Taidetila Raami

Ajankohtaista

Olemme mukana Pirkanmaan Taidesuunnistuksessa la-su 20.-21.4.2024!

 

Kuplia ja ruutuja 20.4.-7.6.2024

Sarjakuvahahmot valtaavat taidetila Raamin – ja aika paljon muutakin!

Sarjakuvan avulla näyttely päästää ääneen lapset ja nuoret: Sarjakuva-aiheiset teokset ovat saaneet innoituksensa lasten ja nuorten iloista ja suruista. Inspiraation lähteinä on käytetty kirjoja, muotia ja sosiaalista mediaa. Näyttely on yllätyksellinen ja leikillinen: Mukana on ripaus huumoria, räkää ja kaikkea outoa. Taidetila Raamin lisäksi 7-20-vuotiaiden tekijöiden teoksia on esillä myös Virran kirjastokerroksissa: taloa kannattaa katsoa uusin silmin sekä sisä- että ulkopuolelta!

Kuplia ja ruutuja -näyttelyn pääosassa ovat hahmot ja henkilöt. Näyttely paljastaa pitkäjänteisen kehitystyön hahmojen taustalla. Miten ne ovat visuaalisesti syntyneet ja miten niitä on aikojen saatossa tyylitelty? Ruutu on perinteisesti nähty sarjakuvan perusosana, mutta tässä näyttelyssä hahmot karkaavat ruuduistaan. Sarjakuvahahmoihin voikin törmätä kirjaston käytävillä ja hyllyjen välissä. Näyttely nostaa esiin kuva- ja mediataidekoulun oppilaiden käsin piirtämisen innon, tuskan ja lumouksen. Teokset ovat pikkutarkkuuden ja rosoisuuden kiehtovia yhdistelmiä. Tekemisen taikaa, herkkyyttä ja kunkin taiteilijan henkilökohtaista kuvakerrontaa voi ammentaa visuaalisten päiväkirjojen sivuilta.

Näyttelyssä pääsee myös pelaamaan älypuhelinpohjaista pulmapeliä. Ratkaistavat tehtävät käsittelevät taidetta ja sarjakuvaa. Kun kaikki pulmat on ratkaistu, saa nähdä näyttelyn viimeisen salaisen teoksen. Näyttelyssä hahmot puhuvat omilla äänillään. Tervetuloa kuuntelemaan, mitä ne kertovat sinulle.

Näyttelyn on toteuttanut Pirkan opiston kuvataidekoulu ja mediataidekoulu yhteistyössä Nokian kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Näyttely on avoinna kirjasto- ja kulttuuritalo Virran aukioloaikojen mukaisesti.

Kuvassa Viktoria Järvisen teos Perhostyttö.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Virpi Timonen, suunnittelijaopettaja, Pirkan opisto, 040 133 4216, virpi.timonen@nokiankaupunki.fi

 

Ajankohtaiset vierailuohjeet

Näyttelyissä voi vierailla Virran aukiolojen mukaan vapaasti ilman ajanvarausta.

Koululaisryhmiä pyydetään ilmoittautumaan omatoimisille ryhmäkäynneille täältä: https://www.lyyti.in/kirjoituskinkerit2024

Tietoa näyttelyaikaa hakeville ja näyttelyään suunnitteleville

Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella. Lomake on avoinna ympäri vuoden, haku koskien vuotta 2023 päättyy 31.3.2022 klo 12.

Näyttelyn järjestämiseen ja ripustamiseen liittyvissä ohjeissa on mukana muun muassa tilan pohjakartta.