Lasten ja nuorten liikunta

Ohjaus omahoitoon liikunnan keinoin

 Tutustu lasten liikuntasuosituksiin ja liikuntafaktoihin UKK instituutin sivuilta

 

Yksilöllinen liikuntaneuvonta

Nokian kaupungin liikuntapalvelut järjestää kuntalaisille maksutonta liikunta- ja elintapaneuvontaa. Se on tarkoitettu terveytensä kannalta liian vähän liikkuville nokialaisille ja vastaanotolle voi tulla joko yksin tai yhdessä perheen/kaverin kanssa. Liikuntaneuvontaan ei ole ikärajaa.

 

Liikunnan ryhmätoiminta

  • Kaupungin perhe liik-kiss ryhmät ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Voitte osallistua ryhmän toimintaan silloin kuin teille sopii. Ryhmät on tarkoitettu koko perheelle eikä osallistumiseen ole ikärajaa.
  • Kaupungin perheuinti ja uimakoulut on tarkoitettu uimataidottomille lapsille. Perheuintiryhmä on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Uimakoulut on tarkoitettu 5 vuotta täyttäneille lapsille ja ne järjestetään ilman vanhempia. Uintiryhmät ovat maksullisia ja niihin pitää ilmoittautua ennakkoon ennen kauden alkua.
  • Harrastamisen Nokian mallin tarkoitus on madaltaa kouluiskäisten harrastamisen kynnystä tuomalla harrastukset omalle koululle koulupäivän yhteyteen. Tavoitteena on löytää kaikille lapsille harrastus.
  • Nokialaiset liikunta- ja urheiluseurat ovat merkittävä lasten ja nuorten liikuttaja Nokialla.
  • Pirkan opiston liikuntaryhmissä on tarjontaa myös lapsille ja lapsiperheille. Ryhmät ovat maksullisia ja niihin ilmoittaudutaan ennakkoon ennen kauden alkua.
  • Yksityiset liikunnantarjoajat

 

Retkeilypaikat, luontokohteet

 

Urheilukentät, urheilupaikat, kuntosali

Kaupungin ylläpitämillä liikuntapaikoilla pääset liikkumaan helposti ja edullisesti.  Seuraavista linkeistä pääset tutustumaan paremmin kyseisiin palveluihin.

 

Muuta: 

Nokian kirjaston liikuntavälinelainaamosta voit lainata kirjastokortilla monenlaisia välineitä kuten lasten sukset, potkupyörän, pyöräperäkärryn tai vaikka slacklinen.