Osaomistusasunnot

Ensivaiheessa osaomistusasunnon ostaja maksaa 15 % velattomasta hinnasta.

Kohteen rakentaminen rahoitetaan valtion täytetakaamalla ja korkotuetulla pankkilainalla, jonka osuus on 85 % asunnon hankinta-arvosta sekä asukkaan maksamalla 15 % osuudella.

Lisäosuuksien ostaminen

Noin kuuden (6) vuoden kuluttua asunnon valmistumisesta, osakkaalla on mahdollisuus ostaa loput 85 % osakkeista. Kauppahinta on alkuperäisen kauppahinnan ja osaomistuksen erotus. Loppuosuuden kaupan jälkeen asukas on asunto-osakeyhtiölain mukainen osakas, jolloin hänen hoidettavakseen jää vain hoitovastike ja käyttömaksut.

Vähemmistöosakkaan oikeus luopua osakkuudestaan

Vähemmistöosakkaalla on oikeus halutessaan luopua osakkuudestaan ja samalla vuokraoikeudestaan tekemällä rakennuttajalle kirjallisen lunastusvaatimuksen (irtisanomisilmoitus). Irtisanomisaika on 3 kk, jonka kuluttua rakennuttajalla on lakiin perustuva velvollisuus maksaa osaomistusmaksu alkuperäisen suuruisena takaisin.

Osaomistusasunnot Nokialla

Nokian Koskenmäkeen valmistui 27 kpl osaomistusasuntoja joulukuun lopussa 2006. Asunnot ovat kerrostalokoteja ja niistä on myyty 2/3. Tervasuolle valmistui 8 kpl osaomistusasuntoja kesäkuussa 2007. Asunnot ovat paritaloasuntoja.

Aiemmin valmistuneita kohteita Nokialla ovat kaksi rivitalokohdetta, jotka sijaitsevat Taka-Lauttalan asuinalueella.