Harrastusryhmät, Nokianvirran koulu

Täältä löydät saavutettavan harrastuslukujärjestyksen Nokianvirran koulun ryhmiin ja tarkemmat tuntikuvaukset.

Harrastusryhmät ovat maksuttomia. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkit ovat voimassa 20.10.2021 asti niiden ryhmien osalta, joissa on vielä tilaa.

Oppilaiden liikkumista koulujen välillä ei enää rajoiteta. Oppilas voi osallistua omalla koululla tai muissa tiloissa tapahtuvaan harrastustoimintaan.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maanantai klo 15.45-17.15 kuvataide, 7.-9 lk, luokka A013 

Kuvataidekerho – Tutkimusmatkoja viivaan! 

Kuvataidekerhossa tehdään erilaisia materiaalikokeiluja maalaten ja piirtäen (akryyli, vesiväri, pastelli, tussi, hiili, lyijykynä). Harjoitetaan piirtämistä suoraan havainnosta hyödyntäen luonnoskirjaa. Opetellaan löytämään olennaisin kohteesta ja ilmaisemaan se yksilöllisellä viivatyöskentelyllä. Valo ja varjo tuodaan esille rohkein vedoin. Tavoitteena löytää oma tapa ilmaista ajatuksia: tuoda ideat luonnoskirjaan ja sieltä teokseen. Työskentely tapahtuu rennosti, eri välineillä leikitellen.  

Nopeampien harjoitusten lomassa syvennytään muutamaan pidempään projektiin jokaisen henkilökohtaisen kiinnostuksen mukaan. Muita teemoja ovat luonto, ihminen ja rakennetut ympäristöt. Kerho on suunniteltu kaikille taiteesta kiinnostuneille yläkoululaisille, työskentelykerta kestää 90 min. ja omia välineitä ei tarvita

Kuvataidekerhoja ohjaa kuvataiteilija, TaM Tuija Ihanta. Tuija opettaa Pirkan opistossa kuvataidetta ja tekee omaa taidetta.

Ilmoittaudu 7.-9.-luokkalaisten kuvataideryhmään

Maanantai klo 15.05-16.05 kuntosali 7.-9. lk tytöt, kuntosali

Kuntosaliharjoitteluun tutustumista.

Ohjaaja Anna Czaplicki-Myllymaa

Ilmoittaudu paikan päällä.

Tiistai klo 15.45- 18.00 graffitikerho 7.-9. lk, luokka A013  

Graffitikerhossa oppilaat pääsevät itse suunnittelemaan ja maalaamaan graffitin tai katutaideteoksen seinäpinnalle ohjatusti. Maalaus/maalaukset toteutetaan siten, että ensiksi ne luonnostellaan ohjaajien kanssa yhdessä paperille. Ensimmäisenä kerätään porukalla ideoita yhteen, joista sitten valitaan yksi yhteinen, jonka maalaamiseen sovitaan työnjako. Toinen vaihtoehto on, että oppilaat tekevät kukin oman luonnoksen, jonka sitten maalaavat itse seinään ohjaajan avustuksella. Tutuksi tulevat taidetarkoitukseen soveltuvat spraymaalit sekä lateximaalit. 

Tavoite on: Käyttää kaksi kerhokertaa suunnitteluun ja neljä maalaamiseen.   

Maalaaminen on sotkuista hommaa, ja ulkona saattaa olla kylmä, joten asianmukainen varustus päälle. Graffitikerhossa oppilaat pääsevät itse suunnittelemaan ja maalaamaan graffitin tai katutaideteoksen seinäpinnalle ohjatusti.   

Palveluntarjoaja Pirkan opisto, ohjaaja Valtteri Peltonen 

Keskiviikko klo 15.05-16.05 kuntosali 7.-9. lk pojat, kuntosali

Kuntosaliharjoitteluun tutustumista.

Ohjaaja Anna Czaplicki-Myllymaa

Ilmoittaudu paikan päällä.