkoon.

Ihmiset ovat kokoontuneet Virran ryhmätyöhuoneeseen.
Kuva: Mikko Ovaska

Kirjastopalvelut tarjoavat monipuolista ohjelmaa erilaisille ryhmille

Kirjastossa käy vuosittain paljon erilaisia ryhmiä, kuten koululuokkia ja opiskelijoita, aikuisopiskelijoita, erilaisia kuntoutujaryhmiä ja maahanmuuttajia.

  • Kirjastopalveluihin tutustuvia aikuisryhmiä pyydetään ottamaan yhteyttä informaatikko Lasse Luhtaan p. 044 486 2021 .

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Virran palvelut kouluille ja varhaiskasvatukselle

Kirjastoon ja kirjastonkäytön saloihin voi tutustua varaamalla ajan ennakkoon kirjastopalveluista lastenkirjastotiimiltä.

  • erikoiskirjastonhoitaja Marjo Laakkonen p. 040 133 4122
  • kirjastopedagogi Kaisa Salomaa p. 044 906 1232
  • kirjastovirkailija Jaana Kakkonen p. 044 486 1079

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Kulttuuripolun ohjelmaa  varhaiskasvatukselle lukuvuonna 2023–2024:

Kulttuuripolun teemana lukuvuonna 2023-2024 on musiikkikasvatus.

Päiväkodit ovat tervetulleita osallistumaan kirjaston järjestämille yleisille satutunneille torstai-aamuisin (Virta) ja perjantai-aamuisin (Linnavuoren kirjasto). Ryhmien tulee kuitenkin ilmoitta tulostaan etukäteen tilajärjestelyjen vuoksi. Toiminnallisia satutunteja voidaan mahdollisuuksien mukaan pyynnöstä järjestää ryhmille myös etänä sekä Virrassa. Ota niistä yhteyttä kirjastopedagogi Kaisa Salomaahan.

Varhaiskasvatuksen tarpeisiin on koottu kiertäviä kirjapaketteja eri aiheista. Niiden laina-aika on 2 kuukautta. Näistä kirjastopalvelujen järjestämistä palveluista löytyy tarkempi informaatio Nokian varhaiskasvatuksen kulttuuripolun Teams-kanavalta ja satutunneista kaupungin kotisivuilta.

Kulttuuripolun ohjelmaa koululaisille lukuvuonna 2023–2024:

1. luokat kirjastonkäytön opetusta kirjastoautossa
2. luokat kirjavinkkaus
4. luokat kirjavinkkaus
5. luokat toiminnallista tiedonhaun opetusta
7. luokat kirjavinkkaus
8. luokat toiminnallista tiedonhaun opetusta

  • näihin kaikkiin on etukäteisilmoittautuminen, lisätiedot erikoiskirjastonhoitaja Marjo Laakkonen p. 040 133 4122 tai kirjastopedagogi Kaisa Salomaa p. 044 906 1232.

9.lk Luova työ ammattina – miten tehdään taidenäyttely?

  • lisätiedot museo- ja kokoelma-amanuenssi Hanna Westman p. 044 48 60 979

Tarkempi kuvaus kunkin vuosiluokan kulttuuripolkuohjelmasta ilmoittautumisohjeineen löytyy kulttuuripolun sivustolta. Kulttuuripolkua toteuttavat kulttuuri- ja kirjastopalvelut, varhaiskasvatus ja perusopetus yhdessä lukuisten eri toimijoiden kanssa.

Taideopastukset koululaisryhmille

Järjestämme varhaiskasvatukselle sekä koululais- ja opiskelijaryhmille opastuksia Virran taiteesta, Martti ja Sirkka-Liisa Helinin taidekokoelmasta sekä vaihtuvissa näyttelyissä taidetila Raamissa.

  • lisätiedot ja varaukset museo- ja kokoelma-amanuenssi Hanna Westman p. 044 48 60 979

Taideopastukset sekä opastetut kierrokset Virrassa

Virtaan on sijoitettu useita taideteoksia Nokian kaupungin taidekokoelmasta, ja rakennus on arkkitehtuuriltaan ja sisustukseltaan inspiroiva vierailukohde. Martti ja Sirkka-Liisa Helinin lahjoituskokoelmasta koostettu Harlekiini ja häränkallo -näyttely on esillä taidetila Romussa. Taidetila Raamissa vaihtuvat näyttelyt tarjoavat monipuolisia taide-elämyksiä.

  • Varaa ryhmällesi opastettu kierros: museo- ja kokoelma-amanuenssi Hanna Westman p. 044 48 60 979 (etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi)