Kirjavinkkaus

Kirjavinkkauksen tarkoituksena on kertoa vinkattavista kirjoista niin mielenkiintoisesti, että vinkkaus herättää kuulijassa lukuhalun. Vinkkausta järjestetään etusijalla 2.-, 4.- ja 7.-luokille.

Nokian kaupunginkirjaston kirjavinkkarit ovat Jaana, Marjo ja Kaisa. Vinkkausta järjestetään etusijalla kulttuuripolkuun kuuluen neljäs- ja seitsemäsluokkalaisille, sekä perinteisesti 2.-luokkalaisille. Muita luokkia kannustetaan tulemaan muun muassa tutustumiskäynneille kirjastoon.

Kirjavinkkaukseen varataan aika hyvissä ajoin. Kirjasto sopii aikatauluista koulujen kirjastovastaavien opettajien kanssa. Kirjavinkkaus toteutetaan joko etäyhteyksin tai kirjastossa, jolloin on samalla mahdollisuus jäädä myös lainaamaan tai tutustumaan taloon. Vinkkarit eivät enää kierrä kouluilla.

Huom. Virran tilojen ja palveluiden käytössä noudatetaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusohjeita koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Hygienia- ja turvallisuussyistä osa tiloista tai välineistä saattaa olla tilapäisesti poissa käytöstä tai käytössä rajoitetusti. Henkilökunta voi myös rajoittaa samanaikaisesti tiloissa läsnä olevien asiakkaiden määrää. Jos olet tulossa ryhmäsi kanssa kirjastoon, otathan yhteyttä etukäteen.

Muutokset mahdollisia.

Virran nuoriso-osastosta kuvattu nuoria lukemassa kirjaa sohvaloossissa.
Kuva: Mikko Ovaska