Uimarantojen veden laadun seurannassa on havaittu sinilevää kahdella uimarannalla


Nokian uimarantojen veden laatua tutkii Ympäristöterveys Pirteva. Seuraathan veden laadun tiedotteita uimarannoilla infotauluista tai Pirtevan verkkosivuilta.

Kennonnokan uimarannan infotaulu

(Kuvassa on esimerkki uimarantojen infotaulusta.)

Terveystarkastaja huolehtii uimarantavesinäytteiden tulokset rantojen infotauluille, ja tulokset ovat nähtävissä myös Pirtevan verkkosivuilla. Tutkimustulokset ja sinilevähavainnot päivitetään heidän sivuille tuoreeltaan.

Yli 100 kävijän rannoilta otetaan yksi vesinäyte noin kaksi viikkoa ennen uimakauden 15.6. – 31.8. alkua ja sen jälkeen kolme näytettä uimakauden aikana. Muilta pienemmiltä yleisiltä uimarannoilta otetaan kolme näytettä uimakauden aikana.

Sinilevää tarkkaillaan jokaisella näytteenottokerralla ja tarvittaessa muulloinkin. Rannalle viedään tiedote, jos vedessä on runsas sinileväkukinta. Tiedotteessa kerrotaan sinilevän terveysvaaroista ja kehotetaan välttämään uimista runsaan kukinnan aikana.

Sinilevää Kennonokan ja Vanhainkodin uimarannoilla

5.7.2024 Kennonnokan ja Vanhainkodin uimarannoille on viety tiedotteet sinilevähavainnoista: 2 = havaittu runsaasti sinilevää.

https://pirteva.pirkkala.fi/nokian-rantojen-vesinaytetulokset/

Järvien sinileväseuranta

Pirkanmaan ELY-keskus seuraa kesäkaudella Pirkanmaan järvien sinilevätilannetta. Seurantapisteiden ja kansalaishavaintojen tiedot löytyvät Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämästä verkkopalvelusta Järviwiki.

https://www.jarviwiki.fi/wiki/Etusivu