Kulttuuripalvelut

Nokian kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa asukkaille mahdollisuuksia monipuoliseen kulttuurin harrastamiseen tukemalla paikallista kulttuuritoimintaa, tuottamalla tapahtumia ja näyttelyitä sekä hallinnoimalla kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja taidekokoelmia.

Palveluiden painopiste on lasten ja nuorten kulttuurissa. Kulttuuripalveluiden koordinoima Kulttuuripolku -kulttuurikasvatusohjelma on liitetty osaksi perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen opetussuunnitelmia. Kulttuuripolkua toteuttavat Nokian kaupungin sivistyspalveluiden kulttuuri- ja kirjastopalvelut, varhaiskasvatus ja perusopetus yhdessä lukuisten eri toimijoiden kanssa.

Kulttuuripalvelut vuokraa kokoontumis- ja näyttelytiloja sekä koordinoi kulttuurihankkeita välittämällä tietoa paikallisista kulttuuritoimijoista, tapahtumien järjestämiseen liittyvistä ohjeista, käytettävissä olevista tukimuodoista ja muista resursseista.

Kulttuuritapahtumia järjestetään ympäri vuoden yhdessä eri yhteistyökumppaneiden, taiteen ammattilaisten ja paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa. Kulttuuripalvelut toteuttaa vuosittain mm. kaupungin itsenäisyyspäivän juhlan sekä veteraanipäivän tilaisuudet.