Viinikanniemi

Nokian Viinikanniemi on ainutlaatuinen asuinalue ja harvinainen helmi koko Pirkanmaalla: täällä asut kaupunkilaisena omakotitalossa järven rannalla. Viinikanniemessä yhdistyvät järvimaiseman harmonia ja rantaelämysten rikastama elämä. Veneily, vesiurheilu, uinti, kalastus tai retkeily - löydä intohimosi ja nauti omannäköisestä elämästä joka päivä.

Viinikanniemi on lähellä ja tarpeeksi kaukana. Rauhaisa keitaasi kaupungin sisällä, jossa Nokian ja koko Pirkanmaan palvelut ovat ulottuvillasi. Alle puolessa tunnissa kotiovesi eteen aukeaa Pyhäjärven, moottoritien tai kiitoradan kautta koko maailma.

Pirkanmaan järvihelmi on luotu unelmille. Helteinen veneretki Pyhäjärven aalloilla. Luonnon taika ympärilläsi eri vuodenaikojen sävyissä. Lempeät löylyt omassa rantasaunassa. Liplattavat laineet kotilaituria vasten.

Tätä kaikkea on Viinikanniemi. Hengitä syvään, rentoudu. Olet tullut kotiin.

Vanhempi pariskunta halaa toisiaan sohvalla ja taustalla näkyy järvimaisema omakotitalon ikkunasta.

Täällä asuu vapaus

Viinikanniemessä saat toteuttaa itseäsi ja nauttia elämästä, jonka arkea rikastavat Pyhäjärven ja koko ympäröivän Pirkanmaan tarjoamat elämykset. Kotirannasta lähdet vaivattomasti kalastamaan, uimaan, vesiurheilemaan ja veneilemään vaikka Tampereelle tai aina Hämeenlinnaan saakka. Viinikanniemessä luonto alkaa ulko-ovelta – loistavia retkeilymahdollisuuksia on kaikkialla, mihin katsot.

Onni odottaa omassa rannassa

Viinikanniemi on asuinalueena täysin ainutlaatuinen, Pirkanmaan harvinainen järvihelmi. Täällä pääset elämään unelmiesi omakotitaloelämää Pyhäjärven rannalla. Nauti löylyistä rantasaunassa ja pulahda järveen vaikka vuoden jokaisena päivänä.

Mies ja nainen sup-lautailevat kesäiltana Pyhäjärvellä.

Unelma on lähellä

Viinikanniemi on loistava tilaisuus sinulle, joka unelmoit omasta rauhasta järven rannalla, mutta haluat pitää kiinni kaupungin palveluista. Rakenna kotisi kaupunkirantaan, jossa Nokian palvelut ovat ulottuvillasi sekä koko Pirkanmaan monipuolinen tarjoama vain lyhyen pyrähdyksen päässä. Pyhäjärvellä veneilet omasta rannasta tai alueen vieraslaiturista Ratinan suvantoon vartissa. Sujuvien raide-, tie- ja lentoliikenneyhteyksien ansiosta eteesi aukeaa koko maailma. Viinikanniemessä unelmasi ei ole koskaan ollut lähempänä.

Tätä kaikkea on Viinikanniemi

Nokialle rakentuva uusi Viinikanniemen asuinalue muodostuu saarimaisesta alueesta sekä sitä vastapäätä sijaitsevasta ranta-alueesta. Rakentuva alue on yhteensä kymmenen hehtaarin kokoinen ja siellä tulee asumaan noin 200 asukasta.

Pientaloalueena Viinikanniemeen rakentuu rivi- ja omakotitaloja. Rivitalokortteli sijoittuu Sotkan puoleiselle rannalle, ja omakotitontit niemen puolelle. Niemessä sijaitsee lisäksi venevalkama ja uimapaikka. Alueen luonnetta kunnioittaen miljöö tullaan säilyttämään luonnonmukaisena järvimaisemana.

Viinikanniemen omakotitontit

  • Tonttien määrä yhteensä 30, joista 20 omarantaista tonttia
  • Rakennusoikeutta tontilla 210-360 k-m²
  • Lisäksi omarantaisilla tonteilla 20 k-m²:n rantasaunan rakennusoikeus sekä yhden laiturin sijoitusoikeus vesialueelle
  • Rakentamisessa on huomioitava mm. yhdenmukaiset julkisivuvärit ja -materiaalit sekä rantavyöhykkeen säilyminen metsäisenä
  • Kunnallistekniikka valmistui alueelle vuonna 2021.

Ilmakuva Viinikanniemen saarimaisesta alueesta, jota ympäröi Pyhäjärvi rantoineen.

Ajankohtaista Viinikanniemestä:

14.8.2023: Nokian Viinikanniemen rantamaisemista viimeinen omakotitontti myyntiin elokuussa
27.4.2023: Nokian Viinikanniemen rantamaisemista neljä omakotitonttia myyntiin toukokuussa
31.1.2023: Nokian Viinikanniemestä 10 uutta omakotitonttia myyntiin Pyhäjärven rantamaisemista
19.9.2022: Nokian Viinikanniemestä kolme omarantaista tonttia myyntiin lokakuussa
26.4.2022: Nokian Viinikanniemen seuraavat rantatontit myyntiin toukokuussa – huutokauppa käynnistyy 3.5.
22.4.2022: Viinikanniemen seuraavat rantatontit myyntiin toukokuussa
15.2.2022: Viinikanniemen uusien omakotitonttien huutokauppa käynnistyy 21.2.2022
28.1.2022: Nokian Viinikanniemen ensimmäiset rantatontit myyntiin helmikuussa – 10 uutta omakotitonttia tarjolla Pyhäjärven rannalta
24.9.2021: Nokian Viinikanniemen uudet omakotitontit myyntiin vuoden 2022 alussa
22.5.2020: Nokian Viinikanniemeen suunnitteilla uusi asuinalue kahdellesadalle asukkaalle