Hinttalan kotiseutumuseo

Hinttala on viehättävä museoalue ja kohtaamispaikka Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Pytinkirakennuksessa asiakkaita palvelee idyllinen Hinttalan kahvila. Pihapiiriissä olevissa aitoissa on kesäisin näyttelyitä sekä käsityöläisten kesäpuoteja, ja alueella järjestetään monipuolista ohjelmaa. Näkökulmia aikaan -näyttely tarkastelee historiallisia tapahtumia Hinttalan, Kankaantaan kylän ja Nokian perspektiivistä. Ruokamatka -näyttely kertoo ruokaperinteestä museopirtissä. Rakennuksiin ja historiaan voi kesäaikaan tutustua kesäoppaan johdolla. Museolle ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Ajankohtaista

Hinttalan kesä 2024

Hinttalan tunnelmallinen kotiseutumuseo ja Hinttalan kahvila avautuvat taas kesäkaudelle. Museoalueen toiminta aukeaa 4.6., mutta kahvila avaa ovensa jo vapunpäivänä 1.5., ja Hinttalan kesäkausi jatkuu sunnuntaihin 1.9. asti. Museoalueen toiminnot ovat kesäkaudella avoinna ti-pe klo 10-18 ja la-su klo 11-18. Oppaat opastavat museolla päivittäin aukioloaikoina asiakkaiden toiveiden mukaan, ja lauantaisin klo 13 on kaikille avoin laaja museo-opastus.

Hinttalan kesään kuuluu monipuolinen ohjelma konsertteineen ja esityksineen ja lapsille ja perheille on myös paljon ohjelmaa. Tunnelmallisen museoalueen pihalla olevassa aittarivissä on kesäkaudella 4.6.-1.9. käsityöläisten puoteja ja taidenäyttelyitä. Hinttalan kesäohjelman sekä piha-aittojen käsityöläisten puodit ja taidenäyttelyt löydät täältä.

Saapuminen ja esteettömyys

Hinttalan pihapiirissä on vain muutamia pysäköintipaikkoja, Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti. Suosittelemme käyttämään Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä olevaa maksutonta pysäköintialuetta, jonne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirin maasto on epätasaista ja rakennuksiin on osin korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnillä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.