Kirjavinkkaus

Kirjavinkkauksella tarkoitetaan käytännössä sitä, että siinä houkutellaan lukemaan kertomalla kirjoista niin mielenkiintoisesti, että se herättää lukuhalun. Vinkkausta järjestetään etusijalla 2.-, 4.- ja 7.-luokille.

Kirjavinkkaus voidaan järjestää kirjastossa erikseen sovittuna luokkakäynnin yhteydessä, jolloin luokka pääsee heti lainaamaan. Vinkkari voi tulla myös luokkaan kertomaan kirjoista. Tarkemmat vinkkauspäivät ja -ajat sovitaan koulun kanssa sähköpostilla. Vinkkausta järjestetään etusijalla kulttuuripolkuun kuuluen neljäs- ja seitsemäsluokkalaisille, sekä perinteisesti 2.-luokkalaisille. Muita luokkia kannustetaan tulemaan muun muassa tutustumiskäynneille kirjastoon.

Huom. Virran tilojen ja palveluiden käytössä noudatetaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusohjeita koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Hygienia- ja turvallisuussyistä osa tiloista tai välineistä saattaa olla tilapäisesti poissa käytöstä tai käytössä rajoitetusti. Henkilökunta voi myös rajoittaa samanaikaisesti tiloissa läsnä olevien asiakkaiden määrää. Jos olet tulossa ryhmäsi kanssa kirjastoon, otathan yhteyttä etukäteen.

Virran nuoriso-osastosta kuvattu nuoria lukemassa kirjaa sohvaloossissa.
Kuva: Mikko Ovaska