Junaliikenne

Juna on nopea ja edullinen tapa taittaa työ-, opiskelu tai vapaa-ajan matka Nokialta Tampereelle. Junaliikenteessä on kattava valikoima lipputuotteita sekä satunnaisille liikkujille että säännöllisesti matkustaville.

Lähijunalla pendelöit vartissa

VR:n lähiliikenteen M-junavuorojen tarjonta on kasvanut 15.8.2022 alkaen. Uusia vuoropareja on lisätty kymmenen Tampere–Nokia-välille. Uusien vuorojen ansiosta Tampere–Nokia-välillä kulkee jatkossa arkisin lähijunia varhaisesta aamusta iltaan asti eli noin klo 6–22. Junien vuoroväli on noin tunti.

Tampereen ja Nokian välille on aikataulutettu joka arkipäivälle neljä junaa, jotka käyttävät M-tunnuksen sijaan tunnusta R. Syyskuun alusta alkaen Tampereen ja Nokian välillä ajetaan joka arkipäivä yhteensä 17 vuoroparia.

Junalla Nyssen lipuilla kulkiessasi muista vahvistaa matkustusoikeutesi juna-aseman laiturilla olevalla lippulaitteella.

Voit katsoa kaikki junavuorot kätevästi Nyssen reittioppaasta.

Matkusta kätevästi yhdellä lipulla

Nysse ja VR ovat tehneet lippuyhteistyösopimuksen. Nyssen matkakortille ladatuilla arvo- ja kausilipuilla sekä mobiililipuilla voi matkustaa Tampereen seudun lähiliikenteessä (R- ja M-junat) sekä kaukoliikenteen junissa (Intercity, Pendolino ja kiskobussit) Eko-luokassa.

Nokian asemalaiturilta löytyy matkakortinlukijoita, jotka toimivat samalla tavalla kuin busseissa. Ainoa ero on, että matkakortti käytetään lukijalaitteella ennen junaan nousemista. Muista käyttää matkakortti lukijassa myös vaihtomatkoilla.

Junaliikenteen matkaohjeita

  • Kaikki Nysse-alueen lähijunat eivät ole esteettömiä. Lue lisää esteettömyydestä VR:n verkkosivuilta.
  • Nyssen lipuille ei varata junassa istumapaikkaa. Voit istua vapaille paikoille Eko-luokassa, mutta anna aina etusija paikan varanneelle matkustajalle.
  • Lemmikit ovat tervetulleita junan lemmikkiosastolle. Katso VR:n ohjeet lemmikin kanssa matkustamisesta.
  • Polkupyörän saa kuljettaa lähijunissa niille varatulla alueella maksutta. IC-junassa pyörälle varataan paikka etukäteen. Lue lisää polkupyörän kuljettamisesta.
  • 0–6-vuotiaat lapset saavat matkustaa mukanasi maksutta, kun käytät Nyssen lippua. VR:n lippuja käyttävät noudattavat VR:n lippusääntöjä.
  • Lähijunassa lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavan matka on maksuton.
  • Kaukojunassa lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavalla on oltava lippu. Lapsen matka on tällöinkin maksuton.