Junaliikenne

Juna on nopea ja edullinen tapa taittaa esimerkiksi työmatka Tampereelle. Junaliikenteessä on kattava valikoima lipputuotteita sekä satunnaisille liikkujille että säännöllisesti matkustaville.

Helppo tapa matkustaa – Nyssen kausilippu käy myös junassa

Nyssen ja VR:n 3.2.2020 alkanut lippuyhteistyö toi Tampereen seudun joukkoliikenteeseen lisää valinnanvaraa. Nyssen 30:n ja 360:n vuorokauden kausiliput käyvät nyt myös junissa ja voit vaihtaa samalla kausilipulla bussista junaan ja päinvastoin.

Kausiliput käyvät maksuvälineenä Nysse-alueen junaliikenteessö yhteysväleillä Nokia-Tampere (vyohykkeet ABC), Lempäälä-Tampere (vyöhykkeet ABC) ja Orivesi-Tampere (vyöhykkeet ABCDE). Matkakortin arvolippu käy junaliikenteessä ainoastaan yölisän maksamiseen.

Nokian asemalaiturilta löytyy matkakortinlukijoita, jotka toimivat samalla tavalla kuin busseissa. Ainoa ero on, että matkakortti käytetään lukijalaitteella ennen junaan nousemista. Muista käyttää matkakortti lukijassa myös vaihtomatkoilla!

Valitse sinulle sopivin lipputuote

Lähijunissa voi matkustaa VR:n kausilipulla ja VR:n lähiliikenteen kertalipulla tai sarjalipulla, jonka voi ostaa sujuvimmin VR Matkalla- tai VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta, vr.fi-verkkokaupasta tai VR:n lippuautomaatista. Myös kaukoliikenteen kausi- ja sarjalipuilla voi matkustaa lähijunassa, mikäli kuljettava yhteysväli on sama kuin lipussa.

Lähijunalipun hinta on kuljetusta reitistä riippuen aikuiselta joko 2,30 euroa tai 4,10 euroa. 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat lähiliikenteen lipuista 50 prosentin alennuksen. Nokia–Tampere-välillä kulkee myös kaukojunia, joissa hinnat vaihtelevat hieman.

Mobiililipulla juniin 4.1.2021 alkaen

Nysse Mobiilista ostetut mobiililiput käyvät Nysse-alueen junaliikenteessä 4.1.2021 alkaen. Matkakortille ladattujen kausilippujen lisäksi junissa kelpaavat myös mobiilikerta- ja vuorokausiliput sekä uusi 30 vrk mobiiliopiskelijakausilippu.

Myös mobiililiput käytetään asemalaiturin lukijalaitteella aina ennen junaan nousemista.