Nukketeatteri Tarinatassu

Kirjastossa toimii nukketeatteri Tarinatassu. Se on perustettu v. 2002 ja tällä hetkellä Tarinatassussa esittävät kirjaston omasta väestä kirjastovirkailija Jaana Kakkonen (perustajajäsen) ja erikoiskirjastonhoitaja Marjo Laakkonen, sekä vaihtuvia tähtiä. Nukketeatteriesitykset ovat yleensä satutunneilla.

Seuraava Tarinatassun esitys nähdään torstaina 25.11.2021 klo 9.30 Hiomo-salissa.

Tarinatassun esityksiä ovat vuosien saatossa olleet mm. Mimmi Lehmä ja Varis, Kisu Pikkukuun seikkailu, joulunäytelmä Siilin joulu ja iki-ihana satuklassikko H. C. Andersenin Ruma ankanpoika. Helmikuun Pirkkasilla 2017 Tarinatassu esitti oman versionsa Myyrän talvesta ja kesäkuussa 2017 suomalaisia eläinsatuja sekä Hölmöläistarinoita. Helmikuun Pirkkasilla 2018 esitettiin 15-vuotisjuhlavuoden esityksenä itse käsikirjoitettua Tuhkimoa. Kevään 2018 aikana Tarinatassun Kissat kirjastossa -näytelmän näkivät kaikki nokialaiset 1.-luokkalaiset Kulttuuripolkuun kuuluvana ohjelmana. Myös Lasten Pirkkasilla 2021 Tarinatassu esitti suomalaisia eläinsatuja virtuaalisesti.

Taitava käsikirjoitus- ja esittäjätiimi löytyy kirjaston omasta henkilökunnasta. Nukketeatteriesitykset ovat olleet kävijämäärillä mitattuna hyvin suosittuja.

 

Kesäinen ulkokuva nukketeatterilaisista historiallisen Hinttalan talomuseon edustalta. Kuvassa seisoo kirjaston henkilökuntaa nukketeatterisermin edessä käsinuket kädessä.
Kirjaston kesäinen nukketeatteriesitys Hinttalassa. Kuvassa: Anna-Helena, Jaana, Marjo, Jarna ja Oskari.